23 sep 2016

CLEPHAR HUIDVERZORGINGSROUTINE

Clephar is een op en top Belgisch skincare merk en daar mogen we trots op zijn! In juni werd ik uitgenodigd bij Clephar HQ in Sint-Truiden. De kennismaking met het merk was niet alleen aangenaam, ik was ook volledig mee met hun no-nonsense filosofie. Meteen na mijn bezoek gooide ik mijn badkamerkast overhoop en startte ik met een volledige Clephar routine. 

Clephar


Clephar

Clephar garandeert huidverbetering en werkzame ingrediënten die doelgericht het huidprobleem aanpakken. Zonder dat er gebruik gemaakt wordt van minerale oliën, parabenen, dierlijke stoffen, parfumstoffen, ... . Enkel huideigen werkstoffen in een maximale dosis. 

Het fijne aan het merk is dat je slechts zes producten nodig hebt die je dient te combineren en die geschikt zijn voor dag- en nachtverzorging. Geen grote hoeveelheid verschillende potjes en tubes, maar een basis set die allround functioneert. 

Clephar
Clephar

Zowel 's morgens als 's avonds gebruik ik de Oil Control Wash en de Clarifying Lotion voor de vette huid (met neiging tot acné). Een goed basis duo dat op milde wijze de huid ontdoet van make up, talg, stof, ... zonder de natuurlijke beschermingsfilm van de huid aan te tasten of de huid uit te drogen. De reinigingsgel schuimt lichtjes in combinatie met water en heeft een zeer zachte, milde geur. Vooral in de ochtend vind ik een schuimende reiniger erg fijn.  De zuiverende lotion verwijdert laatste restjes en sluit de poriën na het reinigen.

Na het reinigen is het tijd om de huid te verzorgen. Het Oil Control Treatment is een hydraterende crème met een anti bacteriële werking en een SPF 15. Helaas is dit een product waar ik een haat liefde verhouding mee heb. De textuur voelt iets of wat plakkerig aan op de huid en ook doorheen de dag durfde mijn T-zone behoorlijk te glimmen. De plus gaat uit naar de hygiënische pompflacon, maar helaas begaf het pompje zich na enkele weken gebruik. Zo'n bummer!

Het trio (reiningingsgel, lotion en treatment) werkten als basis verzorging oké, maar ik had stiekem gehoopt dat het mijn huid meer zou boosten en de puistjes doelgerichter de kop zou indrukken. De Spot Control is een lokaal "serum" dat je aanbrengt op het puistje. Het uitgebalanceerde evenwicht zuren vermindert huidinflammatie en kan je meermaals per dag aanbrengen. Door de dag draag ik make up waardoor het aanbrengen regelmatig vergeten wordt, maar 's avonds stip ik standaard al mijn concerns aan.

Clephar
Clephar

Wekelijks las ik een pamper sessie in. Meestal op woensdag omdat ik dan alleen thuis ben en lekker veel me-time heb. De C-Enzym Peel is een crème peeling slash masker op basis van papaya extracten dat op een effectieve wijze de huid ontdoet van dode huidcellen en dieper reinigt dan een standaard reiniger.  Geen scrubdeeltjes, maar enzymen (eiwitafbrekende werkstof) verweken en lossen onzuiverheden en dode huidcellen op waarna de huid zijdezacht aanvoelt. Vervolgens breng ik een royale laag van het Purifying Clay Mask aan. Een diep zuiverend kleimasker dat niet hard wordt en de huid zacht en comfortabel laat aanvoelen. Dit gouden duo verheldert de teint, kalmeert roodheid en geeft een zichtbaar resultaat vanaf het eerste gebruik. Prijs kwaliteit vind ik deze twee laatste producten echte aanraders! 

Na drie maanden intensief gebruiken zijn de eerste producten in mijn beauty empties zak beland. Niets dan lof over de enzymen peeling en het zuiverend kleimasker. Het Oil Control Treatment was niet helemaal hetgeen wat ik ervan verwacht had. De reinigers werkten prima en zaten net als de dagcrème in hygiënische, makkelijke doseerbare verpakkingen.

De producten zijn te koop bij een Clephar schoonheidssalon.
Clephar Originals Oil Control Wash 200 ml - 23 euro
Clephar Clarifying Lotion 200 ml - 15 euro
Clephar Originals Oil Control Treatment 50 ml - 28 euro
Clephar Originals Spot Control 30 ml - 24 euro
Clephar Purifying Clay Mask 75 ml - 17 euro
Clephar Enzym Peeling 75 ml - 22 euro



Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen: