26 feb. 2018

HUDA BEAUTY TEXTURED SHADOWS PALETTE ROSE GOLD EDITION

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition 
Een make up palette dat zeer lang op mijn wishlist gestaan heeft, is het Huda Beauty Textured Shadows palette Rose Gold Edition. Afgelopen zomer kocht ik het dan eindelijk, na heel lang nadenken. Ik had enkele redenen die mij weerhielden van het te kopen, maar uiteindelijk zwichte ik en deed ik het mezelf cadeau. 

Het Huda Beauty Rose Gold Edition palette wordt regelmatig vergeleken met het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palette . Ik zie de gelijkenis in de kleurtonen, maar het Huda Beauty palette bevat meer speciallekes in mijn ogen. Het palette bestaat uit drie soorten oogschaduw: matte, chrome pressed pearl en 3D metal. Vandaar ook de naam textured shadows palette. De verschillende texturen waarvan sommigen echt voelbaar zijn.

Het palette is vormgegeven met een uitschuifbare sleeve dat je als het ware rond het palette kan heen doen ter bescherming. Op de sleeve staan de ogen van eigenares Huda Kattan afgebeeld. Het palette zelf is rechthoekig met een transparant deksel. Je kan meteen de oogschaduwkleuren zien. Verder is het palette gemaakt van een stevig karton. Zelf vind ik het leuk op deze manier en maak ik er geen probleem van dat de verpakking van karton is. 

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition
 
Het is voor mij echt een raadsel of dit palette limited edition is of niet. Misschien word ik gewoon misleid door de titel Rose Gold Edition. Het wordt intussen al een tijdje verkocht, ik gok zo'n twee jaar. Dus ik vermoed dat het gewoon vast tot het Huda Beauty assortiment behoort. 

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition
 
Het palette bevat 18 verschillende kleuren. Die stuk voor stuk goed gepigmenteerd zijn en vrij zijn van talk. De bovenste rij uit het palette is natuurlijk de eyecatcher met de 3D Metals. Ook beter gekend als foiled pigments. De textuur is echt prachtig en bijzonder. De enige tint die mij tegenvalt is Rose Gold. Deze lijkt net wat minder zacht en grover van textuur. Het doet mij eerder denken aan een glitter. Er wordt aangeraden om de 3D Metals aan te brengen met je vingertoppen voor de beste applicatie. De kleuren zijn een stuk intenser als je ze op deze manier aanbrengt. Angelic vind ik ook een plaatje. Dit is geen 3D Metals maar een Pressed Pearl.

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition swatches
 Dubai - Fling - 24K - Rose Gold - Trust Fund - Angelic

De middenste rij is een combinatie van de drie texturen te samen. Eén van mijn favorieten is Moon Dust. Ik vind deze kleur prachtig staan over het volledige ooglid, geeft een frisse blik. Bae is de highlighter uit het palette. Een crèmekleur die voor mij persoonlijk net wat te donker is voor onder de wenkbrauw.

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition swatches
 #Blessed - Bossy - Flamingo - Shy - Bae - Moon Dust

De onderste rij bevat uitsluitend matte tinten. Hier kan je oneindig veel verschillende looks mee creëren. De matte tinten brengen egaal aan en zijn goed gepigmenteerd. Doordat het pigment zo intens is, zijn ze soms wat moeilijker om mee te werken. Je moet meer tijd stoppen in het blenden. Het eindresultaat is prachtig en ik weet steeds vaker matte oogschaduwlooks te appreciëren.

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition swatches
Black Truffle - Suede - Coco - Maneater - Henna - Sandelwood

Mijn ervaring met het palette is positief. Ik vind het zeer goed van kwaliteit en goed uitgebalanceerd met verschillende finishes. Het biedt veel mogelijkheden en kleuropties. Black Truffle is een diep zwarte oogschaduw die je kan uitwerken als eyeliner. Altijd een pluspunt om een goede zwarte oogschaduw in je collectie te hebben. 

Voor de look koos ik voor een dagmake up om te bewijzen dat je met dit palette echt alle kanten uit kan. Hoewel je op het eerste zicht ongetwijfeld vooral de smokey en feestelijke looks eruit haalt. De oogschaduws die ik voor deze look gebruikte zijn: Moon Dust, Henna en Sandalwood. Gecombineerd met Yves Rocher Vertige eyeliner in Brun Café. Afgewerkt met LR Deluxe mascara (bevalt me erg goed).

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition look
Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition look

De aankoop is niet goedkoop. Het palette kost 64.95 euro waardoor het geen impulsaankoop is.  Je kan het palette online kopen via CultBeauty en Sephora.fr. Persoonlijk vind ik het een echte aanrader.

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

5 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleur Trust Fund erg mooi. Ik heb zelf een dupe gekregen voor mijn verjaardag van dit palette, dus ik ben erg benieuwd hoe deze uitpakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede review over het palette! mooie kleuren en prachtige look.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke & goede review Steffi! Je ooglook vind ik naturel en mooi gedaan! 👍
  Grote paletten koop ik bijna niet omdat ik vaak veel kleuren er niet van gebruik.
  Betreft textuur is het wel een veelzijdig palette! Mijn voorkeur is satin & mat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw super mooi palette, maar inderdaad jammer genoeg erg prijzig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft inderdaad een super palette. Rose Gold vind ik ook een stuk minder van textuur, heel jammer want ik vind de kleur zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen