5 sep. 2017

GARNIER SKIN ACTIVE BOTANISCH GAMMA

De trend is er. Steeds meer vrouwen zijn op zoek naar beauty producten met natuurlijke ingrediënten. In het drogisterij segment is het aanbod zeer beperkt. Garnier speelt in op de vraag en heeft een huidverzorgingslijn ontwikkelt met 96% natuurlijke ingrediënten. Ik testte het Skin Active botanisch gamma voor de normale tot gemengde huid uit. 

Garnier Skin Active botanisch gamma

Zoals ik net al zei, bestaat het Skin Active botanisch gamma uit 96% natuurlijke ingrediënten die op een duurzame manier ontgonnen zijn en de verpakkingen zijn ecologisch verantwoord. Vrij van parabenen, minerale oliën en siliconen. De lijn biedt duidelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke huidverzorging voor de jonge vrouw. Het is geen 100% natuurlijk gamma, maar het komt in de buurt van.

Garnier Skin Active botanisch gamma

De producten voor de normale tot gemengde huid zijn verrijkt met aloë vera. Organische geteeld via een fairtrade project in Mexico. Aloë vera staat alom gekend vanwege de hydraterende, verzachtende en verfrissende werking. Ik zou deze drie producten omschrijven als fijne basis producten. Het zijn geen uitblinkers in hun categorie, maar toch  bijzonder vanwege de natuurlijke ingrediënten. De producten zou ik aanraden aan jonge meiden die starten met huidverzorging en twintigers. Ben je 30 plus dan zijn de reinigingsproducten ook zeker voor jou geschikt, maar dan mag de dag- en nachtverzorging toch wat meer zijn, lijkt mij.

Garnier Skin Active botanisch gamma

De reinigingsmelk heeft een lichte, dunne textuur waar je makkelijk mee aan de slag kunt. Met roterende bewegingen werk ik de melk in op het gelaat om op deze manier vuil, make up en onzuiverheden te verwijderen. Afhalen doe ik met een paar tissues. In principe is naspoelen met water overbodig. Vervolgens bevochtig ik één à twee wattenschijfjes met de tonic. Deze werkt verfrissend en haalt de laatste restjes zorgvuldig weg. Een zeer klassieke manier om het gelaat te reinigen, maar een methode die prima werkt. Afwerken met de crème en je basis verzorging is klaar. De crème is een 24 uren crème wat betekent dat je deze zowel 's morgens als 's avonds kunt gebruiken. Het nadeel hiervan is dat er geen SPF in de crème zit. De hydraterende crème heeft een gel textuur en voelt licht en luchtig aan op de huid. Smeert makkelijk en werkt prima.

Te koop bij de drogisterij.
Garnier Skin Active reinigingsmelk 200 ml - 3.99 euro
Garnier Skin Active tonic 200 ml - 3.99 euro
Garnier Skin Active hydraterende crème 50 ml - 5.99 euro

Beauty Treasures

1 opmerking: