24 sep. 2017

MAKE UP PLAYDATE MET CATRICE

Twee keer per jaar wordt het Catrice gamma onder de loep genomen en verdwijnen er heel wat producten uit het vaste assortiment. Die plaatsmaken voor nieuwigheden geïnspireerd op trends voor het komende seizoen. Sinds vorige maand liggen er een boel nieuwe items in het Catrice schap. Ik testte enkele nieuwigheden uit tijdens een make up playdate. Benieuwd naar mijn review en een look met de nieuwe producten?

Catrice make up

In grote lijnen kan ik de nieuwe producten samenvatten als veel nieuwe matte lippies, colour correctors en basis essentials zoals eyeliner, mascara, ... . 

Colour correcting is de laatste tijd weer hip en trendy, terwijl het bij visagisten al jarenlang toegepast wordt. Groen voor het camoufleren van roodheden, perzik voor donkere kringen enz. Mocht je mee op de kar willen springen en gekleurde concealers willen uitproberen, dan biedt Catrice je de mogelijkheid om dat te doen op een betaalbare manier. In het assortiment zitten drie kleurcorrigerende vloeibare Re-Touch concealers in penvorm. Ik testte de kleur 010 Lavender. Perfect om plaatselijk te verhelderen. De concealer heeft een medium dekking en is crèmig. Brengt vlot aan en smeert makkelijk open. Over de kleurcorrigerende concealer breng ik mijn Idun mineralen foundation aan en van de lavendel paarse kleur is er geen sprake meer. Ik merk dat de concealer verhelderend werkt en daarmee prima zijn werk doet. De gezichtsmake up werkte ik af met bronzer, blush en highlighter. Stuk voor stuk uit mijn geliefde Too Faced Power of Make Up palette.

Catrice Re-Touch concealer

Nog meer Too Faced. Een klassieke ooglook met zacht roze oogschaduw op het bewegende ooglid en donkerder in de arcadeboog en buitenste ooghoek. Hiervoor gebruikte ik de kleuren Sugar Coated, Ivy, Painkiller en Make Up & Chill. Ik heb niet veel Too Faced producten in huis, maar de kwaliteit van de oogschaduws vind ik (zeer) goed. De eyeliner van de dag is Glam & Doll Super Black Liner in de waterproof variant. Persoonlijk ben ik geen groot verbruiker aan waterproof make up producten. Ik zal niet snel waterproof eyeliner of mascara kopen omdat het voor mij geen must is. De eyeliner is bijzonder vanwege de tulpvormige stift. Het uiteinde van de stift is scherp genoeg om een wing te maken. Naast de bijzondere vorm, buigt de applicator mee. Of ik dat fijn werken vind, durf ik eigenlijk niet te zeggen. 

Afwerken met twee laagjes Glam & Doll False Lash waterproof mascara. De mascara belooft een false lash effect te geven aan de wimpers. Dat is misschien groot verwoord, maar ik vind dit een prima mascara. Je creëert makkelijk volume, krul en separatie. Het borsteltje is van polymeer, heeft kleine stekeltjes en is lichtjes gebogen. Ergens doet deze mascara mij denken aan Roller Lash van Benefit. 

Catrice make up
Catrice make up

Mooi gevormde wenkbrauwen maken zo'n groot verschil. Daarom hecht ik er steeds vaker belang aan. Het Brow Palette Matt & Glow in 010 Now Flash Lights bevat twee kleuren wenkbrauwpoeder en een wenkbrauwwax om de wenkbrauwen in vorm te houden gedurende de dag. Ik was verbaasd om te zien dat Catrice een glanzend poeder stopte in een wenkbrauwkitje. De trendy glans finish skip ik liever. Het matte poeder en de wenkbrauwwax vind ik oké en werkt prima.

Catrice Brow Palette Matt & Glow

Op de lippen gebruikte ik eerst een laagje Volumizing Lipbalm met sheaboter voor de verzorgende werking. Echt bijzonder of speciaal zou ik deze lipbalsem niet noemen. Het is een standaard lipbalsem met een roze tintje. Het volumizing effect vind ik verwaarloosbaar. 

Catrice Volumizing lipbalm

Een product dat me in de aangename zin verrast heeft is de Liquid Lip Powder Metal Matt. Een vloeibare lipstick met een metallic poederige finish. Moeilijk te omschrijven, maar het resultaat vind ik prachtig. De kleur 030 Jenny From The Bronze is een zachte bronzy kleur die heel goed overdag gaat, maar evengoed past bij een heftige ooglook. Brengt vlot en makkelijk aan en blijft lang zitten. Dit vind ik een aanrader.

Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt
Catrice make up
Catrice make up
Catrice make up

De mascara, de concealer en de vloeibare lipstick vind ik zeker de moeite waard om te bekijken. Ik blijf het vreemd vinden dat er in het wenkbrauwkitje een glanzende tint zit, maar buiten dat feit zijn het matte poeder en de wax zeer bruikbaar. De waterproof eyeliner en de volumizing lipbalsem zou ik skippen. 

Catrice is te koop bij Kruidvat.
Re-Touch concealer - 4.59 euro
Glam & Doll False Lashes Waterproof mascara - 3.99 euro
Glam & Doll Super Black Waterproof liner - 3.39 euro
Brow Palette Matt & Glow -3.99 euro
Liquid Lip Powder Metal Matt - 3.99 euro
Volumizing lipbalm - 4.59 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

5 opmerkingen:

 1. Het effect van de liquid lip powder vind ik ook verrassend mooi! Uw ooglook is ook super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat is de eerste keer dat ik je met eye liner zie, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ooglook vind ik echt super mooi! Het is een mooi totaalplaatje en dit voor weinig geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. welke kleuren (welk pallet) heb je als oogschaduw gebruikt? Ik vind het een super mooie ooglook, ook de eyeliner! Goed en mooi gedaan Steffi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eyeliner is van Catrice en de oogschaduw is van Too Faced. Ik gebruikte het Power of Make Up oogschaduw palette. De kleuren die ik gebruikte heb ik vermeld in de blogpost zelf.

   Dankjewel!

   Verwijderen