10 jan 2017

REVIEW PURERENÉ ORGANIC HAIRCARE

PureRené organic haircare

Steeds meer mensen kiezen voor pure producten niet alleen om te eten, maar ook in de badkamer. PureRené is een organisch haarverzorgingsmerk gebaseerd op aromatherapie en waarbij de dagelijkse routine verandert in een heus ritueel. Ik testte de shampoo, de conditioner, het haarserum en de zeezoutspray uit.


Om te beginnen zijn alle producten uit het PureRené gamma vrij van parabenen, sulfaten, siliconen, SLS en dierenproefvrij. In de plaats daarvan kiest het merk bewust voor natuurlijke ingrediënten gebaseerd op eeuwenoude geheimen. De gebruikte oliën, wassen en plantaardige extracten maken de haren soepel of geven net stevigheid. Het verpakkingsmateriaal bestaat uit gerecycleerd kunststof en de labels worden op de flessen bevestigd met milieuvriendelijke lijm. Waarom? Omdat duurzaamheid een levensstijl is waarbij we een klein stukje kunnen teruggeven aan Moeder Natuur. De filosofie van het merk spreekt mij alvast aan. Ik geef eerlijk toe dat ik daar te weinig bij stil sta.

 Orangemint volumizing shampoo en Grapefruit volumizing conditioner

In het begin was het even wennen aan de texturen en de geuren. Vooral het natuurlijke en kruidige aroma maakt de ervaring/het gebruik speciaal.  De orangemint shampoo is een gel shampoo die goed schuimt. Iets wat ik niet verwacht had. Na het uitspoelen verdeel ik de grapefruit conditioner over de haarlengtes. Een minuutje laten inwerken en dan uitspoelen. Ik merk minder knopen op tijdens het kammen, maar er zijn wel nog altijd knopen aanwezig. Na gebruik van de orangemint shampoo vind ik het een must om een conditioner te gebruiken. Aangezien de shampoo mijn haren stug laat aanvoelen. De lichte textuur van de conditioner verzwaart de haren niet onnodig. Dit duo zorgt voornamelijk voor een glanzende haardos en soepelvallend haar. Ik mis net wat oempf en vavavoom volume.

PureRené orangemint shampoo en grapefruit conditioner

Chamomile foaming serum en Thyme & Clary Salt Water spray

Gelukkig zitten er in het PureRené gamma verschillende stylingsproducten die je kan aanwenden om je haren te voorzien van extra volume. Iets waar ik dol op ben! Het Chamomile foaming serum is een haarmousse met een medium hold. De mousse is niet zo stevig opgeschuimd zoals ik gewoon ben maar verdeelt makkelijk en vlot in het haar. De geur is een combo tussen citrus en kamille. De verzorgende oliën die verwerkt zitten in het serum beschermen je haren tegen hitte. Als het wat stoerder mag zijn of je hunkert naar natuurlijke beachy waves dan is de Thyme & Clary Sea Salt spray iets voor jou. Een organische zoutblend met sandelhout en patchoeli geven een ruwe toets aan je haardos. Het merk raadt deze spray eveneens aan als droogshampoo al vind ik daar een klassieke droogshampoo fijner voor werken. De zoutspray geeft inderdaad textuur en slag aan je haar, maar ik merk dat ik er zelden tot nooit naar terug grijp.  

PureRené Chamomile foaming serum en Thyme & Clary Salt Water spray

PureRené Chamomile foaming serum en Thyme & Clary Salt Water spray

Een mooie introductie en een goede optie als je houdt van natuurlijke producten in je douche of je badkamer. Het shampoo en conditioner duo vind ik fijn werken en zijn bovendien zuinig in gebruik. De stylingsproducten zijn oké, maar ik merk dat ik er minder snel naar teruggrijp zonder verklaarbare reden.

De producten van PureRené zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde kapperszaken en online.
PureRené Orangemint volumizing shampoo 250 ml - 20.45 euro
PureRené Grapefruit volumizing conditioner 250 ml - 22.15 euro
PureRené Chamomile foaming serum 200 ml - 23.60 euro
PureRené Thyme and Clary Salt Water spray 250 ml - 21.80 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

8 opmerkingen:

  1. Mijn haar is droog en vrij beschadigt, dit lijkt mij een prima product om eens te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die salt spray is wel wat voor mij denk ik! Ik ben alleen een beetje bang wat dat op gekleurd doet, dat zout...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb zelf ook gekleurd haar en ik heb geen negatieve invloed van het zout op mijn gekleurd haar opgemerkt. Natuurlijk als je het veelvuldig gaat gebruiken, lijkt mij dat het zout een uitdrogende werking kan hebben.

      Verwijderen
  3. De filosofie van dit merk past heel erg goed bij mij en bij hoe ik momenteel met cosmetica bezig ben. Deze producten klinken erg lekker. Ik merk zelf trouwens ook dat ik met natuurlijke/voor een groot deel natuurlijke conditioner meer knopen blijf houden. Zonder siliconen blijven er toch meer knopen in mijn haren zitten. Maar dat neem ik voor lief.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was de eerste keer dat ik een organische conditioner gebruikte en ik merkte inderdaad meer knopen op. Fijn om te horen dat jij dezelfde ervaring hiermee hebt.

      Verwijderen
  4. De salt spray heb ik ook! Ik vind de producten van dit merk eigenlijk wel heel fijn of in ieder geval wat ik ervan heb geprobeerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne review. Ik gebruik wel regelmatig een texture spray dus ik ben wel benieuwd naar de sea water spray :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Handig artikel! Ik ben eigenlijk wel benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen