4 jul 2016

URBAN DECAY VICE LIPSTICK REVIEW & SWATCHES

Urban Decay Vice lipstick

Een paar weken geleden mocht ik in avant première een kijkje nemen naar de nieuwe Urban Decay Vice lipsticks tijdens een exclusief cocktail feestje in Antwerpen. Een hele eer en daar was ik enorm blij om. Het merk komt opzetten met een MEGA grote lipstick collectie bestaande uit maar liefst 100 verschillende kleuren, 6 verschillende finishes en 50 bijhorende lipliners. Vandaag review ik de kleuren Big Bang, Backtalk en Disturbed.

Urban Decay Vice lipstick

De verpakking valt meteen op. De gunmetal huls oogt luxueus, modern en een tikje gevaarlijk. Want als je de dop eraf haalt, lijkt het net een kogel. De verpakking is 200% Urban Decay als je het mij vraagt. Stoer, catchy en met het nodige bling bling gehalte. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is: vingerafdruk alert.

Urban Decay Vice lipstick

De texturen zijn uiteenlopend en voor ieder wat wils: mega matte (intens mat), comfort matte (crème mat), metallized (crème met veel parelmoer), sheer (subtiel glanzend), sheer shimmer (transparant met glansdeeltjes) en cream (crème). Ik ben geen grote liefhebber van matte finishes dus ik ben blij te zien dat er voor mij, naast matte texturen, nog heel wat anders is waaruit ik kan kiezen. Daarnaast is de textuur verrijkt met aloë vera, jojoba olie, avocado olie, babassu olie, vitamine C en E voor een langdurige hydratatie en een dosis antioxidanten.

Urban Decay Vice lipstick
Urban Decay Vice lipstick swatches
Backtalk - Big Bang - Disturbed

Toch werd ik door Urban Decay uitgedaagd om de test aan te gaan met hun Comfort Matte textuur. Een aangename crèmige matte lipstick die niet 100% mat-mat is, maar mag ik dit omschrijven als semi mat? De meest draagbare tint van de drie is Backtalk. Een roze lipstick met hintje mauve erdoorheen. Glijdt makkelijk over de lippen heen en voelt aangenaam aan. 

Urban Decay Vice lipstick Backtalk
Urban Decay Vice lipstick Backtalk

Net als Backtalk is ook Disturbed een Comfort Matte lipstick. Dit is geen makkelijk kleurtje om aan te brengen. Best gebruik je een lipliner eerst om erna je lippen in te kleuren met de kleur Disturbed. De kleur is mega intens, diep bordeaux rood. Geen alledaags kleurtje en niet voor iedereen weggelegd om te dragen. Optisch lijken mijn tanden ultra wit door deze kleur te dragen, maar je gelaat verbleekt eveneens door deze lipstick. Ik vrees dat ik deze lipstick tint weinig zal dragen. 

Urban Decay Vice lipstick Disturbed
Urban Decay Vice lipstick Disturbed
Tenzij gecombineerd met een andere tint. Ik combineerde Disturbed met een roze Cien lipstick. Waarbij ik zachtjes Disturbed aanbracht in de buitenste mondhoek en de roze Cien lipstick in het midden met daarover een vleugje glanzende parelmoer oogschaduw.

Urban Decay Vice lipstick

Big Bang heeft een Metallized finish. Een crème textuur met gigantisch veel shimmers. Een behoorlijk opvallende fushia lipkleur met een blauwe ondertoon. Dit is zeker en vast een leuke lipstick om te dragen voor een avondje uit.

Urban Decay Vice lipstick Big Bang
Urban Decay Vice lipstick Big Bang

De kleur Firebird behoorde toe tot de collectie in samenwerking met Gwen Stefani. Een intense fushia  roze lipstick met een prachtige crème finish. 100% mijn ding en intussen al zeer veel gebruikt. Niet voor niets dat Wende's (oprichtster van Urban Decay) deze kleur bekroonde tot één van haar favorieten.  Mocht je deze mooie lipstick gemist hebben in de collab met Gwen Stefani, dan heb je nu een nieuwe kans. Want deze is opgenomen in het Vice assortiment.

Urban Decay Vice lipstick

De lipsticks zijn prettig in gebruik, voelen aangenaam en romig aan en hebben een goede houdbaarheid. Momenteel zijn er 100 verschillende kleuren te koop gaande van neutraal tot zeer donker, subtiel tot zeer gewaagd.

Te koop bij Ici Paris XL e-shop of bij Ici Paris XL met een Urban Decay counter (Brussel-Gent-Antwerpen)
Urban Decay Vice lipstick - 19.50 euro 

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram


12 opmerkingen:

  1. Wauw, 100 kleuren! Super zeg. Ik vind de eerste kleur het mooist en meest draagbaar. De roze lipstick vind ik ook wel heel feestelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Backtalk vind ik erg mooi! Ondertussen heb ik ook al mijn eerste Vice lipstick gekocht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oehh..mooie kleuren! Ik ben alvast benieuwd naar deze nieuwe lipsticks van UD :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Backtalk vind ik ook de meest draagbare aan de hand van de foto's. Mooi !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind Disturbed het mooist, ben minder fan van de glitters in de middelste! Heb zelf Rock Steady en vind de creamy textuur echt de max!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 't Zijn niet direct mijn kleuren, maar sowieso is mijn Vice wish list wel enorm lang!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit zijn "maar" 3 kleurtjes uit de collectie, er zijn er nog 97 anderen. Dus ik kan me inbeelden dat je een GIGA wishlist hebt!

      Verwijderen
  7. Tof dat er voor ieder wat wils is, leuke swatches! Ik vind vooral Disturbed bijzonder mooi.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige kleurtjes! Ik vind vooral disturbed een hele gave kleur. Zo'n kleur draag ik zelf erg graag! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow de kleur Backtalk is echt een lipstick die ik elke dag zou kunnen dragen. Big Bang & Firebird zijn iets uit mijn comfortzone maar zien er ook zeker het proberen waard uit!

    BeantwoordenVerwijderen