16 okt 2014

MAKE UP TUTORIAL | PAARS & BLAUW GEMIXT

In het weekend leef ik mij graag uit met make up. Mixen en matchen kan voor verrassende effecten zorgen. Ditmaal legde ik een look vast in een make up tutorial.



Haal je make up spullen alvast boven en lees hieronder stap voor stap hoe jij zelf deze look kunt namaken. Ik vermeld welke producten ik gebruikt heb, maar uiteraard kan je gewoon jouw eigen make up en merken gebruiken. 

Start met een oogschaduwbasis (The Body Shop all-in-one instablur eye) aan te brengen over het gehele ooglid. Op deze manier blijft je oogschaduw langer zitten. 


In het midden van je bewegend ooglid breng je een heldere paarse oogschaduw (Urban Decay Psychedelic Sister) aan met een platte oogschaduwkwast. Je moet je nog niets aantrekken van fall out (poeder dat onder je oog valt) of van harde lijnen. Een klein stukje van het binnenste ooglid laat je vrij.


In de buitenste ooghoek breng je een koningsblauwe oogschaduw (Yves Rocher Indigo) aan met dezelfde oogschaduwkwast.


In de binnenste ooghoek breng ik vervolgens een matte highlighter (M.A.C. Vanilla) aan. En om alle oogschaduws mooi te blenden, gebruik ik een mat bruine oogschaduw (M.A.C. Swiss Chocolate). Gebruik hiervoor een blending brush.


Zo dicht mogelijk tegen de bovenste wimperrand breng ik een indigo blauwe eyeliner ( Diorshow Art Pen in Bleu Croisière) aan. De liner mag vrij dik aangezet worden.


Time to sparkle! Met een schuine eyelinerkwast breng ik op de eyeliner holografische glittertjes (Wet 'n Wild glitters) aan. Ik gebruik losse glitters, maar je kan even goed een vloeibare glitter eyeliner gebruiken. Om losse glitters beter te laten hechten, breng ik deze aan met een bevochtigde penseel.


Onder het oog breng ik met een pencil brush dezelfde blauwe oogschaduw aan. Afwerken doe ik met een paar laagjes mascara (Bourjois Push Up Volume Glamour).


TIP: losse oogschaduwdeeltjes die tijdens het aanbrengen van je oogschaduw onder je oog gevallen zijn, kan je makkelijk weg schminken. Gebruik een beetje foundation of concealer op een foundation brush. Of je kan voor je start met het aanbrengen van oogschaduw een dikke laag transparant poeder leggen onder je oog. Zodra je ooglook klaar is, veeg je met een grote poederkwast de witte waas onder je ogen weg en daarmee verdwijnen ook de gekleurde oogschaduwdeeltjes.


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. Prachtig gedaan. Duidelijke foto's ook, ik krijg looks er zo moeilijk op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi! De eyeliner met glitters maakt deze look helemaal af voor mij :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Schitterend! Paars en blauw gaan echt super samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw mooie look heb je gemaakt! Je ogen springen er echt uit zo X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amaai heel mooi gedaan! Normaal ben ik niet zo voor paars en blauw maar dat is wel heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zeer mooie ooglook, paars is niet evident en je hebt dat supermooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen