3 mei 2014

CLINIQUE | REVIEW DAGCREME SUPERDEFENSE

Het wordt steeds duidelijker dat de zon één van de grootste oorzaak is van huidveroudering. Om dit proces zolang mogelijk uit te stellen, gebruik ik dagelijks een goede dagcrème liefst gecombineerd met een SPF factor. Sinds een tweetal maanden gebruik ik 's morgens de Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer.


Begin dit jaar werd de Superdefense formule wat aangepast. Nog meer antioxidanten werden aan de crème toegevoegd. Een ideale start van de dag. In eerste plaats is dit een goed hydraterende dagcrème en dankzij de SPF 20 beschermt het jou tegen het hele UV-spectrum (UVA en UVB). Hello anti-age werking! De combinatie antioxidanten, SPF en een complete moisturizer zorgt voor een barrièreversterking van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.


De dagcrème is wit en volledig geurloos. Ik testte de Superdefense voor de gemengde tot vette huid uit en deze past perfect bij mijn huidtype. De textuur vind ik vrij dik maar wel makkelijk uitsmeerbaar. Al duurt het wel een paar minuutjes om de dagcrème volledig op te nemen. Nadien kan ik hierover zonder problemen mijn make up aanbrengen. Doorheen de dag gaat af en toe mijn T-zone glimmen. Maar dat is eerder te wijten aan het feit dat ik 's morgens een te dik laagje dagcrème heb aangebracht. Qua werking voor de fijne lijntjes en rimpels kan ik weinig beoordelen. Al kan ik wel zeggen dat een gevarieerde antioxidanten cocktail nooit kwaad kan hiervoor.


Een fijne dagcrème zeker in het voorjaar dankzij de SPF. Het enige kleine minpuntje dat ik kan bedenken is de verpakking. Ik had liever een pompflacon/tube gehad, maar om bacteriën te vermijden ga ik niet rechtstreeks met mijn vingers in de pot. Ik gebruik een wattenstaafje als spateltje om de dagcrème eruit te halen.


Te koop bij de parfumerie of via de Clinique webshop. Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer beschikbaar in twee formules - 50 ml/53.80 euro

Beauty Treasures

6 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! En ik heb zo'n spatel op eBay besteld, die desinfecteer ik altijd voor ik de pot in ga en dan blijft alles ook hygiënisch :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slim van je! Want bacteriën willen we absoluut vermijden hé ;-).

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Het voordeel is dat ieder huidtype bij Clinique aangepaste producten kan vinden, dat vind ik een groot voordeel!

      Verwijderen
  3. Wauw, klinkt echt super goed :)

    BeantwoordenVerwijderen