13 sep 2018

URTEKRAM BABYCARE

Urtekram babycare

Een delicate babyhuid daar wil je gewoon het beste voor. Als beauty blogger vind ik het niet alleen leuk om nieuwe producten voor mezelf uit te proberen, maar ook voor dochterlief. Toch let ik heel goed op wat ik gebruik. Omdat Alexia een atopisch huidje heeft en niet alle producten even goed verdraagt. Urtekram contacteerde mij en bood een setje babycare aan om uit te proberen. Met veel plezier gingen we aan de slag.



Badtijd is een mama dochter momentje. Heerlijk even spelen en plonsen. De Urtekram Babycare lijn bevat geen parfum en staat gecertificeerd als organic. Met 100% natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen, kleurstoffen, alcohol of andere petrochemische ingrediënten. Daarnaast worden de producten niet getest op dieren. Een goed begin. Ook als ik wat verder naar de ingrediënten kijk, maakt het lijstje mij behoorlijk gelukkig.
 

No Perfume Baby All-Over Wash

De wasgel is zoals de naam zegt geurloos en parfumvrij. Ansich is parfum geen meerwaarde en kan het irriterend werken op een babyhuidje. De INCI lijst (ingrediëntenlijst) heeft mij aangenaam verrast. Zo is de wasgel vrij van SLS en is er als alternatief gekozen voor een mildere reiniger namelijk lauryl glucoside en sodium cocoyl glutamate. Deze laatste bezit schuimvormende eigenschappen en is afbreekbaar door het milieu. De wasgel schuimt fijn op een washandje of in de haren. Af en toe voeg ik zelfs een scheutje All-Over Wash toe aan het badwater voor een schuimlaagje te creëren. Om de babyhuid niet aan te tasten zitten er ook verzorgende ingrediënten in de wasgel zoals aloë vera (tweede ingrediënt op de INCI lijst) en glycerine. Een fijn mild product voor lichaam en haren.


Urtekram babycare

No Perfume Baby Bodylotion

De meeste bodylotions die ik gebruik voor Alexia zijn geurloos. Zoals La Roche Posay Lipikar of Avène XeraCalm. De No Perfume Baby bodylotion van Urtekram is een volwaardige bodylotion die zeker bij op de verzorgtafel mag staan. Gekenmerkt door een lichte textuur die makkelijk uitsmeert en snel intrekt. XeraCalm en Lipikar zijn eerder volle balsems versus Urtekram dunne, luchtige lotion.

Wederom heerlijke verzorgende ingrediënten aan de basis zoals jojoba olie, amandel olie, sheaboter, ... om de babyhuid te hydrateren, te verzorgen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Momenteel is Alexia haar huid rustig en onder controle. Hoewel ik niet weet wat het dit najaar en tijdens de winterperiode gaat geven, wanneer de temperaturen dalen. Ze heeft nog steeds plaatselijk enkele eczeemplekjes. Deze bodylotion liet de eczeem niet verdwijnen, maar het bood comfort en zorgde dat ze er niet ging aan krabben. 

Voor mij absoluut een fijne kennismaking. Urtekram vind ik betaalbare babycare met mooie, natuurlijke ingrediënten die zacht en lief zijn voor de huid van je baby. Alexia reageerde bijzonder goed op de wasgel en de bodylotion. Ik herken heel wat ingrediënten die ook voorkomen bij andere natuurlijke merken zoals Weleda. Deze twee producten zijn zeker heraankopen waard. Getest en goedgekeurd! Voorts zit er nog een luierzalf en een body olie in het babycare gamma. Als het aan mij ligt, mag er nog een badolie toegevoegd worden dat zou het gamma compleet maken.

Urtekram is te koop bij Carrefour en Sebio webshop
No Perfume Baby All-Over Wash 250 ml - 6.99 euro 
No Perfume Baby Bodylotion 250 ml - 6.95 euro

Beauty Treasures  
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

samples

Geen opmerkingen:

Een reactie posten