22 okt 2016

RIMMEL CARA DELEVINGNE GLAM ROCK LOOK

Rimmel Cara Delevingne look


Rock chic
Cara Delevigne bewijst dat smoky eyes hand in hand gaan met opvallende lippen. Ik ging aan de slag met het uittesten van enkele Rimmel producten voor de perfecte filmster slash rockster look. 
Rimmel Cara Delevingne look

De principes van de look zijn duidelijk: een zonnige teint, opvallend aangezette lippen en grijs/zwarte smoky eyes.  De perfecte complexion bekwam de make up artist van Cara door een mix te gebruik van Rimmel BB crème in de kleur Medium/Dark en hun Stay Matte foundation in de kleur 300 Sand. Verbazend genoeg twee (zeer) donkere tinten. Gelukkig heeft Rimmel ook andere kleuren in hun assortiment die mogelijks beter matchen bij de doorsnee vrouw. Hun Stay Matte belooft een lichte textuur gecombineerd met een anti-shine formule. Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit en de lange houdbaarheid. Deze mousse foundation gebruik ik met veel plezier en sluit mooi aan bij mijn huidskleur van dit moment. Een klein druppeltje BB crème er doorheen gemixt, geeft de foundation meer dimensie. Of je kan opteren om aan de slag te gaan met de Sculpting & Highlighting Kit by Kate Moss. Wist je trouwens dat ik Kate Moss ooit tegen het lijf liep bij Starbucks in Londen? De lichtste kleur Golden Sands is geschikt voor (zeer) lichte huidtypes. Het contrast kan bijna niet groter zijn met de foundations. Het trio bestaat uit een highlighter, een koel roze blush en een warme bronzer. 

Naar mijn persoonlijke mening is de Sculpting & Highlighting Kit by Kate Moss niet de grote aanwinst. Het palette is licht gepigmenteerd en heeft heel wat liefde nodig om op te bouwen. De grootste verrassing is het feit dat het palette een matte highlighter bevat ipv een glanzende. Ik zou zeggen, laat het palette links liggen, want er zijn andere producten binnen het Rimmel assortiment die meer de moeite waard zijn om aan te schaffen.

Rimmel Cara Delevingne look
 Rimmel BB crème - Rimmel Stay Matte foundation - Rimmel Sculpting & Highlighting kit by Kate Moss


Voor de ooglook haalde ik het crème duo Magnif'Eyes Double Ended Eyeshadow & Liner boven in de kleur Dark Side of Blue. Met aan de ene zijde een antracietgrijze crème oogschaduw met een fijne zilveren glitter erin verwerkt en aan de andere zijde een kobaltblauwe kajal met een dikke linerpunt. Beiden crème producten hebben een goede pigmentatie, een lange houdbaarheid zonder dat de kleuren vlekkerig ogen of in de lijntjes kruipen. Je kan de kleuren afzonderlijk gebruiken of onderling gecombineerd voor de Cara Rock Chic look. 

Een smoky look zonder zwart oogpotlood is onmogelijk. Het Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer oogpotlood in de kleur Blackest Black zit verpakt in een automatische verpakking waarbij je het oogpotlood niet dient te slijpen, maar makkelijk omhoog kunt twisten. Je kan het puntje slijpen als je wenst, maar is voor mij geen must. Te samen met de Scandal'Eyes Lycra Flex mascara zijn het twee Rimmel toppers. De mascara zit in een opvallende groene verpakking waar mijn oog meteen opviel. De XXL mascara borstel bouwt zonder enige moeite volume op tot het niveau dat ik wens, zonder dat mijn wimpers hard aanvoelen. Ze blijven soepel en flexibel aanvoelen. 's Avonds verwijder je het makkelijkste deze producten met een goede bifase oogreiniger.

Rimmel Cara Delevingne look
Magnif'Eyes Double Ended Eyeshadow & Liner - Exaggerate Waterproof Definer - The Only One lipstick - Provocalips 16h KissProof Lip Colour


Rimmel Cara Delevingne look

De heftige look wordt afgewerkt met rode lippen. Je hebt keuze uit twee soorten lipproducten:  Provocalips 16H Kissproof Lip Colour in de kleur 500 Kiss Me You Fool of The Only One lipstick in de kleur 620 Call Me Crazy. Het duoproduct Provocalips bestaat uit twee stappen. De vloeibare lipstick aan de ene zijde en een lock & shine balsem aan de andere zijde. De kleur Kiss Me You Fool is een intens rode kleur met een lange houdbaarheid die met gemak een maaltijd en menig kusjes overleeft. Mijn favoriet is The Only One lipstick, eveneens een rode kleur, maar van een ander kaliber dan Kiss Me You Fool. De tint Call Me Crazy heeft een oranje ondertoon. Heeft eveneens een goede pigmentatie en een mooie houdbaarheid. Minder lang dan Provocalips, maar nog steeds ruim boven het gemiddelde te noemen.
 
Rimmel The Only One lipstick in Call Me Crazy

Voor de Glam Rock look combineerde ik bovenstaande producten voor het ultieme resultaat. Ik viel meteen als een blok voor de combo smoky eyes en rode lippies. Je moet het durven, maar het is een fun look om te dragen naar een feestje of voor een avondje uit met vriendinnen. 
Rimmel Cara Delevingne look
Rimmel Cara Delevingne look


Get the Londen look!

Rimmel make up is te koop bij de drogisterij. 
BB crème - 12.99 euro
Stay Matte foundation - 12.99 euro
Sculpting & Highlighting kit by Kate Moss - 10.99 euro 
Magnif'Eyes double ended - 10.99 euro
Exaggerate Waterproof Eye Definer - 7.49 euro
ScandalEyes Lycra Flex mascara - 13.49 euro
The Only One lipstick - 11.99 euro
Provocalips 16h kissproof lipcolour - 11.99 euro


Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

7 opmerkingen:

  1. Zwaar, maar je komt er nog wel mee weg. Zelf zou ik de smokey eye waarschijnlijk wel met nude lips doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kleuren, en wat een toffe look heb je ermee gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent helemaal klaar om je dag te 'rocken' met deze look!
    Mooi gedaan!


    Ilona
    www.artthisisart.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee dat wist ik niet dat je Kate Moss in de Starbucks bent tegengekomen :O Dat moet je mij bij onze volgende date vertellen ;)
    Mooie look! Zien er allemaal fijne producten uit. De Stay Matte foundation heb ik hier zelf nog liggen en moet ik mss nog maar eens naar boven halen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi, maar ik ben persoonlijk niet gek op dat blauw onder je ogen, ik had voor zwart of antraciet gegaan, lekker dark, en die rode lippen zijn magnificent!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Veel mensen zeggen dat vele lippen en ogen niet samen gaan maar voor avondjes uit doe ik ook beide! Mooie look!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen