26 jul. 2017

RITUALS EXPRESS YOUR SOUL LIMITED SUMMER EDITION

Rituals Express Your Soul

Het leven is een kunstwerk waarbij je dagelijks de kleuren van het schilderij des levens vorm geeft. Geïnspireerd op deze quote ging Rituals een samenwerking aan met de Duitse street artist MadC. Maak kennis met de Express Your Soul collectie

Naar goede gewoonte lanceert Rituals tweemaal per jaar een limited edition seizoenscollectie. De Karma collectie van 2016 was een schot in de roos als je het mij vraagt. De juiste balans tussen frisheid en luchtigheid. De nieuwe zomer editie Express Your Soul is een totaal andere geur. Laten we beginnen met de verpakking. Hiermee treedt Rituals buiten de comfort zone. Street artist MadC liet zich inspireren door de verfrissende zomergeur. Uit een groot kunstwerk werd een close up genomen en toegepast in de verpakkingen. Wat maakt dat het eindresultaat speels is en net een tikkeltje anders dan dat we van Rituals gewoon zijn.

Rituals Express Your Soul

De geur combineert de opwekkende eigenschappen van verbena met de bloemen- en citrusgeur van petitgrain. Het beste zou ik de geur omschrijven als pittig verfrissend. De eerste snif vervoert je meteen naar een boomgaard vol citrusvruchten waar je doorloopt en je de zon op je huid voelt branden. De geur is totaal niet scherp, maar wel verfrissend op een andere manier dan dat we meestal gewoon zijn. 

Rituals Express Your Soul
 Rituals Express Your Soul

Standaard zien we in elke lijn een foaming shower gel, shower oil, body scrub en body cream terugkomen. Dat is ditmaal niet anders. Aangevuld met geurstokjes, een sketch boek en ice tea. 

Rituals Express Your Soul

De luxueuze foaming shower gel wordt ten huize Beauty Treasures telkens met veel liefde gebruikt. De rijke volle schuim geeft het douchemoment een gevoel van weelde. Zeker sinds ik mama geworden ben, geniet ik extra veel van elk douchemoment. Effectief 5 minuten me time. Tijdens mijn zwangerschap daarentegen greep ik sneller naar de shower oil. Voor dat tikje extra voeding en hydratatie. In combinatie met een douchepuff schuimt de shower oil. Natuurlijk niet zo rijkelijk als de douchemousse, maar je mag eerder een verzorgende schuim verwachten.

Rituals Express Your Soul

Een andere topper is de body scrub. Ik denk dat ik kan zeggen dat Rituals scrubs mijn favorieten zijn. Ze hebben een fijne verhouding tussen olie en suiker (soms ook zout zoals bij de Hammam lijn). Waardoor het gebruik van een bodylotion na het douchen voor mij geen must meer is. Rituals scrubs zijn naar mijn idee ideaal als je opzoek bent naar een stevige scrubsessie, een heerlijke geur en een portie hydratatie. Nog meer voeding nodig? Dan kan je na het scrubben de body cream aanbrengen. De Express Your Soul body cream bevat een subtiel shimmertje dat het lichaam sublimeert. Vergis je niet, dit is geen body butter maar een echte crème die makkelijk smeert en verzorgt.

Rituals Express Your Soul

Om de geur van verbena en petitgrain extra in de verf te zetten kan je aan layering doen met de Bed & Body Mist. Een mist zonder alcohol die je kan vernevelen op kleding, op je  (bed)linnen of gebruiken als bodyspray. Persoonlijk is dit voor mij geen musthave. Ik vergeet soortgelijke producten vaak te gebruiken waardoor ze in een vergeten hoekje belanden. 

Tot de Express Your Soul collectie behoort ook een sketch book met een gouden afwerking dat je kan gebruiken als notitieboek, dagboek, tekenboek, ... . En een cold brew ice tea als dorstlesser op warme dagen. Zelf drink ik niet graag thee waardoor ik niet de juist geplaatste persoon ben om deze Rituals ice tea te beoordelen.

Rituals Express Your Soul

Rituals Express Your Soul

Het Beauty Treasures eindoordeel is positief. Een fijne collectie met een lekkere limited edition geur die verfrissend en opwekkend werkt. Mijn persoonlijke aanraders zijn de foaming shower gel en de body scrub.

Rituals is te koop via een Rituals store, Ici Paris XL en Inno.
Foaming Shower Gel 200 ml - 8.99 euro
Shower Oil 200 ml - 8.99 euro
Bed & Body Mist - 16.99 euro
Body Scrub 375 gram - 19.50 euro
Body Cream 200 ml - 17.50 euro
Ice Tea - 4.50 euro
Sketch Book - 12.50 euro


Beauty Treasures  

9 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinken als erg fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dol op Rituals, wat een goede lijn hebben zij weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind deze lijn ook weer heerlijk. Er is nog geen jaar geweest dat ik de LE (voor de zomer editie) niet heerlijk vond geloof ik haha. Rituals is voor mij toch een beetje een altijd goed merk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook fan van deze LE. Heerlijke geur vooral en de verpakking vind ik super! Ik zelf heb de shower oil en de scrub. Zeer tevreden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw die verpakking is superleuk!! Ik ben benieuwd naar de geur, en ook naar de thee eigenlijk;

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De geur is helaas niet voor mij weggelegd, ik vond die van vorig kaar dan weer een topper

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die geur was ook hemels. Gelukkig zijn sommige producten ervan nu ook terug te koop binnen de Suncare lijn van Rituals.

   Verwijderen