12 dec 2014

BOURJOIS | SMOKY STORIES & ENCHANTING NIGHTBIRD

Ik tel iedere dag af naar Kerstmis (check mijn instagram voor de countdown)! Er houdt mij niets langer tegen om volop te schrijven over al die mooie kerstcollecties. De Bourjois feestcollectie heet dit jaar Enchanting Nightbird en bestaat uit een serie individuele producten. Gecombineerd met de nieuwe Smoky Stories oogschaduwpaletjes. 


Over Silk Edition compact powder komt er een apart artikel

Laten we beginnen met de kerstlook 2014. Hetgeen mijn aandacht het meeste trekt is mascara. Ik ben fan van het product mascara op zich, ik kan er geen enkele dag zonder. Nieuw is de Mascara Volume 1 Seconde ultra black en ik kan je garanderen deze mascara is gitzwart. Het siliconen borsteltje is flexibel en pikt zelfs de kleinste wimperhaartjes op. Twee laagjes mascara zorgt voor mooie lange wimpers met het nodige volume.


Het gebruik van Mega Liner ultra black is wennen in het begin. De vilten tip is schuin afgeknipt waardoor je kan variëren tussen een dikke en dunne eyeliner. Fijn product!


Color Edition in Marron Givré is een kastanjebruine oogschaduw met iriserende zilveren shimmertjes erin verwerkt. De oogschaduw houdt in combinatie met een oogschaduwbasis lang. Het liefste gebruik ik zulke crème oogschaduws als basis. Om er nadien een laagje oogschaduw overheen aan te brengen. Al kan ik beamen dat dit in de ochtend een quickie is om aan te brengen en als single oogschaduw ook mooi staat. 


Rouge Edition Velvet in Happy Nude Year is een matte lip cream waar ik gemengde gevoelens over hebt. Enerzijds vind ik de kleur prachtig en de houdbaarheid super. Anderzijds hou ik niet van de geur van dit lipproduct en ook niet van de finish. Dat laatste is uiteraard smaak, want matte lippies zijn tegenwoordig in en trendy. Het voordeel is wel dat je lippen dankzij deze lip cream optisch voller lijken.


Bij een feestelijke (make up) look, horen natuurlijk ook gelakte nagels. Als ik het woord feestdagen hoor, dan denk ik onmiddellijk aan glitters. 1 Seconde Glitterizer is een doorzichtige topcoat met grote, grove zilveren vlokjes. De bedoeling is dat je deze nagellak over een gekleurde nagellak aanbrengt als finishing touch. Helaas gaat dat minder makkelijk dan gedacht/gehoopt. Je moet namelijk meermaals de nagellak aanbrengen voor een optimaal resultaat. Het beste wacht je tussen het aanbrengen van de laagjes lang genoeg anders verplaats je tussentijds de vlokjes. 
 

Smoky Stories is een nieuwe lijn van Bourjois, naast de Enchanting Nightbird kerstlook. Bestaande uit acht oogschaduwquads in verschillende nuances. Ik testte Over Rose met bruin-roze schakkeringen.Het paletje is compact, makkelijk meeneembaar en bevat drie gewone oogschaduws en in het midden een light touch toplaag. De tinten zijn harmonieus en spelen op elkaar in. Ik durf toe te geven aan het feit dat ik geen fan ben van de poeder oogschaduws van Bourjois. Veel te droog, te glitterig, te stroef in het aanbrengen. In dit doosje ontdek ik een nieuwe formule. Kleuren die goed gepigmenteerd zijn en makkelijk te blenden zijn. De finish is eerder te bestempelen als satijn. Terwijl de light touch een transparante basis is met een overload aan glitters. Je kan er een mooi effect mee bekomen, door deze oogschaduw plaatselijk aan te brengen over een andere oogschaduw heen. Of wat ik meestal doe in de binnenste ooghoek. Wel oppassen, want de glitters hebben de neiging om all over the place te verspreiden. 


Smoky Stories Over Rose - Color Edition 24H Marron Givré

Voor de look gebruikte ik als basis in de buitenste ooghoek Color Edition 24H in Marron Givré. Op 2/3 van het bewegend ooglid breng ik de bruinroze oogschaduw aan. Over de basis heen de donkerste kleur in de arcadeboog en in de buitenste ooghoek. Als highlighter onder de wenkbrauw de lichtste kleur en in de binnenste ooghoek de light touch. Een winged eyeliner met de Mega Liner en op mijn wimpers de Volume 1 Seconde. Op mijn lippen draag ik een dun laagje Rouge Edition Velvet.Momenteel -25% op het volledige Bourjois gamma bij DI. Terwijl je bij Kruidvat 2 producten uit het Bourjois gamma kunt kopen voor 15 euro. Dus er vallen leuke deals te doen!

Bourjois is te koop bij Inno, DI en Kruidvat, Ici Paris XL en de onafhankelijke parfumerie.
 
Mascara Volume 1 Seconde ultra black - 15.99 euro
Mega Liner ultra black - 11.99 euro
Oogschaduw Color Edition Marron Givré - 11.99 euro
Rouge Edition Velvet Happy Nude Year - 13.99 euro
Vernis 1 Seconde Glitterizer - 8.49 euro 
Smoky Stories Over Rose - 13.99 euro

Beauty Treasures

7 opmerkingen: