9 nov. 2014

NESPRESSO | CUBANIA

Iedere dag drink ik koffie. Het is een gewoonte, maar ik vind het ook lekker. Nespresso is mijn favoriet en onlangs maakte ik in de Nespresso Boutique kennis met hun limited edition Cubania


Cubania is de meest intense Grand Cru die tot nu toe gemaakt is. De intensiteit wordt flink de hoogte in gejaagd. De kroon wordt gespannen met een intensiteit van 13. Deze koffie is geïnspireerd op de Cubaanse levensstijl. Waar koffie drinken een sociaal moment is.


De unieke melange van Braziliaanse Arabica en Indiase Robusta zorgen voor een ronde body en een geroosterde toets. Een beetje verrassend, want de inspiratie haalt Nespresso uit Cuba, maar de koffiebonen die gebruikt worden om deze koffie te branden zijn niet afkomstig uit Cuba.


Om deze Grand Cru op zijn Cubaans te drinken, wordt er aangeraden om deze koffie als een ristretto te bereiden en te mengen met rietsuiker. Zelf hou ik niet van zulke straffe kopjes, maar ik verkies om er een melkbereiding van te maken. Die overigens wel erg in de smaak valt! De koffie is ondanks de intensititeit niet bitter en ergens in de verte proef ik zelfs een karamel toets.  Maar als je houdt van een ultra straffe koffie, dan moet je zeker Cubania een keertje proberen. Haast je, want op is op.


Nespresso Cubania sleeve - 4.5 euro
Nespresso Cubania sleeve met rietsuiker - 5.5 euro

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

 1. Ik stop meestal bij intensiteit 7, dus deze gaat veel te sterk zijn voor mij. De capsules zien er wel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei nee, helaas, krijg hoofdpijn van sterke koffie. Wil wel eens graag een zachtere variant proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, ik leer nu pas dat er verschillende intensiteiten e.d. bestaan en dat dit aangeven wordt op de doosjes. Interessant! Wij hebben enkel een klassiek koffiezetapparaat en een standaard senseo dus ik ben absoluut geen kenner :)
  Als we zo'n apparaat hadden vrees is dat mijn vriend elke soort, kleur en smaak in huis zou willen halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt Nespresso net zo speciaal. Je kan kiezen, variëren en verschillende smaken en intensiteiten uitproberen. Een aanrader!

   Verwijderen
 4. Ik had er geen idee van dat je zoveel keuze qua intensiteit en smaken had! Heel erg interessant voor de coffee-junk die ik ben :D! Plus, als George Clooney er reclame voor wil maken, dan moet het wel goed zijn :p.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha zeker weten ;-)! Heb je hun nieuwste reclamespot al gezien met George Clooney? Ook de moeite haha.

   Verwijderen