23 feb 2014

TOPPERTJES VAN BIJ DE APOTHEEK | AVENE EN VICHY

Vandaag twee toppertjes van bij de apotheek! Ik mocht een tijdje terug twee leuke boxen ontvangen van twee verschillende online apotheken nl Farmaline en Apotheek-Online. Van beide firma's ontving ik de Vichy Pureté Thermale om te reviewen, en van Farmaline ook nog de Avène Sérum Apasaint Hydratant. Benieuwd naar mijn mening over deze twee producten?Eentje is vanuit het niets gebombardeerd tot favoriet. En dan heb ik het over het Pureté Thermale van Vichy. Deze micellaire reiniger is volgens Vichy geschikt voor de gevoelige huid en ogen. Het verwijdert make up, het reinigt en werkt kalmerend. Ik ben normaal niet van dag één onder de indruk van een product, maar deze baby is geweldig.

De verpakking is sober en eenvoudig. Niet teveel poespas, maar gewoon basic en degelijk. De inhoud daarentegen is impressionant. Als je deze reiniger in huis hebt, vervang je meteen drie producten: je oogdemaquillant, je reinigingsmelk en -lotion. Je doet een kleine hoeveelheid op een wattenschijfje (zorg wel dat het vochtig is, dus ook niet te zuinig zijn) en vervolgens leg ik het watje enkele seconde op mijn oogleden. Mijn oogmake up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het is gemakkelijk, snel, maakt mijn ogen niet rood of gevoelig. 's Morgens is dit ook mijn trouwe vriend om mijn gelaat mee te reinigen. 's Avonds wissel ik af tussen deze en een gel reiniger van Dermalogica. Pureté Thermale slaagt erin om al mijn dagmake up eraf te halen met twee wattenschijfjes. Het zorgt ervoor dat mijn huid zacht aanvoelt, zonder een vervelend trekkerig gevoel na te laten. De geur is subtiel. Ik ben zeer blij dat ik van dit product al een tweede op voorraad staan heb. Top! By far mijn meest favoriete micellaire lotion die ik tot nu toe ontdekt heb.


Een ander fijn product waarmee ik onlangs kennismaakte is het Sérum Apaisant Hydratant van het merk Avène. Kort samengevat is dit een serum dat geschikt is voor de gevoelige huid waarbij het vochtpeil in de huid opnieuw in balans gebracht wordt. Het is een dun, vrij lopend serum dat zich gemakkelijk laat verdelen over het gehele gelaat. Ik gebruik iedere ochtend twee pompjes voor mijn gelaat en één pompje voor mijn hals. Mijn huid is niet van de gevoeligste, maar ik was opzoek naar een mild serum dat sterk hydraterend is. Het Sérum Apaisant Hydratant is voor mij de ideale match. Mijn huid verdraagt het serum zonder moeite. Enkele pluspunten zijn: handige pompflacon, een neutrale geur, een fijne textuur en het maakt mijn huid niet vet.Beide producten hebben terecht een mooi plaatsje in mijn badkamerkast verdient.


Vichy Pureté Thermale micellaire reiniger te koop oa Apotheek-Online (€ 11.71) en Farmaline (€ 13.33) en de gewone apotheek. 
Avène Sérum Apaisant Hydratant (€ 22.05) te koop bij Farmaline en de gewone apotheek

5 opmerkingen:

 1. Vichy producten vind ik erg fijn, ik koop ze bij de apotheek als ze in de aanbieding zijn haha, want ik vind ze wel een beetje prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zien er beide leuke producten uit. Als ik ooit nog eens zonder serum val, dan staat Avène bovenaan mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het serum staat nu ook in mijn skincare kastje, echt fantastisch spul!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zit zelf ook aan het micellaire water, vind het niet een goede reiniger maar als verfrisser in de ochtend doet het goed zijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinken als hele fijne producten, qua prijs valt het eigenlijk ook wel mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen