10 nov 2014

EUCERIN | DERMO PURIFYER GETEST

Mijn huid heeft zelden last van puistjes of onzuiverheden. Waar ik natuurlijk niet ongelukkig over ben! Integendeel, ik krijg vaak complimentjes over mijn huid. Eind juli veranderde er iets. Stress, de verhuis, een drukke periode, misschien wat minder goede eetgewoontes, hormonaal? Ik weet niet hoe het komt, maar ik kreeg last van pukkeltjes en verstopte poriën op en rond mijn kin. Aangezien ik het geen fijn zicht vond, besloot ik (tijdelijk) mijn huidverzoringsroutine om te gooien. En er een paar zuiverende producten aan toe te voegen van het merk Eucerin. Dermo Purifyer is een gamma bestaande uit huidverzorgingsproducten die acné problemen aanpakken. Eventueel in combinatie met medicatie, maar aangezien mijn probleem niet van die omvang was, gebruikte ik enkel Dermo Purifyer.

Eucerin Dermo Purifyer

De vier belangrijkste oorzaken van acné worden aangepakt: overtollige talgproductie, vorming van mee-eters, verhoging van bacteriën en ontsteking. De werkzame ingrediënten in de producten zijn: L-Carnitine (reguliert talgafscheiding), melkzuur (exfoliërend en antibacterieel), decandiol (antibacterieel) en licochalcone A (ontstekingsremmend, werkt verzachtend). Onderstaande producten bevatten geen parfum, geen parabenen en zijn niet-comodogeen.

Dermo Purifyer reinigingsgel

Eerst reiniging ik mijn gezicht met een demaquillant om mijn make up te verwijderen. Ik gebruik hiervoor een ander product aangezien ik deze reinigingsgel hier niet fijn voor vind.  Vervolgens reinig ik mijn gelaat een tweede keer met de reinigingsgel die lichtelijk begint te schuimen zodra je roterende beweging maakt op een vochtig gelaat. Mijn huid voelt proper aan en goed voorbereid voor mijn dag- of nachtverzorging. 

Eucerin Dermo Purifyer

Dermo Purifyer scrub

De scrub bevat een percentage melkzuur wat meteen inwerkt op de onzuiverheid zonder je huid uit te drogen. De scrub heeft de textuur van een gel met allerlei kleine melkzuurbolletjes die dode huidcellen gaan verwijderen, verstopte poriën vrij maken en de huid verfijnen. Persoonlijk vind ik dit een stevig scrub maar het voelt niet onaangenaam aan op de huid. 1 à 2  keer per week gebruik ik deze scrub.

Eucerin Dermo Purifyer

Hydraterende matterende dagcrème

De drievoudige werking van licochalcona A, decandiol en L-carnitine zorgen ervoor dat je huid gekalmeerd wordt, reguliert de talgproductie en is antibacterieel. De textuur is dun, waardoor je de dagcrème makkelijk kunt aanbrengen en open smeren, voelt luchtig aan op de huid en werkt als make up basis. Het matterende aspect vind ik mooi meegenomen, aangezien mijn T-zone vet is. Ik wissel deze dagcrème af met een goed hydraterend product 's avonds.Om het vochtniveau in de huid op peil te houden.

Eucerin Dermo Purifyer

Mijn mening

Intussen gebruik ik deze producten meer dan een maand en het verschil is er. Ik heb minder last van onzuiverheden, het aantal mee-eters is vermindert en mijn kin ziet er gewoon een stuk beter uit. Ik heb nog steeds een paar puistjes, maar het stoort mij minder. Ik ga rustig verder met deze producten te gebruiken. De producten drogen mijn huid niet uit, maar ik combineer ze graag met andere producten die wel gericht zijn op hydratatie. Puur om het vochtpijl in mijn huid op punt te houden. De prijs van de producten valt bovendien zeer goed mee. Of je nu een tiener bent of een (jong) volwassene. Ik kan je Eucerin Dermo Purifyer aanraden om een vorm van lichte acné aan te pakken.

Eucerin is te koop bij de (online) apotheek en parafarmacie.
Dermo Purifyer reinigingsgel 200 ml - 13 euro
Dermo Purifyer scrub 100 ml - 11.50 euro
Dermo Purifyer hydraterende matterende dagcrème 50 ml - 13.50 euro

Beauty Treasures

9 opmerkingen:

  1. Zou het ook goed helpen voor meeeters rond de neus?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze lijn is speciaal daarvoor. Om puistjes, onzuiverheden en mee-eters te bannen uit je leven ;-). Ik zou zeker eens een kijkje nemen tussen de reinigingsproducten (renigingsgel, lotion en scrub).

      Verwijderen
  2. Ik vind dit ook een hele fijne lijn! Ik heb geen last van echte acné maar wel veel van die onderhuidse pukkeltjes en andere onzuiverheden en het helpt hier inderdaad heel goed tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt goed. Ik ben op korte tijd echt een Eucerin fan geworden. Ik gebruik de reiniger en toner uit de hydrating lijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je dit ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt? Ik heb een gevoelige huid maar wel af en toe last van onzuiverheden en mee-eeters.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Heleen, een acné gevoelige huid is meestal ook gevoelig (rood, ontstoken, ...). De samenstelling van de producten is mild, bevatten geen parfum, geen parabenen en de formule van de gelreiniger is zeepvrij. Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

      Verwijderen
    2. Oke bedankt, ga het zeker eens proberen ;).

      Verwijderen
  5. Bevat de scrub ook geen parfum zeep parabenen?

    BeantwoordenVerwijderen