9 dec 2016

REVIEW BERNARD CASSIÈRE MINT & LEMON DISCOVERY KIT

Van het ene potje crème hop ik lustig verder naar het andere. Ditmaal is het de beurt aan Bernard Cassière. Ken je het merk al? Mocht je het merk niet kennen dan introduceer ik jou vandaag graag. Bernard Cassière is het kleine zusje van Sothys en combineert creativiteit, originaliteit, moderniteit en plezier in een uniek concept. Ik testte de Mint & Lemon Discovery kit uit voor de gemengde tot vette huid met onzuiverheden.

Bernard Cassière Mint & Lemon

De handige travelsize kit geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de producten en het formaat is anderzijds bijzonder handig om mee te nemen op reis. In de discovery kit zit: 50 ml purity cleansing mousse, 10 ml purity clarifying mask, 15 ml mattifying moisturizer fluid en 5 ml SOS imperfections roller. Het gamma is geschikt als je een gemengde tot vette huid hebt met eventueel onzuiverheden. Helaas kunnen deze vervelende puistjes, zwarte puntjes, ... opduiken op diverse leeftijden. Onzuiverheden zijn gekoppeld aan stress, hormonale schommelingen, warmte en vocht, vervuiling en zelfs een ongezonde levensstijl werkt puistjes in de hand. Het gamma richt zich op het reguleren van de talgafscheiding, verstopte poriën en huidoneffenheden aanpakken.

Bernard Cassière Mint & Lemon

Eerst en vooral de geurcombinatie tussen de wilde Chileense munt en de citroen zorgt voor een frisse, opwekkende geur die ik vooral 's morgens erg lekker vind. In de ochtend start ik  met het aanbrengen van de mousse in mijn handpalm. Meestal neem ik tussen de drie à vier pompjes waarna ik het aanbreng met roterende beweging op het gelaat.  De textuur is luchtig en makkelijk van het gelaat af te spoelen. Ook 's avonds komt de mousse aanbod, nadat ik mijn make up verwijderd heb.

De fluide heeft net als de reinigingsmousse een lichte en luchtige textuur die makkelijk aanbrengt en snel geabsorbeerd wordt door de huid. Verwacht geen hydra shock, maar een basis hydraterende verzorging waarbij glimmende zones gematteerd worden. Pas tegen de avond begin mijn T-zone links en rechts een beetje te glimmen. Een mooie prestatie! Plaatselijk kan je puistjes aanstippen met de SOS imperfections roller. Persoonlijk vergeet ik vaak om deze SOS roller te gebruiken waardoor het voor mij geen musthave is.

Eén keer per week probeer ik tijd te maken voor een mini pampersessie. Daar vind ik zondag de ideale dag voor. Het matterende, zuiverende masker is de topper uit de kit. Het is een twee in één masker. De cocktail op basis van witte klei, oxyden, zink, wilde Chileense munt, citroen en Java thee extract biedt een milde exfoliatie en een intense zuivering. Hoewel één van de basisingrediënten klei is, is het een crème masker dat niet ultra hard op de huid wordt. Na het afspoelen ziet mijn huid er opgefrist uit en met een matte finish.

Leuk om cadeau te geven tijdens het eindejaar of gewoon voor jezelf om kennis te maken met de producten/het merk. Mijn persoonlijke aanbeveling is het masker.

Te koop bij een Bernard Cassière schoonheidsinstituut. Meer info vind je terug op de website.

Discovery kit - 48 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 
 

4 opmerkingen:

  1. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, nu ben ik wel benieuwd ! Op zondag is't bij mij ook pampertijd hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je huid goed reinigen is super belangrijk. Een verzorgde look doet je dan ook stralen, en zo worden je diamanten oorbellen extra in de verf gezet!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad een fijne manier om kennis te maken met het merk. Ik ben er wel benieuwd naar

    BeantwoordenVerwijderen