20 jan. 2014

BOURJOIS | INTENS SMOKY


 

Smokey eyes blijft een trend, ook in 2014. Je hebt heel wat verschillende manieren om smokey eyes te maken. Aangezet met een kholpotlood of enkel met oogschaduw. De klassieke kleuren of eerder opvallend gekleurd, het kan allemaal. Bourjois pikt in op de trend met de Intens Smoky trio's.


De Intense Smoky trio's zijn verkrijgbaar in drie kleuren: Rosé Twisté, Violet Constellé en Paon Elégant. Telkens zit er in het paletje twee harmoniserende kleuren oogschaduw en een cream eyeliner voor een extra vleugje intensiteit te geven aan de look.

De oogschaduws hebben een parelmoer glans en voelen zacht aan. De eyeliner heeft dezelfde textuur als de Record Liner die in de zomer van 2013 gelanceerd werden.

Rosé Twisté
Violet Constellé
Paon Elégant

Swatches zeggen altijd veel meer dan een close up van het paletje zelf.  Ik vind de oogschaduws goed gepigmenteerd al is het Violet Constellé paletje iets minder. Daarentegen de eyeliner crème uit dit paletje is prachtig. Het contrast tussen het grijze en het paarse is minder dan bij de andere kleuren in de overige paletjes. Hierdoor heb je wel kans dat de kleuren in elkaar versmelten.

 
De oogschaduws zijn poederig in gebruik. Bijgevolg heb je wel wat last van rond dwarrelend poeder dat al snel onder je oog terecht komt. Een tip hiervoor is, om je foundation/concealer pas aan te brengen nadat je oogmake up gedaan is.

Als je vindt dat de oogschaduw qua pigment toch niet is wat je ervan verwacht had. Dan kan je om de kleur intenser te maken, eerst de cream eyeliner aanbrengen als basis en hierover de oogschaduw. Op deze manier wordt de kleur intenser en komt deze beter toch zijn recht. 
 
Algemeen gezien vind ik de paletjes van kwaliteit zeker niet slecht. Zulke paletjes zijn handig om mee te experimenteren en om mee te nemen. Op deze manier ben je er zeker van dat je steeds kleuren hebt die bij elkaar passen. De cream eyeliner is iets dikker van textuur waardoor een fijn lijntje aanbrengen iets moeilijker wordt. Maar om een smoked effect te creëren zijn ze ideaal. Zeker met de bijgeleverde applicator kan je in no time een heel smokey effect krijgen met alleen de eyeliner te gebruiken.


Te koop bij de drogisterij. Prijs per stuk 13.49 euro.

6 opmerkingen: