20 jul 2015

BRAUN SILK-ÉPIL 9

Confession: ik durfde mijn benen niet te ontharen met een epilator. Groot probleem natuurlijk als je dé nieuwste Braun Silk-Épil 9 epilator ontvangt om uit te testen. Uiteindelijk werd ik over de meet getrokken en suste ik mij met de gedachten: ik epileer al jaren mijn wenkbrauwen en ik hars al minimaal tien jaar. Wat in hemelsnaam kan mij overkomen met een epilator? En vertrokken was ik. Deze Braun Silk-Épil 9 doet GEEN pijn! Dus alle dames die net als mij niet aan de slag durfde te gaan met een epilator: don't worry!



Na meerdere jaren van onderzoek vervolledigt Braun het gamma met het nieuwste van het nieuwste. Een 40% grotere epileerkop voor een snellere en preciezere epilatie. Dankzij grotere en langere pincetten worden zelfs de kleinste haartjes opgemerkt. Dat is de microgrip technologie die hier achter zit. De bredere epilatiekop verwijdert meer haartjes in minder bewegingen. Duidelijk een win-win situatie! De massagerollers aan weerszijde stimuleren de micropulsatie om de huid te ontspannen zodat je minder pijn ervaart. 


Doordat de  kop beweeglijk is en 30° kan draaien, wordt zonder probleem de lichaamscontour gevolgd. Het kleine smartlight lichtje is handig. Hiermee merk je kleine, alleenstaande haartjes op en kan je plaatselijk nog eens een extra keertje epileren. Liever voorstander om te ontharen onder de douche? Geen probleem, want de Silk-Épil kan zowel droog als nat gebruikt worden. 

4 weken zijdezachte benen? Helaas, ik moet minimaal één keer per week mijn benen bijwerken. Logisch, niet elk haartje zit in hetzelfde groeiritme. Denk maar aan pas geëpileerde wenkbrauwen. Plots zie je de dag nadien her en der een mini haartje of opnieuw een stoppeltje. Hetzelfde geldt ook voor je benen, oksels, bikinilijn, ... . Het duurt zo'n twintig minuutjes ongeveer om mijn beide benen te ontharen. In tegenstelling tot wat ik verwacht had, doet dit geen pijn. De brede kop maakt dat je onmiddellijk een brede strook been behandeld. Regelmatig epileren verzacht de pijn, de haartjes worden dunner of komen zelfs niet meer terug. Waardoor je op lange termijn er wel voordeel uithaalt. Een extra voordeel vind ik het snoerloos gebruik van de Silk-Épil. Op voorhand opladen en je bent klaar om te starten. Ik epileer zelfs mijn benen als ik tv aan het kijken ben. Na gebruik spoel ik de epilator af onder de kraan en borstel ik overtollige haartjes die nog achterblijven tussen de pincetjes weg. Kortelings na gebruik verschijnen op mijn benen overal rode puntjes die na een nachtje slapen volledig verdwenen zijn. Sla niet in paniek, je huid is wellicht geïrriteerd en kan jeukerig aanvoelen, gelukkig verdwijnt dat vervelende gevoel snel. Na een epilatiebeurt hebben mijn beentjes wel nood aan hydratatie en vocht.



Het toestel dat ik in mijn bezit heb, is de standaard versie en beschikt over twee extra's: hoogfrequentie massageopzetstuk en een huidcontactopzetstuk. In totaal zijn er 10 varianten verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën en met diverse opzetstukjes en accessoires. 


Braun Silk Epil 9 epilator is verkrijgbaar bij de elektrozaak, prijzen tussen 129.99 euro en 199.99 euro.
Braun Silk Epil 9-521 met twee extra's - 129.99 euro

Beauty Treasures
bloglovin'
- twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen:

  1. Ik heb nog een oudere versie van deze epilator en ik weet nog goed dat ik de eerste keer ook heel spannend vond. Maar sinds ik hem heb, epileer ik altijd en heb ik mijn scheermesjes niet meer aangeraakt. Ik ben fan! Ik ben ook heel benieuwd naar deze nieuwere versie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wacht nog steeds op de epilator die mij van mening gaat kunnen doen veranderen... :-) Scheerglad > epilatorglad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik snap wat je bedoelt met epilatorglad, niet elk haartje is van de eerste keer weg. En je moet regelmatig herhalen, zeker in het begin als je start met epileren.

      Verwijderen
  3. Ik ben al jaren fan! Werkt gewoon goed, maar ik moet ook na een week weer bij epileren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat grappig, mijn review staat vandaag ook online. Als epilator-maagd vond ik de eerste keer vrij heftig, hoor :)
    Liefs,
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen