7 feb 2014

YVES ROCHER | ELIXIR 7.9

Ik heb het al meerdere malen gehad over de lijn van Yves Rocher Elixir 7.9. Een huidverzorgingslijn voor de jonge vrouw (vanaf 25 jaar) die opzoek is naar een energiekick. Naarmate men ouder wordt, neemt de energieproductie van de huid af en wordt de hoeveelheid energie op den duur in alle huidlagen ontoereikend. Deze lijn heeft als basisingrediënt zeven krachtige plantenextracten die de huid een oppepper geven en op deze manier de huid jong houden. Benieuwd naar de review? Ik testte het volledige gamma uit: de dag- en nachtcrème, de oogroller en het bijhorende serum. 



Eerst en vooral de verpakkingen spreken me aan. Ze zijn eenvoudig gehouden, maar ogen toch niet goedkoop. Met deze uitstraling wil Yves Rocher zeker en vast een bepaalde doelgroep aanspreken. En dat lukt hun volgens mij aardig.

's Morgens nadat ik mijn gezicht gereinigd heb, breng ik mijn dagcrème aan. In het gamma zelf zitten er drie verschillende dagcrèmes aangepast op de huidtypes (droge, gevoelige en normaal tot gemengde huid). De normaal tot gemengde versie sluit het beste aan bij mijn huidtype. De textuur van de dagcrème kan je vergelijken met een mix tussen sorbet en gel. Het is zeker geen volle crème, maar eerder luchtig. Brengt gemakkelijk aan en laat zich eenvoudig verspreiden over het gelaat. Je hebt zeker niet veel nodig. Na iets meer dan een maand intensief testen, zie je amper dat er iets uit mijn potje is. Mijn huid voelt nadien zacht en gehydrateerd aan. Doorheen de dag voelt mijn T-zone wat vet aan, maar bij een blik in de spiegel ben ik gerust gesteld. Het ziet er niet glimmend en glanzend uit. De dagcrème heeft een heerlijke geur. Wel jammer dat er geen SPF in verwerkt zit.




Je zou 's morgens voor je de dagcrème aanbrengt ook het serum kunnen gebruiken. Ik heb dit ongeveer een halve maand geprobeerd, maar nadien ben ik ermee gestopt. Ik kreeg de indruk dat de combinatie serum - dagcrème voor mij overdag teveel is. Maar als je een droge huid hebt, kan ik mij voorstellen dat deze combinatie de moeite waard is. 's Avonds daarentegen was ik een trouwe smeerder van dit goedje. Het ruikt lekker, voelt fris en fijn aan op het gelaat. Het trekt snel in, maar geeft wel een trekkerig gevoel aan de huid nadat het opgedroogd is. Trekkerig klinkt negatief, maar misschien moet ik het eerder omschrijven als een opspannend effect? De flacon is met een pipet systeem. Handig bedacht, maar helaas werkte de pipet bij mij niet. Waardoor het aanbrengen iets moeilijker verliep. Met enkele druppeltjes heb je voldoende voor je gelaat en hals. Zelf heb ik dit serum nu iedere dag gebruikt, je kan het ook gebruiken in kuurvorm. Waarbij je het gedurende een bepaalde periode intensief gebruikt. 



De nachtcrème heeft net als de voorgaande twee producten een zalige geur. Deze is in tegenstelling tot de dagcrème rijk en vol van textuur. Hetgeen ik gewoon ben van een nachtcrème. Na een nachtje slapen, voelt mijn huid fluweelzacht en gehydrateerd aan. Het zorgt ervoor dat mijn huid tot rust komt.

En tot slot gebruik ik twee keer per dag de oogroller. Een smalle tube met niet één maar met drie kogeltjes. Het effect is extra verfrissend. Je hoeft geen druk uit te oefenen, de balletjes doen al het werk. Het enige wat je moet doen is heen en weer bewegen. Ik had wel verwacht dat het product langs de balletjes eruit zou komen. Niet dus, in het midden is een opening waarbij je best op voorhand even op de tube knijpt, voor je gaat rollen. In de ooggel zit een parelmoer verwerkt, maar eens aangebracht verdwijnt het effect hiervan. 


serum - nachtcrème - dagcrème

Het is een fijn verzorgende lijn voor de huid. Of mijn huid er nu ook effectiever beter uitziet, weet ik niet. Ik heb geen wonderen gezien, maar dat had ik ook niet verwacht. De oogroller en het serum vind ik de moeite waard om te proberen. De nachtcrème is een goed hydraterend product maar zeker niet uniek in zijn categorie. Het product dat het minste indruk op mij gemaakt heeft is de dagcrème.


Te koop vanaf februari 2014 bij Yves Rocher
Elixir 7.9 dagcrème 50 ml - 19.90 euro
Elixir 7.9 serum  - 16.90 euro
Elixir 7.9 oogroller - 12.90 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten