22 okt. 2013

DE NIEUWE GENERATIE LIPPENBALSEMS

De laatste tijd ben ik nogal into lipbalsems. De trend dat een lipbalsem enkel nog verzorgend is, is voorbij. Tegenwoordig voorzien ze je lippen van een subtiele kleur, een mooie glans, bevatten ze vaak een SPF en ga zo maar verder. Ik testte de nieuwste generatie lipbalsems uit van Bodysol en Labello. En steun het goede doel met The Body Shop lipbutter.
 

Labello is al jaar en dag een trouwe vriend van mij. Zo’n acht à negen jaar geleden was ik een fervent Labello verzamelaar. Het verzamelen heb ik intussen achter mij gelaten, maar mijn liefde voor het merk is wel gebleven. Gloednieuw zijn de Vitamin Shake lippenbalsems.  Deze balsems combineren het beste van drie werelden. De lipbalsems voorzien je lippen van voldoende hydratatie, geven een subtiel kleurtje aan je lippen en ruiken bovendien lekker. Voeg daar nog wat "supervruchten" aan toe en je krijgt de perfecte match. Het power fruit dat hierin verwerkt zitten, zijn acaï bessen en veenbessen. Een ware vitamineshot voor de lippen. En niet onbelangrijk om te vermelden deze twee zijn zeer budgetvriendelijk. Verkrijgbaar in twee varianten: acai bes en wilde appel SPF 10 of veenbes en framboos SPF 10.
 
 

Een andere fijne lipbalsem is de Bodysol herstellende lipbalm. Deze maakt onderdeel uit van de Orchidee Sensation lijn. Een kleine, maar fijne lijn waarbij de ingrediënten van deze lippenbalsem 100% van natuurlijke oorsprong zijn. Wat maakt deze balsem zo speciaal? De textuur is rijk vanwege de verzorgende ingrediënten (karitéboter, voedende oliën, bijenwas, vitamine A en E en zonnefilters) maar eens aangebracht op je lippen voel je een zachte, romige lipbalsem. Je lippen worden in een zachte waas van parelmoer omhult. Groot pluspunt is de subtiele orchidee geur.
 
 
Sinds september kan je bij The Body Shop de nieuwe dragonfruit lipbutter kopen. Sedert 1990 steunt The Body Shop jaarlijks drie verschillende goede doelen. Waarbij de opbrengst van de verkoop van de lipbutter integraal geschonken wordt aan het goede doel van jouw keuze. Dit jaar zijn er drie verschillende goede doelen: ASLB Succès (slachtoffers van huishoudelijk geweld, agressie en seksueel misbruik), Sans Collier (opvang van honden en katten) en BOS+ tropen VZW (zet zich in voor betere bossen in Vlaanderen en in de rest van de wereld). Zo heb ik mijn muntje geschonken aan ASLB Succès. Maar eigenlijk verdienen ze alle drie zo'n muntje. De lipbutter zelf heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik verwacht een hele lekker ruikende romige crème.
 

Labello Vitamin Shake - 3.59 euro (supermarkt of drogisterij)
Bodysol herstellende lipbalsem - 3.99 euro (apotheek)
The Body Shop dragonfruit lipbutter - 5 euro (The Body Shop)
 
Welke lipbalsem gebruik je op dit moment?

10 opmerkingen:

 1. De Labello's vind ik echt heel fijn om te gebruiken. Ze glanzen ook zo mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice! Ik gebruik op het moment een balsem van Hurraw!, ook zo fijn!

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. op dit moment gebruik ik die van bodysol orchidee, ik heb ook een neutrale bodysol lipbalsem en die gebruik ik ook vaak. Ik gebruik heel graag lippenbalsem, zeker met een subtiel tintje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou ook van lippenbalsems met een beetje meer :-) Ik gebruik momenteel Labello, Burt's Bees en Dr. Hauschka, gewoon afwisselend een beetje naargelang mijn stemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van the body shop heb ik ook, en die geur daarvan vind ik gewoon heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die lipbutter van TBS heb ik ook, echt een favoriet van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik nu vooral de Vitamin Shake Labello's, ze zijn zo fijn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt erg goed, ik gebruik balsem van i love.......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben geen fan van de werking van Labello (wel de geuren vaak :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik vind de labello's erg fijn maar mijn favoriet is creme de rose van dior

  BeantwoordenVerwijderen