27 feb 2015

LANCÔME | REVIEW MIRACLE CUSHION FOUNDATION

Op het moment dat je denkt dat alles wat mogelijk is op gebied van make up ook écht bestaat, dan lanceren merken een nieuwigheid. Ik klaag niet, want ik hou ervan om nieuwe soorten make up en trends te ontdekken en uit te proberen. Dé nieuwste trend overgewaaid uit Azië is foundation verwerkt in een luchtkussentje. Lancôme sprong meteen op de kar en lanceerde als eerste Miracle Cushion, een gloednieuwe foundation. 


Op het eerste zicht lijkt het alsof het een compact poeder is, maar het gaat wel degelijk om een vloeibare foundation waarbij de liquide "verstopt" zit in het kussentje. Met behulp van het bijgeleverde (afwasbare) sponsje kan je al deppend de foundation aanbrengen.


Het gebruik is wennen in het begin, want normaal gesproken gebruik ik klassieke vloeibare foundations uit een flesje. Het bijgeleverde sponsje is zacht van textuur en voelt aangenaam aan op de huid, maar ikzelf prefereer het gebruik van een platte kabuki. Persoonlijke voorkeuren zijn voor ieder anders. On the go zal ik zeker teruggrijpen naar het sponsje. Het doosje ansich ziet er stijlvol uit en sluit perfect af waardoor je geen last hebt van lekkage, ongelukjes of dat je foundation vroegtijdig uitdroogt. Extra tip: bewaar het doosje op zijn kop zodat de foundation naar het oppervlakte kan zakken. 


Hoe dieper je het sponsje of je kwast in het luchtkussen drukt, hoe meer product je opneemt. De gewenste dekking is afhankelijk van de manier hoe je de foundation aanbrengt. Ik hou van een lichte tot medium dekking en daar is deze Miracle Cushion foundation perfect voor. Het effect van een natuurlijke huid blijft geëvenaard waarbij de textuur verfrissend, licht en luchtig aanvoelt. Wil je meer dekking dan zou ik aanraden om voor een andere (Lancôme) foundation te kiezen.  

De finish zou ik omschrijven als stralend gezond. Een perfecte dewy finish waarbij je eigen huid lichtjes doorschemert maar een stuk egaler eruit ziet. Ik vraag mij af waar deze foundation al die tijd gezeten heeft. Want de textuur en finish is gewoon op mijn lijf geschreven.


Lancôme Miracle Cushion foundation is een aanrader als je net als mij weinig verkleuring/oneffenheden in je gezicht hebt. Onder mijn ogen breng ik een vleugje concealer aan voor extra dekking. Mijn poriën op mijn wangen blijven zichtbaar, maar kan je wel vervagen met een blur product. Qua houdbaarheid vind ik de foundation oké zeker in combinatie met een vleugje poeder. Al kan ik mij wel inbeelden dat een vet huidje doorheen de dag gaat glimmen of zelfs volledig de foundation "opeet".

Te koop bij de parfumerie.
Lancôme Miracle Cushion (6 tinten) - 42 euro
Lancôme Miracle Cushion refill - 30 euro 

Beauty Treasures

8 opmerkingen:

  1. Ah slim, die opbergtip! Ik vind de kleuren er allemaal zo oranje uitzien eh... Maar in full face foto's ziet het er wel heel goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je inderdaad gelijk in, maar eens aangebracht ziet het er wel naturel uit.

      Verwijderen
  2. Wauw, het ziet er heel mooi egaal uit op je gezicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook tevreden, maar inderdaad op goede dagen, met niet veel rode vlekjes of puistjes ed...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heel mooi uit! Ben eigenlijk benieuwd of deze mijn vette huid aan kan, want ik wil graag een natuurlijke foundation!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is het proberen waard al denk ik wel dat je een matterende primer en goede fixing powder nodig gaat hebben. Maar het eindresultaat is wel heel natuurlijk.

      Verwijderen
  5. vind het zo tof bedacht maar gaat naar het schijnt zo snel op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk inderdaad dat je er minder lang mee doet dan met een gewoon flesje.

      Verwijderen