29 okt 2013

PROFESSIONELE SKINCARE VERSUS LUXE PARFUMERIE SKINCARE

Vandaag geen normaal beauty artikel, maar een update waarbij ik graag eens wil polsen naar jullie mening. Welke huidverzorgingsmerken verkiezen jullie? Waar kopen jullie huidverzorgingsmerken? En vooral ben je eerder een liefhebber van professionele skincare of koop je liever merken bij de parfumerie?
Zelf heb ik door de jaren heen een voorkeur ontwikkeld voor professionele huidverzorgingsproducten die verkocht worden bij een schoonheidssalon. Na drie jaar een opleiding schoonheidszorg gevolgd te hebben, ben ik misschien ook wel gebrainwashed. Neen grapje! Het gaat verder dan dat alleen.
Ik ben van mening dat bij een salon werkelijk gekeken wordt naar je huid. Vaak word je geadviseerd tijdens een behandeling waarbij ze naar je huid kijken onder een loupelamp. Je wordt volledig gedemaquilleerd waardoor de specifieke "problemen" van de huid ineens zichtbaar zijn. Want laten we eerlijk zijn, als je een huidprobleem hebt waar je niet tevreden over bent, tracht je het te camoufleren. Bij de parfumerie kom je gemaquilleerd binnen, de verkoopster stelt enkele basic vraagjes. Vragen zoals welk huidtype heb je, daar word ik licht geïrriteerd van. Want de helft van de mensen die binnen komen weten zelf niet welk huidtype ze hebben. Je kan wel geadviseerd worden qua make up, maar ik ben van mening dat je maar zelden een correct huidadvies krijgt bij een parfumerie. Daar kan de verkoopster niets aan doen, er is vaak te weinig tijd, je draagt een laag make up, klanten weten niet wat voor huidtype ze hebben, ... . Hoe kan een verkoopster dan correct adviseren? Afgaande op die paar basic vraagjes die gesteld worden? Ik heb absoluut niets tegen merken zoals Chanel, Estée Lauder, Clinique, Dior, ... .Ik gebruik ze ook, maar als ik ze koop, ga ik af op hetgene wat ik lees hierover op het internet, in persberichten etc. En niet door hetgene wat mij "geadviseerd" wordt bij de winkel. Een schoonheidsspecialiste is een zelfstandige, veel kleiner dan de grote parfumerie ketens (Ici Paris XL, Planet Parfum, Inno, ... ) tegenwoordig. Waarbij haar kennis alles is. In een salon werken ze met een beperkt aantal merken, waar de verkoopster in een parfumerie kennis moet hebben van twintig en meer verschillende merken. Je kan toch niet alle merken binnenste buiten kennen? Desondanks verkoopsters heel wat opleidingen volgen. Maar heb je het ook al eens aan de hand gehad dat je bij de parfumerie een bijkomende vraag stelt over een specifiek product. En dat ze dan gewoon de uitleg op de verpakking zitten af te lezen? Mij persoonlijk stoort zoiets.  Maar ik begrijp wel dat wanneer je in een parfumerie werkt dat je niet alles tot in de puntjes weet van alle merken en laat staan van alle producten die ze er verkopen. Terwijl ik bij een schoonheidssalon zoiets nog nooit aan de hand gehad hebt. Voor mij is de keuze snel gemaakt. Maar ik ben erg benieuwd wat jullie hierover denken! Professionele merken die mij altijd goed bevallen, zijn Klapp, Christina en Bruno Vassari. Een mooi alternatief voor professionele huidverzorging vind ik Kiehl's. Omdat je er ook iedere keer opnieuw een skin check kunt laten uitvoeren, ze nemen er de tijd voor je. En bovendien kan je op voorhand thuis de producten eens uitproberen, aangezien je er altijd staaltje kunt gaan vragen. Hiermee gezegd zijnde, wil ik zeker luxe parfumerie merken niet afbreken in tegendeel zelfs. Ze zijn leuk en interessant genoeg! Qiriness is bijvoorbeeld een merk wat me steeds weet te boeien en waar ik geen genoeg van krijg.
En wat is jouw gedacht hierover?

9 opmerkingen:

  1. Ik doe mijn research vooraf, dus ik ga eigenlijk altijd naar de parfumerie. En dan nog kan je nooit weten dat een product gewoon niet helemaal werkt voor jou, soms is er gewoon geen klik :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt ook, soms werkt een product ook gewoon niet voor jouw huidtype. Of is het toch niet zoals je gedacht had de werking. Maar dat heb je met eender welk merk :-).

      Gelukkig dat google tegenwoordig bestaat ;-)!

      Verwijderen
  2. Ik lees eerst reviews over een product en de laatste tijd koop ik mijn verzorgingsproducten in de parfumerie en daar word je vaak ook goed geholpen bij het uitzoeken van producten die goed bij jou huidtype past. Alleen de oog make-up remover koop ik bij het Kruidvat ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik las al op facebook dat je hierover ging schrijven, dus ik was zeer benieuwd :-) Ik geef toe dat ik zelf wel een zwak heb voor luxeproducten. Als je de ingredientenlijst bekijkt, dan ben je soms toch echt wel beter af met een duurder product. Maar het is natuurlijk niet altijd zo, en vaak betaal je ook gewoon voor de mooie verpakking. In dat geval mag je mij gewoon een budgetproduct geven. Het komt er dus voor mij op neer dat ik een voorkeur heb voor luxeproducten, omdat die kwalitatief beter zijn of efficienter zijn. Maar puur voor een mooie verpakking wil ik me niet blauw betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind gewoon dat luxeproducten zo duur zijn én dat houd me vaak tegen om ze te kopen . Al ga ik soms wel eens "loeren" in de inno , maar als ik dan het prijskaartje zie ... Ik heb wel al verscheidene luxestalen gehad van luxemerken , zo kan ik toch uittesten of ik het de moeite zou vinden om toch eens zo diep in de portemonnee te tasten . Maar helaas , ik vind gewoon niet de juiste dagcreme voor men huid .... *sigh*
    Ik zoek dan ook graag op google naar bepaalde producten om reviews te lezen , want in een parfumerie word ik dan week van hart ... de verkoopster doet dan zo haar best om een goeie uitleg te geven om dan uiteindelijk te zeggen dat ik het product toch wat te "Prijzig" vind ... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga eigenlijk bijna altijd naar de apotheek voor mijn skincare. Enkel producten voor de ogen koop ik in de parfumerie. Ik heb niet echt goeie ervaringen met schoonheidsspecialisten, omdat ik tot tweemaal toe een product werd aangesmeerd die totaal niet bij me paste. Op de koop toe is er zowel bij de schoonheidsspecialisten als bij de parfumerie erg weinig keuze wanneer je een vette huid hebt. Clinique is één van de enigen, dacht ik.. En dat is niet echt een LUXE-merk dacht ik? Nu, het probleem zit hem volgens mij in het feit dat parfumerieën en schoonheidsspecialisten afhankelijk zijn voor hun omzet van de verkoop van deze producten. Bij apotheken heb je dat niet zo.. Ook hebben zij baat aan een regelmatige klant, want bevalt het je bij hen niet, ga je naar een andere in het dorp ..

    Als ik dan iets koop bij parfumerie, lees ik reviews op andere blogs of doe ik grondig mijn huiswerk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En tegenwoordig verkopen ze bij de apotheek ook heel wat leuke merken. Zeker Caudalie spreekt mij erg aan!

      Verwijderen