19 sep 2018

KRUIDVAT DIY BEAUTY BODY KIT

Kruidvat DIY Beauty Body Kit

Aan originaliteit geen gebrek bij Kruidvat. Daar is de DIY Beauty Body Kit een mooi voorbeeld van. In een handomdraai creër je thuis een home-made behandeling met aan de basis een bodycrème verrijkt met kokosolie. 

Als je de kit koopt, vind je in de doos een Kruidvat Originals Bodycrème van 200 ml, een mengschaaltje en een spatel. Nog snel even de keukenkasten opentrekken en voor je het weet, heb je een suikerscrub, een verkoelend voetmasker en een voedend gezichtsmasker bij elkaar getoverd. Hoe? Heel eenvoudig.

Kruidvat DIY Beauty Body Kit
Kruidvat DIY Beauty Body Kit

Op de verpakking vind je vijf voorbeelden terug die je inspireren om aan de slag te gaan. Ik testte het hydraterende masker uit met honing. In het schaaltje meng je 2/3de bodycrème met 1/3de honing. Heel precies heb ik het niet afgemeten. Je beauty gevoel volgen en dan komt het goed. Even goed doorroeren met het spateltje en je kan het masker aanbrengen. Met de vingers of voor de liefhebbers  met een maskerpenseel. Na 10 minuten inwerktijd spoelde ik het masker af met lauw water. Heerlijk! Mijn gelaat voelde na het masker lekker zacht aan. Net als babybilletjes.

Je kan ook andere ingrediënten toevoegen voor een ander soort masker of scrub. Denk maar aan ingrediënten zoals cacaopoeder, olijfolie, munt, honing, banaan, avocado en suiker of zout. Online vind je zonder twijfel nog een boel andere inspiratie voorbeelden terug.

Kruidvat DIY Beauty Body Kit

Je kan de bodycrème ook solo gebruiken. Het is een standaard bodylotion met een heerlijke kokosgeur die niet té overheersend is. De geur kan je goed vergelijken met de Yes to Coconut producten. 

Wanneer ik de ingrediëntenlijst kort even bestudeer, stel ik vast dat lijst het zeker niet slecht doet. Ik merk een aantal zachte alcohols, glycerine, sheaboter, sojaolie, zonnebloemolie, kokosolie en cacaoboter op. Onderaan in het lijstje vind ik parfum terug wat mogelijks voor een gevoelige huid een irriterende factor kan zijn. Maar al bij al zeker geen onaardig lijstje.

Kruidvat DIY Beauty Body Kit

Het mengschaaltje en de spatel zijn klein. Voor het maken van een gezichtsmasker zie ik geen probleem. Wil je een masker of scrub maken voor je lijf. Dan zou ik persoonlijk een groter kommetje en een eetlepel prefereren om mee aan de slag te gaan.

Je betaalt net geen 5 euro wat een zeer betaalbare prijs is. Zeker ook om cadeau te geven aan een beauty lover die graag experimenteert. 

Wat denk jij van deze Do It Yourself Beauty Body Kit?

  Te koop bij Kruidvat - 4.99 euro

Beauty Treasures  
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram  
samples

2 opmerkingen: