5 mei 2014

ESSIE | ALL IN ONE BASECOAT

Als ik nagellak draag, vind ik het belangrijk om een goede basis nagellak te gebruiken. Een basecoat kan je nagels beschermen tegen verkleuring, maar doet echter veel meer. In bepaalde gevallen kan het zelfs een nail treatment zijn. Sinds kort gebruik ik frequent de Essie All in One Base. Deze heb ik nochtans al een hele tijd in huis, maar om de een of andere reden nooit echt gaan gebruiken. Intussen denk ik zelfs dat deze niet meer te koop is, maar vervangen is door de All in One. Ik twijfel wel of de formule veranderd is? Maar voor het geval dat deze toch nog verkrijgbaar is, vandaag een review.


Essie verkoopt verschillende basecoats voor verschillende nagelproblemen. De All in One Base is er eentje voor de normale, gezonde nagels. Eigenlijk iets wat ik niet heb, want mijn nagels zijn zeer poreus en dun. Desondanks is de formule verrijkt met arganolie en een mix van vitamine A, C en E wat nooit kwaad kan voor mijn nagels.

De textuur is zeer vloeibaar, bijna waterachtig te noemen waardoor je een heel dun laagje kan aanbrengen. Laat je niet afschrikken door de groene kleur, want dat is enkel het glas, de nagellak zelf is transparant. Eens aangebracht op de nagel droogt de basecoat snel en semi transparant op. Een reliëf in mijn nagels zelf heb ik niet, maar ik kan me wel inbeelden als je nagels niet helemaal egaal zijn, dat deze basecoat onvoldoende je nagels egaliseert. Doordat de textuur zo dun is. Voor de rest werkt deze All in One Basecoat voor mij goed. Zorgt ervoor dat mijn gekleurde nagellak goed hecht aan het basislaagje en beschermt mijn nagels.

En om mijn nagels opnieuw wat aan te sterken ben ik begonnen met een kuurtje huid, haar en nagels ditmaal van het merk Biover. Waarover later meer!



Essie is te koop bij DI en het Kruidvat - 12ml/12.99 euro

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

  1. Ik gebruik nu de nail envy van OPI (sinds gisteren eigenlijk) om m'n nagels een beetje te preppen voor ik ze ga lakken.. Net gestopt met nagelbijten, dus moet iets extra doen om ze stevig te houden! Hopelijk houd ik het vol :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook lang op mijn nagels gebeten, lastig om er vanaf te geraken! En ik merk nu nog steeds de gevolgen ervan en ik ben er al een paar jaar vanaf. Mijn nagels blijven broos en dun.. Dus leg ze maar goed in de watten!

      Verwijderen
  2. Deze wil ik wel eens proberen! Ik gebruik nu de Essie Grow Stronger maar die helpt echt voor geen meter meer, helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me een fijne basecoat die ik graag eens zou uittesten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze basecoat heb ik nog niet geprobeerd, maar ik heb wel de Grow Stronger base coat van Essie lang gebruik en die vond ik erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen