9 feb. 2016

L'ANZA KERATIN HEALING OIL

Ik test op jaarbasis enorm veel beauty producten van allerlei aard. Regelmatig verdwijnen producten na het testen in een weggeefbox voor vrienden en familie. Wanneer producten mij aangenaam verrassen of verbazen, gebruik ik ze met veel plezier volledig op. De L'Anza Keratin Healing Oil producten zijn er zulken. Ik gebruik ze niet voor niets sinds vorig jaar juni. Uiteraard afgewisseld met andere nieuwigheden die ik uittest. Maar L'Anza blijft een vaste waarde in mijn badkamer.

L'Anza Keratin Healing Oil

Wie L'Anza niet kent, het is een professioneel kappersmerk opgericht in 1985. Waarbij Keratin Healing Oil hun meest exclusieve salonlijn is. Met recht en reden want de geselecteerde ingrediënten zijn op die manier gedoseerd dat ze werkelijk iets doen voor je haar. De naam zegt het zelf, de producten zijn verrijkt met keratine proteïnen en het Phyto IV Complex (bestaande uit vier botanische oliën).  Je haar wordt hersteld en gehydrateerd zonder het te verzwaren. 

L'Anza Keratin Healing Oil

L'Anza Keratin Healing Oil shampoo en conditioner

Dit duo is pure luxe voor het haar. De shampoo en conditioner hebben een volle, romige crème textuur die mijn haren niet verzwaren maar zorgen voor herstel, hydratatie, glans en volume. Je hebt niet veel shampoo nodig om het geheel te laten schuimen.  De inwerktijd van de conditioner is kort, maar krachtig.

Dit zijn zonder enige twijfel de duurste shampoo en conditioner die ik tot nu toe gebruikt heb. Je zou je de vraag kunnen stellen, is de prijs (bijna 90 euro voor een shampoo en een conditioner) het waard? Ik besef heel goed dat 90 euro veel geld is en dat vind ik zelf ook veel geld. Laten we daar duidelijk over zijn, maar deze producten zijn een ware verzorging voor het haar. Daarnaast zijn ze zuinig in gebruik en ruiken ze magnifiek lekker.

L'Anza Keratin Healing Oil hair treatment

De parel van de collectie is de hair treatment een luxueus verzorgende haarolie op basis van vier botanische oliën en keratine. Ik verdeel één pompje, soms twee pompjes, olie over de lengtes van mijn handdoekdroog haar voor het föhnen. Net als alle producten in  dit gamma is de geur fantastisch net als de werking. Mijn haar is makkelijk in model te brengen en de olie beschermt het haar tegen hitte en reduceert de droogtijd. Het föhnen van mijn haren is eerder een "moetje" dan een "magje". En wanneer ik tijd kan winnen, dan doe ik dat al te graag! 

De hair treatment is verkrijgbaar in drie formaten,  ik raad aan een klein formaat te kopen aangezien de olie zuinig in gebruik is. Je komt met 50 ml behoorlijk lang toe. Op de foto is het niet te zien, maar de treatment bevat een pompje waardoor het makkelijk te doseren en hygiënisch in gebruik is.
 
L'Anza Keratin Healing Oil

L'Anza Keratin Healing Oil Lustrous Finishing Spray

Ik gebruik niet dagelijks haarlak, maar wanneer ik kies voor een opsteekkapsel of krullen, fixeer ik het geheel steeds met haarlak. De spray vernevelt gelijkmatig de haarlak over je haren heen en zorgt voor een lange houdbaarheid en kleine baby haartjes worden perfect getemd. Pluspunt: deze hairspray beschermt het haar tot 260°. Vooral handig als je tussen het stylen door haarlak aanbrengt.
Enig punt van kritiek: de verstuiving van de haarlak mocht wat mij betreft krachtiger zijn.

L'Anza Keratin Healing Oil


L'Anza Keratin Healing Oil Combing Cream 

Dit vind ik een geweldig product. Het is een verzorgende leave in crème met een multifunctionele werking. 
 • het ontwart de haren 
 • elimineert pluis 
 • reduceert de droogtijd
 • beschermt tegen hitte
 • voorkomt beschadiging door kammen
Afgelopen zomer was ik op vakantie en vergat ik mijn conditioner thuis. Geen ramp natuurlijk, tenslotte zijn er overal supermarkten. Hoewel ik in mijn hoofd al lichtelijk aan het grommelen was, realiseerde ik mij dat deze verzorgende leave in crème mijn haren eveneens kan ontwarren. En heel goed zelfs. Mijn favorietje uit de Keratin Healing Oil lijn.

L'Anza Keratin Healing Oil Cleansing Cream 

Het enige product dat ik nog niet getest heb, is de Cleansing Cream. Het is een lichte reiniging die je tussen twee wasbeurten door kunt gebruiken. Om je haar op te frissen zonder het intensief te wassen. Lijkt mij vooral handig als je regelmatig sport en onaangename geurtjes uit je haren wil verwijderen

Conclusie

Niets dan lof over deze producten. Het gamma is luxueus, super geconcentreerd en het beste van het beste. Natuurlijk zijn de prijzen niet mals en zelfs een stuk duurder dan de meeste producten die je koopt bij de kapper. Keratin Healing Oil mag je ook bezien als de kers op de taart, de rolls royce onder de haarverzorgingsproducten. 

Deze producten zijn te koop bij de L'Anza kapper. 
Keratin Healing Oil shampoo 300 ml - 44.95 euro
Keratin Healing Oil conditioner 250 ml - 44.95 euro
Keratin Healing Oil  hair treatment 50 ml - 29.95 euro/100 ml - 49.95 euro/185 ml - 74.95 euro
Keratin Healing Oil lustrous finishing spray 350 ml - 24.95 euro
Keratin Healing Oil combing cream 140 ml - 34.95 euro
Keratin Healing Oil cleansing cream 100ml - 29.95 euro/300 ml - 54.95 euro


Beauty Treasures 
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 

6 opmerkingen:

 1. Ik heb altijd super droog haar, misschien is deze lijn dan wel iets voor mij :) zeker eens proberen! :)

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd geworden naar deze producten door je review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat de producten je allemaal zo goed bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De eerste keer dat ik van dit merk hoor, misschien wel de moeite om uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is mijn holy grail merk onder de haarproducten. Sinds een jaar gebruik in L'Anza voor mijn haar en het merk doet echt wel wat het beloofd. MMijn haar is sinds enkele jaren enorm aan het dunner worden en door de producten van L'Anza heb ik toch opnieuw wat body verkregen. Ze zijn duur ja, maar het is echt zijn geld waard. De Healing oil is zowat de enige haarolie die ik nog gebruik ... het doet echt wonderen .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik al langere tijd deze lijn. Voorheen moest ik mijn haar kort knippen omdat het Door het kleuren altijd beschadigd was. Nu heb ik weelderig gezond en lang haar. Ja het is aan de prijs maar ik heb dat er graag voor over

  BeantwoordenVerwijderen