25 okt 2015

GIVENCHY VINYL FALL COLLECTION REVIEW, SWATCHES & LOOK

De Givenchy Vinyl Fall Collection 2015 is wellicht de laatste herfst collectie die ik bespreek. Over twee weken beginnen stilletjes aan de Christmas collections binnen te sijpelen. Yeah, ik ben er mentaal al volledig op voorbereid :-). Echter, zover is het nog niet, dus laten we even terugkeren naar de collectie van vandaag: Givenchy Vinyl. Een mooie, compacte collectie met de nadruk op veel (metallic) glans, roze en rode accenten. Ben je er klaar voor?

Givenchy Vinyl collection

De eyecatcher van deze collectie vind ik het Palette Metallic Reflection. De verpakking oogt feestelijk. Het palet had zonder enige moeite onderdeel kunnen uitmaken van de eindejaarscollectie. Een opvallende zilveren streep in contrast met fluweel leder. Aan de binnenzijde een compacte spiegel, handig voor onderweg, twee sponsapplicators en vier tinten oogschaduw. De kleuren zijn een spel van pigmenten en schitterende glanseffecten. De gemetalliseerde tinten weerkaatsen feilloos het licht wat leidt tot mooie resultaten. De donkerste kleur uit het palet bevat geen glanzende parelmoerdeeltjes en zorgt voor het nodige contrast. 

Persoonlijk denk ik dat veel vrouwen liefhebber zullen zijn van dit palet. Je kan er veel kanten mee uit, de tinten zijn draagbaar en anderzijds zorgt de metallic glans voor de nodige frisheid aan de ogen.

Givenchy Palette Metallic Reflection
Givenchy Palette Metallic Reflection
Givenchy Palette Metallic Reflection

De tegenvaller uit deze Vinyl collectie vind ik Mister Intense Black Mascara Topcoat. Als je de naam mascara topcoat hoort, verwacht ik een echt mascara borsteltje. Helaas, het borsteltje is hetzelfde als een sponsapplicator waarmee je lipgloss aanbrengt. Vreemd! De lichte waterbasis bevat ultra veel zwarte pigmenten en glans waarmee je de wimpers kan voorzien van een laagje glanzende inkt. Het concept vind ik innovatief, maar de uitwerking ervan valt voor mij persoonlijk tegen. 

Doordat het een topcoat is, breng ik eerst mijn gewone mascara aan en vervolgens de Mister Intense Black Mascara Topcoat. Het voordeel (pikzwarte, glanzende wimpers) weegt niet op tegen het nadeel (samen klittende wimpers). 

Givenchy Mister Intense Black Mascara Topcoat
Givenchy Mister Intense Black Mascara Topcoat 
Over de eyeliner Liner Vinyl daarentegen niets dan lof. Het borsteltje, neen geen vilten tip, is lang en smal zonder dat het lastig is om ermee aan de slag te gaan.  Het lijkt net een vloeibare, vinyl lak dat je aanbrengt op de ogen. Geraffineerd en glanzend, I love it!

Givenchy Vinyl Liner

De collectie wordt aangevuld met een  intens rode lipstick Le Rouge Givenchy in de kleur Rouge Intense. De verpakking ansich is een streling voor het oog. Een stevige lederen huls die pure luxe uitstraalt. De kleur is goed gepigmenteerd en dekt onmiddellijk. De finish is niet ultra glanzend, maar ook niet mat. Eerder een gulden middenweg of mag ik het benoemen als satijnglans? 

Givenchy Le Rouge Givenchy & Le Vernis Givenchy
Givenchy Le Rouge Givenchy

De Vinyl collectie was volledig in sfeer geweest als er een ultra glanzende vinyl zwarte nagellak in de collectie gezeten had. Echter heeft Givenchy gekozen voor een warm bruinrode herfst kleur Rouge Acajou. Naar mijn mening niet meteen de beste keuze voor het thema Vinyl, maar natuurlijk past deze warme rode toon wel perfect bij het najaar. Le Vernis Givenchy is een nagellak die fijn lakt, goed dekt en makkelijk aan te brengen is vanwege het korte, platte kwastje.

Givenchy Le Rouge Givenchy & Le Vernis Givenchy

Voor de look maakte ik gebruik van het Palette Metallic Reflection. Op het bewegende ooglid bracht ik de paarse oogschaduw tint aan uitgewerkt naar de arcadeboog toe. Vervolgens blendde ik in de buitenste ooghoek en zachtjes in de arcadeboog de donker bruine oogschaduw. Deze bevat geen glans en is daardoor perfect om de look te intensifiëren. In de binnenste ooghoek een klein vleugje licht met de baby roze oogschaduw. Langs de onderste wimperrand smudgde ik de donkerste kleur voor een smoky effect. Afgewerkt met Liner Vinyl, twee laagjes zwarte mascara en Mister Intense Black Mascara Topcoat.

Givenchy Vinyl fall collection make up look
Givenchy Vinyl fall collection make up look

Givenchy make up is exclusief te koop bij Ici Paris XL.
Palette Metallic Reflection - 54.50 euro
Mister Intense Black Mascara Topcoat - 28 euro (limited edition)
Le Vernis Givenchy - 23.50 euro (limited edition)
Liner Vinyl - 33.50 euro
Le Rouge Givenchy - 35.50 euro (limited edition)


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

9 opmerkingen:

  1. Die lipstick is echt prachtig ! En de ooglook die je met het palette maakte mag er ook zijn !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zo fan van de oogschaduw! Ben hem vorige week eindelijk ook gaan proberen, en sindsdien al elke dag opgehad, love it!!! Mooie look heb je gemaakt, en die rode lipstick staat je super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vooral het oogschaduw palette spreekt me erg aan. Zulke mooie tinten!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer van de topcoat! Het palette ziet er wel erg mooi uit. Je ooglook ermee vind ik prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De topcoat is inderdaad een tegenvaller voor mij persoonlijk. Maar de overige producten zijn stuk voor stuk pareltjes.

      Verwijderen
  5. Hi Steffi,

    Very nice collection from Givenchy...I love this brand !!!
    Nice review & swatches...you're so gorgeous !!!

    Can you add here or send me picture of the ingredient list about Liner Vinyl & Mister intense black mascara please ?

    XXX
    Sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nog niets van dit merk maar het is echt een prachtig merk. Ik vind je look ook heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen