29 aug. 2019

NO BUY NA DRIE MAANDEN & TIPS

In juni startte ik met een drie maanden no buy. De bedoeling was om tijdens juni, juli en augustus geen beauty producten te kopen. Met beauty producten bedoelde ik de grote noemer. Make up, haircare, bodycare , ... . Benieuwd hoe de no buy verlopen is?

Rossmann aankopen


 Mijn intenties kan je nog even nalezen in mijn oorspronkelijke blogpost. Ik heb enkele tips die kunnen helpen. Indien je ook een no buy wilt inlassen.

 Tips voor een no buy


Meld je af op nieuwsbrieven of wis ze meteen zodra ze in je mailbox belanden. Zonder ze te lezen. Op deze manier ben je niet op de hoogte van kortingen en ben je minder geneigd om (online) shops te gaan bekijken. 

Ga de verleiding niet aan en vermijd de winkels waar het shop verbod op geldig is. Het is verleidelijk om eens te gaan snuffelen tussen de nieuwigheden. Af en toe loop ik tijdens mijn middagpauze het stad even in. Ik vermeed op die momenten bewust winkels zoals Rituals, Yves Rocher, DI, Kruidvat, ... .

Focus op je doel.  Probeer op regelmatige basis jezelf te herinneren waarom je dit doet en wat je einddoel is. Bijvoorbeeld: je reden is financieel meer zakgeld overhouden op het einde van de maand. Schrijf dan eens op hoeveel geld je je bespaart. Tel dit op maal het aantal maanden dat je een no buy inlast. Vaak zijn dit concrete cijfers die je helpen je doelstelling te behalen.

Daag jezelf uit met een challenge. Kies vier lipsticks uit die je die maand vaker gaat dragen. Waardoor je soms herontdekkingen doet binnen jouw eigen stash. Je kan bij uitbreiding zelfs een shop your stash doen. Op week of maandbasis leg je nieuwe producten in je everyday bakje die je die afgesproken periode meer gaat gebruiken. 

Wees niet te streng voor jezelf. Ook al gaat het even mis, het is geen reden om te zeggen dat je volledige no buy om zeep is. Je hebt je dan wel niet gehouden aan de spelregels. Maar verleng je no buy met twee weken bijvoorbeeld. Zodat het voor jezelf ook haalbaar is.

Update mijn no buy na drie maanden


In de maanden juni en juli is mijn no buy perfect verlopen. Natuurlijk was er verleiding. Social media en andere  blogs lezen laten je kennismaken met nieuwigheden en product ervaringen. Het maakte mij in bepaalde gevallen nieuwsgierig naar meer. Desondanks geen beauty producten aangekocht. Wat heb ik wel gekocht? Maar klasseer ik niet als een no buy fail. Zijn herbruikbare wattenschijfjes omdat mijn voorraad gewone wattenschijfjes zo goed als op was. Ik kocht bij de apotheek ook de Uriage Bariéderm isolerende herstellende crème. Het is een crème die ik aanbreng op mijn bovenbenen als ik een kleedje of rokje draag. Hiermee vermijd ik dat ik last krijg van schurende bovenbenen. De crème werkt hiervoor perfect! Voor mij ook niet meteen een echt beauty product.

De maand augustus daarentegen is een fail. Vorige week zijn we naar Duitsland geweest tijdens mijn verlof. Ik kon het niet laten om langs te gaan bij DM. Mocht je DM niet kennen, het is een drogisterij gelijk aan DI of Kruidvat. De prijzen van de beauty producten in Duitsland liggen belachelijk lager dan bij ons. Je kan je makkelijk heel wat euro's besparen door beauty producten in Duitsland aan te kopen. Natuurlijk niet als je op en neer rijdt voor één lipstick en een bodycrème. Maar als je ter plaatsen bent, is het echt een aanrader om te doen. Ik ben bij DM geweest én ook voor het eerst bij Rossmann (ook een drogisterij). Ik plaats binnenkort een shoplog van de DM en Rossmann haul. Ondanks dat ik enkele goed gevulde zakken heb gekocht, zit er heel veel bij voor dochterlief. Een paar deo's voor vriendlief en voor mij hair- en skincare. De make up rayons heb ik bekeken, maar ik heb geen make up aankopen gedaan.

DM haul

Verder kocht ik in België bij Yves Rocher in augustus de low poo shampoo. I know... ik spring laat mee op de trein. Op dit moment heeft mijn hoofdhuid nood aan een shampoo zonder SLS. De jeuk zonder roos verklaar ik dan ook aan het SLS verhaal. Dus ik stapte Yves Rocher binnen en kocht de low poo shampoo samen met de ultra geconcentreerde shampoo. Ken je deze al? Ze zijn volgens mij nieuw in het assortiment. De geconcentreerde douchegels zijn al een tijdje te koop en nu uitgebreid met shampoos. Een klein formaat (perfect voor mee te nemen op reis, zoals ik deed) waarmee je 30 keer je haren kan wassen. Voor mijn lange lokken is één druppeltje shampoo naar mijn idee te weinig. Twee druppels en de schuim komt zonder veel moeite tevoorschijn. Vriendlief vindt één druppel wel voldoende voor zijn korte coupe. Mocht je een volledige review willen van de Low Poo shampoo en de geconcentreerde shampoo laat het mij weten.

Yves Rocher shampoo

Update graveyard project


Wat het graveyard project betreft heb ik vordering gemaakt met het Bio Beauté by Nuxe gezichtsmasker en ook de Issey Miyake parfum is veelvuldig gebruikt. Duidelijk meer gebruikt en meer liefde gegeven. De andere drie producten heb ik gebruikt maar is de progressie minder duidelijk, minder zichtbaar. Het blijven zeker producten die ik de komende tijd extra probeer te gebruiken.


Las jij af en toe een no buy in?

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen:

 1. Ik had een no beauty buy tot september, maar dat werd uiteindelijk een low beauty buy waar ik alleen producten kocht die op waren of producten die ik heel graag wilde. Dat ging op zich wel redelijk. Ik ben nu wel bewuster met het kopen van make up. De Dm en Rossman zijn gevaarlijke winkels! HaHaHa Gelukkig woon ik in de randstad en is Duitsland niet om de hoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele gevaarlijke winkels! Een low buy is ook prima! Het moet ook haalbaar blijven.

   Verwijderen
  2. Daar ben ik het helemaal mee eens!

   Verwijderen
 2. Klinkt toch best geslaagd. Oké je hebt wel geshopt in Duitsland, maar je bent daar nu ook niet elke maand dus het is je vergeven ;)
  Maar zeker een tof idee, zou ik ook eens moeten inlassen en echt eens dingen beginnen opgebruiken voor ik iets nieuw start of koop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je verzamelt op gegeven moment zoveel spullen dat ik er ook geen overzicht meer in vond. Ik kan het enkel aanmoedigen, mocht je het effectief doen. Laat me zeker weten hoe het jou afgegaan is.

   Verwijderen
 3. ik had mezelf een low buy opgelegd voor het ganse jaar en ik moet zeggen dat ik eigenlijk dit jaar nog niet veel gekocht heb. Buiten als we naar Duitsland geweest zijn omdat er een Sephora en de DM is.

  BeantwoordenVerwijderen