28 okt 2018

REVIEW NIVEA MICELLAIR EXPERT

Nivea MicellAir Expert

Een goede make up remover daar kan niemand zonder. Nivea heeft drie nieuwe make up remover producten in het gamma die in zachtheid make up verwijderen en de huid laten ademen. De Nivea MicellAir Expert producten worden aangeraden door make up artiesten en zijn verrijkt met zwarte thee extract. Ik testte de producten uit.

De werking van micellair water is intussen alom gekend. Mocht je het nog niet kennen. De micellen trekken als een magneet onzuiverheden aan, waardoor je zonder hard wrijven make up kan verwijderen. Nivea maakte er een bifase micellaire formule van die zelfs waterproof en longwear make up aankan. Tot het MicellAir Expert gamma behoort een micellair water, een micellaire oogmake up remover en micellaire reinigingsdoekjes. 

Nivea MicellAir Expert make up remover doekjes

Laten we beginnen met de make up remover doekjes. Ik denk dat het mijn minst favoriete manier is om make up te verwijderen. Hoewel het op vakantie of na een avondje uit soms handig van pas komt. In het verleden heeft Nivea al een keer bewezen dat ze goede micellaire doekjes hebben. Voor de zekerheid heb ik even de website van Nivea gecheckt. Aangezien ik zou verwachten dat de nieuwe MicellAir Expert make up remover doekjes de 3 in 1 verzorgende micellaire doekjes vervangen. Maar voorlopig staan ze beiden op de website. In een pakje zitten 20 doekjes. Ze verwijderen tamelijk grondig make up en zelfs oogmake up zoals eyeliner en mascara. Veel moeite moest ik niet doen.
Voor full face glam look heb ik meer dan één doekje nodig om alles van make up te verwijderen. Nadien reinig ik steeds na met een reinigingsmelk, mousse of gel. De doekjes bevatten parfum. Dit had ik graag anders gezien, aangezien parfum geen meerwaarde biedt.

Nivea MicellAir Expert

Doekjes zijn snel en makkelijk, maar mijn voorkeur gaat uit naar een echt micellair water dat ik kan gebruiken in combinatie met wattenschijfjes. Nivea MicellAir Expert micellair water make up remover is een bifase remover voor gelaat en ogen. Deze doet me denken aan Garnier SkinActive bifase micellair reingingswater. Ze zitten in dezelfde prijsklasse, de Nivea variant is net een tikje goedkoper. Het goede nieuws aan dit reinigingswater is dat het geen parfum bevat en grondig make up verwijdert. Even schudden, aanbrengen op een wattenschijfje en je kan makkelijk make up verwijderen zonder te boenen. Desondanks dat het een bifase product is, laat het geen residu of vettig olielaagje na op de huid. Dus mocht je dat een storend element vinden bij de Garnier SkinActive bifase micellair water dan moet je zeker deze een keer proberen. Een fijn product en de gigantische verpakking vind ik fijn voor thuisgebruik. Minder praktisch als je (veel) onderweg bent of op reis. Dan zijn de doekjes handiger.

Nivea MicellAir Expert micellair water make up remover

Hoewel MicellAir Expert micellair water make up remover ook oogmake up weghaalt, gebruik ik het liefste een apart product voor de ogen. Zoals MicellAir Expert micellaire oogmake up remover. Zeer gelijkaardig aan het micellaire water. Ook zonder parfum en op basis van een micellair water en droge olie (bifase). Goed schudden voor gebruik, aanbrengen op een watje en dan laat ik het kort een paar tellen inwerken vooraleer ik zachtjes begin te wrijven. Door het te laten inwerken, lost het product lichtjes je eyeliner en mascara op. Zodat het verwijderen easy peasy wordt. Nadien geen last van vette oogleden of residu.

De zwarte verpakking vind ik leuk samen met het fushia roze accent. Valt op in je badkamerkast. Prima producten als je het mij vraagt en betaalbaar! De oogdemaquillant en de reinigingsdoekjes zijn onder 5 euro en de XL fles micellair water is iets meer dan 5 euro. Maar hier kom je dan ook wel even mee toe.


Te koop bij de drogisterij.
Nivea MicellAir Expert micellair water make up remover 400 ml - 6.79 euro
Nivea MicellAir Expert micellair oogmake up remover 125 ml - 4.29 euro
Nivea MicellAir Expert micellair make up remover doekjes 20 stuks - 4.19 euro

Beauty Treasures

samples

6 opmerkingen:

 1. Ik ben sowieso geen fan van doekjes, maar de flesjes klinken heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik normaal ook geen doekjes. Enkel na een operatie in het ZH, dan is dat praktisch om met 1 hand te kunnen werken. Ik heb hierover al veel goeds over gehoord. Volgende keer eens meenemen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, ik gebruik juist áltijd doekjes om m'n make-up te verwijderen. Lekker snel! Wel jammer van de parfum erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze lijn ook gekocht, maar helaas word mijn huid erg onrustig. Terwijl ik bij de andere lijnen geen problemen heb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat is minder en zeker niet de bedoeling. Heb je het Nivea micellair water voor de gevoelige huid al een keer geprobeerd?

   Verwijderen