27 dec. 2016

REVIEW ESSIE GEL COUTURE

Essie Gel CoutureEssie combineert het beste van twee werelden in één flesje. Maak kennis met Essie Gel Couture en lees alles over mijn ervaring met deze langhoudende nagellak.  

Alles begint met een mix van technologie, innovatie en een geraffineerd design. In totaal zijn er 28 gloednieuwe tinten verkrijgbaar. Laten we meteen met de deur in huis vallen. Waar onderscheidt Essie Gel Couture zich van de klassieke Essie nagellak? Hoewel ik reeds fan ben van hun regulier assortiment, blinkt de Gel Couture lijn uit in het feit dat het een nagellak is met een duurzaam karakter. De houdbaarheid wordt opgetrokken tot 12 dagen zonder dat je gebruik moet maken van een UV of LED lampje. Het unieke zit in de formulering van de textuur en de prachtige gelglans.

Essie Gel Couture

Geen gedoe met een afspraak maken in een salon of nagelstudio. De Gel Couture lak breng je simpelweg thuis aan. Het enige dat je hiervoor in huis moet halen is een gekleurd Gel Couture nagellak en de bijhorende topcoat. Bijkomend kan je de nagellak makkelijk zelf verwijderen met een wattenschijfje en een beetje nagellak remover. Er zijn geen extra tools of speciale technieken nodig om gebruik te kunnen maken van de Essie Gel Couture. Valt er jou nog iets op? Je hebt zelfs geen basecoat nodig. Je start met het vetvrij maken van de nagelplaat door je handen grondig te wassen. Vervolgens twee laagjes kleur en afgewerkt met de topcoat. 

Essie Gel Couture

Zowel het borsteltje als de flacon zijn schroefvormig gedraaid met als voordeel dat de applicatie vlekkeloos en perfect verloopt. Het design lijkt net op een zwierig couturejurkje. Leuk om naar te kijken, maar naar opbergruimte toe, vind ik de gewone flesje makkelijker. Het penseel is plat en breed en ligt makkelijk in de hand. Het onberispelijke resultaat van 12 dagen heb ik niet gehaald, maar ik vind het een prestatie an sich dat mijn nagels er gedurende 5 dagen piekfijn uitzagen. Zonder enige tipwear, chip en zonder dat ik moest inboeten op de prachtige hoogglans.

Essie Gel Couture

Het 12 dagen resultaat is onder voorbehoud. Als je van je eigen gezonde en sterke nagels hebt gecombinneerd met de topcoat die je op regelmatige basis (om de drie dagen) opnieuw aanbrengt, acht ik een resultaat van 12 dagen mogelijk. Toch ben ik met het 5 dagen resultaat méér dan tevreden. In aankoop is de Gel Couture lijn net een paar euro'tjes duurder dan het gewone gamma. Het prijsverschil zit hoofdzakelijk in de nieuwe formule. Mijn favorieten van dit moment zijn Bubbles Only (bordeaux) en The IT-factor (fushia roze).
 
Essie Gel Couture is te koop bij Planet Parfum.
Verkrijgbaar in 28 tinten 15 ml - 14.99 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

4 opmerkingen: