7 apr 2014

FOTO TUTORIAL | SMOKEY YELLOW

Het is een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een (foto)tutorial online gezet heb. Tijd om hier verandering in te brengen. Ik heb gebruik gemaakt van Unity Cosmetics producten, maar uiteraard kan je jouw eigen make up spullen gebruiken die je thuis hebt. 


Start met een oogschaduwbasis aan te brengen over het gehele ooglid. Op deze manier blijft je oogschaduw langer zitten. Een mat gele oogschaduw (Unity Cosmetics Vanilla) breng ik aan over 2/3 van mijn ooglid. Je hoeft je nog geen zorgen te maken over het blending werk - dat is voor straks.


Op het wenkbrauwbot breng ik een melkkleurige highlighter aan. Eerst ben ik gestart met Misty, maar nadien heb ik deze kleur verwijderd en vervangen door Ghost. Misty was voor mij een tikkeltje te glanzend.

op deze foto zie je nog de highlighter Misty - op de volgende foto's Ghost

Op de rest van het ooglid breng ik een grijze oogschaduw (Unity Cosmetics Steel) aan. Vervolgens ga ik de harde lijnen vervagen met een fluffy kwast. 


Om wat extra dimensie te geven aan de ooglook, breng ik met een puntig kwastje zwarte oogschaduw (Unity Cosmetics Ghotic) aan in de buitenste ooghoek. Blend het zwarte zodat je een mooie overloop krijgt. Meteen wordt het zilvergrijze een stuk intenser.




Op de waterlijn en onder de onderste wimperrand breng ik royaal zwart oogpotlood (Unity  Cosmetics oogpotlood 399) aan. Om het wat smokey te maken, vervaag ik het oogpotlood met de eerder gebruikte grijze oogschaduw. 


Tot slot breng ik twee laagjes zwarte mascara aan en teken ik mijn wenkbrauwen bij.


Nadat mijn oogmake up gedaan is, start ik pas met het aanbrengen van concealer, foundation en blush. De reden hiervoor is dat sommigen oogschaduws vrij poederig zijn. Waardoor je last kan hebben van fall out onder het oog. Als je nadien pas je gezichtsmake up doet, poets je als het ware al het losse poeder weg.


Wat gebruikte ik op mijn gelaat? De Unity Cosmetics vloeibare foundation als concealer onder de ogen, Garnier BB crème als foundation en Unity Cosmetics facial powder bronze als bronzer. De lippen heb ik eerst omlijnd met het Unity Cosmetics lippenpotlood nr 32 en hierover een beetje lipstick in de kleur Hot Pink (Unity Cosmetics) gedept.


TIPS
De combinatie tussen het grijs/zwart met het gele zorgt ervoor dat je een smokey effect krijgt zonder dat het té zwaar wordt. Wil je dat de smokey nog intenser wordt, dan kan je werken met een donkere oogschaduwbasis onder je oogschaduw. 

Of wat dacht je ervan om je oogschaduw eens aan te brengen met een vochtig penseel?

EDIT Krijg 10% korting bij je bestelling bij de webshop Unity Cosmetics (coupon code SMOKEY). En de verzending naar België is gratis!

Wat vind jij van deze look?

14 opmerkingen:

  1. heel geslaagd! ik gebruik nooit geel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit gedacht dat geel zo draagbaar kon zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, ik had ook nooit gedacht dat je geel zo goed kon gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een prachtige combinatie, staat je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige look zeg! Staat erg mooi bij je ogen ook! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie look, staat je erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hele mooie look! Lekker zomers, met die gele kleur! Ik heb ook wel eens geel gedragen maar het is zo'n typisch kleurtje dat veel mensen toch niet aandurven, terwijl het wel heel erg mooi kan zijn en mooi combineert met sommige andere kleuren, zoals blauw of grijs. Mooie blend trouwens ook, bij mij wil dat blenden nooit zo mooi lukken, zeker niet als ik een donkerdere kleur gebruik, heb ik net een blauw oog... ;)
    Dat geel past trouwens supermooi bij je bruine ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blenden is een kwestie van oefenen, zeker niet opgeven ;-)!

      Verwijderen
  8. Het is een erg mooie ooglook. Ikzelf draag nu niet bepaald veel groen qua oogschaduw maar dat is omdat ik gewoon vaak basic blijf met m'n bruine tinten omdat m'n meeste paletten ook enkel die kleuren bevatten. Eigenlijk zou ik eens terug wat andere kleuren moeten gaan dragen zoals groen. Het staat jou in ieder geval heel erg mooi door je ogen en je haarkleur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je zeker eens proberen zo af en toe een opvallend kleurtje, zeker in de zomer ;-)!

      Verwijderen
  9. Beste Steffi,
    Je hebt weer een prachtige look gemaakt! De kleur Vanilla is inderdaad veel makkelijker te combineren dan je in eerste instantie zou denken. Ideaal om smokey eyes mee te maken. De uitleg is - wederom - zeer duidelijk beschreven en het zal vast een stimulans voor anderen zijn om ook eens te experimenteren! En om de Belgische lezeressen daarin aan te moedigen, willen we graag een kortingscode aanbieden waarmee direct 10% korting wordt gegeven op al onze producten. De code is SMOKEY en je kunt de code invoeren als je op onze webshop op de grijze knop onder het winkelwagentje klikt (overzicht/korting). De verzending is altijd gratis, ook naar België, en betaling is ook mogelijk met MisterCash. Speciaal voor onze Belgische gasten!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sonja, wat wat een mooi gebaar! En 10% is meteen een mooi meegenomen korting!

      Verwijderen