13 okt 2017

3 TIPS VOOR MEER VOLUME FÖHNEN IN JE HAREN

Een volle haardos, daar heb ik altijd van gedroomd. Helaas heb ik fijn en dun haar. Intussen ben ik drie maanden na mijn bevalling wat als gevolg heeft dat ik ook nog eens in de befaamde haarverlies fase zit. Ik word letterlijk gek van al dat haarverlies. Constant pluk ik haren van mijn kleding af, ik moet extra stofzuigen en ik ben bang om mijn haren te kammen. Ik had er wel eens over gelezen, maar dat het zo erg ging zijn, kon ik mij niet inbeelden. Zo slim als ik was, bestelde ik online een doosje vitamines speciaal voor haar en nagels. Guess what... ik kan niet starten omdat het niet combineerbaar is met borstvoeding geven. Dus ja, dan maar doen alsof door meer volume te föhnen in mijn haren. Vandaag drie tips hoe je effectief meer volume kan krijgen in je haren

tips voor meer volume fohnen


TIP 1 Föhn je haren niet te nat

De grootste fout die ik keer op keer maakte, was mijn haren te nat föhnen. Je kent het wel, je komt rechtstreeks uit de douche, je borstelt je haren door en je gaat van start. Fout! Het is beter om je haren voor 80% droog te föhnen of nog beter aan de lucht te laten drogen. Het is makkelijker om droog haar in model te föhnen, het pluist minder snel, het neemt minder tijd in beslag en je gaat meer resultaat hebben. 

tips voor meer volume fohnen

TIP 2 Droog je haren onderste boven

Als je geen tijd hebt om je haren aan de lucht te laten drogen, kan je er voor kiezen om je haardroger boven te halen. Gebruik voor je van start gaat een volume mousse of een volume spray. Zelf prefereer ik een spray omdat ik de indruk heb dat deze vaak lichter van textuur is en niet hard wordt tijdens het brushen. Vervolgens houd je je hoofd voorover zodat je haren naar beneden vallen. Je föhnt de haren grotendeels droog en creëert instant volume aan de aanzet. 

Miriam Quevedo
Miriam Quevedo

TIP 3 Besteed meer aandacht aan je bovenste haren

Ik startte steeds met mijn haren te föhnen aan de onderkant (van nek naar kruin). Vol goede moed en met veel enthousiasme. Tegen de tijd dat ik aan mijn kruin ben, voelen mijn armen zwaar en loom. Jammer want je bovenste haren langs je scheiding en rond je kruin zijn de haren waar je het meeste aandacht aan moet besteden. Doordat je haren bovenop je onderste haren vallen, verliezen je onderste haren volume. Het welbekende doorzakeffect treedt op. Daarom is het goed om te starten met brushen aan de bovenkant (kruin en langs de scheiding). Deze haren op te rollen in een grote rol en vast te pinnen met een schuifspeldje. Nadien kan je de rest van je haren in model brengen maar moet je minder aandachtig zijn.  

Kruidvat Rotating Volume hairtool

Producten & tools

Er bestaan 100 verschillende producten en hairtools om te gebruiken. Uit eigen ervaring hanteer ik het liefst het principe less is more als het op volume aankomt. Het gebruik van teveel producten werkt verzwarend en haalt het volume uit mijn haar. Daarom gebruik ik graag een roterende haarborstel in combinatie met een volume spray en een beetje verzorging in de puntjes. Een roterende haarborstel vervangt de ronde föhnborstel en de haardroger. Het is een soort 2-in-1.  Het is even oefenen omdat de borstel zelf roteert, maar eens je de techniek door hebt, werkt het prettig. Het grootste pluspunt hieraan is, het is niet zo zwaar voor mijn armen.

De volume spray die ik de laatste tijd vaak gebruikt heb, is er eentje van Aveda. Een fijn werkende spray, geeft instant volume tijdens het föhnen en helpt het volume te bewaren. Af en toe wissel ik af met de Got2B Volumaniac mousse. Een budgetvriendelijker alternatief. Ik blijf mousse textuur in het algemeen heerlijk vinden. De mousse plakt niet en geeft textuur aan de haarwortel. Wanneer je teveel product aanbrengt, durft de mousse je haren te verharden. Dus even opletten. 

Op de lengtes van mijn haren breng ik een verzorgend beauty concentraat aan van Phyto. Eentje speciaal voor gekleurd haar of haar met highlights. Het concentraat helpt het pigment in je haar vast te houden en geeft extra glans en verzorging. De aangename geur is mooi meegenomen. Tot slot nog een notendopje Aveda Damage Remedy Split End Repair in de puntjes. Dit is voor mij een product dat zeer optioneel is. Het is preventief naar gespleten haarpuntjes toe. Maar als je net als mij regelmatig je haren laat knippen, heb je weinig last van gespleten puntjes. Een fijn product als je houdt van een uitgebreide routine, maar geen musthave. Haarlak gebruik ik niet dagelijks, soms zelfs weken niet. De Got2B Volumaniac haarlak gebruik ik als ik mijn haar toupeer. Te samen met de mousse fijne budget producten. In plaats van haarlak te gebruiken als finishing touch gebruik ik de super deluxe Miriam Quevedo Gold spray. Een glans spray met een plus. De spray is verrijkt met argan olie, kaviaar extract en een vleugje 24K goud. De spray ruikt fantastisch, geeft een prachtige glans aan de haren en een soort silky feeling. Mijn aanrader te samen met het Phyto beauty concentraat, tenminste als je een paar euro's te spenderen hebt.

Kruidvat Rotating Volume - 24.99 euro (Kruidvat)
Got2B Volumaniac Bodifyig Mousse 250 ml - 6.99 euro (drogisterij)
Got2B Volumaniac Hairspray 300 ml - 6.99 euro (drogisterij)
Miriam Quevedo Gold hairspray 150 ml - 35.90 euro (verkooppunt in de buurt mail naar info@viak.be)
Aveda volumizing tonic 100 ml -  21 euro (Aveda salon of store Antwerpen)
Aveda damage remedy split end repair 30 ml - 33 euro (Aveda salon of store Antwerpen)
Phyto Phytomillesime beauty concentraat 150 ml -  28 euro (apotheek)


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten