18 okt 2018

BEAUTY PRODUCTEN VAN BIJ LIDL

Ongeacht of ik iets nodig heb of niet. Ik werp altijd een blik op de beauty afdeling tijdens het boodschappen doen. Gewoon omdat ik het leuk vind. Lidl heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in de uitbouw van hun beauty gamma. Naast het huismerk Cien verkoopt de discount supermarkt ook producten van gekende merken zoals AXE, L'Oréal, Dove, ... . In het verleden heb ik al vaker Cien beauty producten getest en gebruikt. Vandaag review ik enkele basic beauty producten die standaard in ieders badkamer vertoeven. Ontdek welke producten de moeite waard zijn om in huis te halen.

Cien shower gel oil pearls

Cien Shower Gel with Oil Pearls

Vrolijke kleuren die trekken meteen de aandacht. Het gaat over de douchegels met olieparels in. Er zijn drie geuren: lime, magnolia en tiaré. Kan je raden welke geur meteen in mijn douche belandde? Natuurlijk tiaré, hoewel ik na de eerste douchebeurt behoorlijk teleurgesteld was. Het is geen typische tiaré geur zoals ik gewoon ben. Het is een bloemengeur, maar niet die overduidelijke (heerlijke) vakantiegeur. Daar had ik stiekem toch op gehoopt. Lime is lekker fris, aangenaam voor de zomerperiode of voor een kick off in de ochtend. De geur die mij het meeste aanspreekt is de magnolia variant. Bloemig, maar op een luxueuze manier. De douchegel werkt prima en doet wat het moet doen.

Lidl Cien Lady5

Cien Lady5 scheermesje, navulling & scheergel

Ik gebruik al jaren Gillette Venus. Zeer fijne en vooral goede scheermesjes van kwaliteit. Het enige nadeel vind ik de prijs. De navullingen (de scheerkopjes) zijn niet goedkoop. Het leek me de moeite waard om een goedkoper alternatief uit te testen en te kijken of ze in de buurt komen van een Gillette Venus mesje. Cien Lady5 scheersysteem bevat een glijstrip verrijkt met aloë vera en een scheerkopje met vijf mesjes. Het scheermesje scheert vlotjes en ligt prima in de hand. De brede strip is gemaakt van een soort plastiek, lijkt het. Waardoor het niet dezelfde werking heeft als de hydraterende Gillette Venus strip. De Gillette Venus strip geeft product af tijdens het scheren, dat doet de Cien Lady5 strip niet. 

De verpakking van de scheergel vind ik leuk en deze werkt goed. Het is een gel die zichzelf omtovert toch een luchtige mousse/schuim. Weinig tralala, maar gewoon goed.

Het Cien Lady5 scheersysteem is geen dupe van mijn geliefde Gillette Venus, maar het is een budgetvriendelijk alternatief. Minder luxe en minder verzorgend, maar gewoon een werkend scheermesje voor een goedkoop prijsje.

Lidl Cien Lady5
Lidl Cien shaving gel


Cien Shower Body Milk

Ik ben dol op bodylotion voor onder de douche. Het is snel en makkelijk. Als werkende mama is me-time beperkt en dan wil ik deze optimaal benutten. Diverse merken zoals Nivea, Garnier en zelfs Lush verkopen dit soort producten al een tijdje. Nu ook supermarkt Lidl. De prijs is zeer scherp.

Hoe werkt het? De crème breng je aan op een vochtige huid, kort laat inwerken en opnieuw afspoelen met water. Afdrogen en je bent gehydrateerd. Dat gaat ook op voor dit Cien product. Het is niet de meest intense bodylotion voor onder de douche. Persoonlijk had ik gehoopt op meer hydratatie en weldaad voor de huid. Goed om tussendoor te gebruiken of voor momenten dat het snel moet gaan. 

Cien Shower Body Milk

Cien handzeep en navulling

Handzeep van Cien vind ik super. Ze zijn goed, ze hebben regelmatig verschillende geuren en ze zijn goedkoop. Wat wil een mens nog meer? Mijn favorieten zijn de handzepen in de pompflacon zoals zichtbaar op de foto. Je hebt soms ook andere soorten zoals afgelopen zomer (limited edition) in felle kleurtjes. Deze vond ik te chemisch ruiken, maar de verpakking met de robuuste zijkant bevalt mij altijd goed.

De navul handzeep behoort standaard tot het assortiment. Daar ben ik super blij om! Ik koop regelmatig een verpakking navul handzeep. Je komt er lang mee toe en in verhouding is een navulling goedkoper. Dus heb je net als mij een mooie, leuke handzeep houder, dan ben je goedkoper met een navulverpakking aan te schaffen. Bovendien minder verpakking en beter voor het milieu.

Cien handzeep

Cien deoroller Total Invisible

Tot slot testte ik de Cien Total Invisible deoroller uit. Je hebt een gelijkaardig product van Dove. De Cien Total Invisible deoroller kost bijna 1/5de van de prijs van de Dove deoroller. Total Invisible staat voor geen witte vlekken op donkere kleding en andersom geen gele strepen op witte kledij. De Cien deoroller doet wat het moet doen. De roller heeft een aangename subtiele geur. Zeker niet overheersend. Laat geen vlekken of strepen na en biedt bescherming tegen onaangename geurtjes. Zelden dat ik doorheen de dag extra deo aanbracht. Natuurlijk heb ik deze deoroller getest afgelopen 1,5 maand. Ik weet niet wat deze doet in temperaturen zoals afgelopen zomer. De vraag is, bestaat er een deo die ultieme bescherming geeft de hele dag door in alle omstandigheden? Ik denk het niet. Een normale werkdag met kleine inspanningen overleeft deze deo prima.

Mijn aanraders zijn ongetwijfeld de handzepen en ook de deoroller bevalt me goed. Het product dat me het minst wist te overtuigen is de shower body milk. Deze vind ik matig.

Te koop bij Lidl
Cien Shower Gel with Oil Pearls - 1.29 euro
Cien Lady5 scheermesje - 3.99 euro
Cien Lady5 scheermesjes refill - 3.99 euro
Cien scheergel - 1.49 euro
Cien shower body milk - 2.59 euro  
Cien handzeep navulling - 1.29 euro
Cien handzeep - 0.59 euro
Cien Total Invisible deoroller - 0.79 euro

Beauty Treasures
samples

4 opmerkingen:

 1. Ik kom niet vaak in de Liddl, maar de volgende keer dat ik er ben ga ik toch wat handzeep inslaan :) en mss ook wat scheermesjes meenemen, want daar geef ik niet graag veel geld aan uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan scheermesjes, moet je hier zeker een keer naar kijken.

   Verwijderen
 2. Nog nooit van dit merk iets gekocht. De handzeep wil ik zeker eens meebrengen ;)

  BeantwoordenVerwijderen