20 aug 2013

KIEHL'S | REVIEW MIDNIGHT RECOVERY SERUM & OOGCREME

Tot voor kort had ik geen huidverzorgingsproducten die ik specifiek alleen 's avonds gebruikte. Nu gebruik ik sinds een tweetal maanden het Kiehl's duo Midnight Recovery serum en de bijpassende Midnight Recovery oogcrème. 's Nachts herstelt en vernieuwt je huid van hetgene wat zich overdag heeft afgespeeld. Hoe goed je je huid ook verzorgt. Er zijn overdag tal van externe factoren waar je huid niet aan kan ontsnappen. Ook al zal zijn ze niet altijd zichtbaar, ze zijn wel aanwezig en je huid wordt eraan blootgesteld. Vandaar dat ik ook besloot om een krachtig duo in huis te halen om mijn huid 's nachts in alle rust te laten herstellen.

Over het Midnight Recovery Concentrate had ik al veel goeds gehoord. Het is een serum dat voor 99% bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is volledig vrij van parabenen. De flacon is geen pompflacon wat je meestal gewoon bent van een serum, maar deze heeft zo'n ouderwetse druppelaar. Het heeft zijn charmes vind ik. De pipet vereenvoudigt het gebruik, aangezien je slechts enkele druppeltjes nodig hebt. Je kan gemakkelijk doseren en het olie serum wrijf ik vervolgens open tussen mijn handen vooraleer ik het aanbreng op gelaat en hals. Ik masseer het licht in en vervolgens laat ik het product zelf zijn werk doen. In het begin voelt het iets of wat vet aan en af en toe is mijn huid in de ochtend ook wat vet. Dit los ik makkelijk op door een grondige reiniging uit te voeren in de ochtend. In de winter denk ik dat dit dagelijks goed van pas komt, in de zomer doe ik het om de andere dag. Om te vermijden dat ik mijn huid te rijk maak aangezien ik 's morgens nog een dun vettig laagje heb op voorhoofd en kin. Echter niet altijd, slechts af en toe. De samenstelling bevat verschillende soorten essentiële oliën zoals lavendel-, koriander- en rozenbottelolie. Dit product streeft zijn doel niet voorbij want 's morgens is mijn huid mooi gehydrateerd en herstelt.

De Midnight Recovery oogcrème is een luchtige crème, voelt niet dik aan op de huid maar je merkt wel meteen dat het een voedend product is. Het zorgt voor het nodige vocht, voorkomt zwelling en vochtophoping en vermindert fijne lijntjes. Ook deze crème laat een dun vettig laagje na. Zelf stoort het mij niet voor 's avonds. Je kan wel stellen dat dit een hydraterend product is. Het effect op fijne lijntjes kan ik moeilijk beoordelen aangezien deze niet talrijk aanwezig zijn rond mijn ogen.

Als je deze producten zelf een keertje wil proberen, mag je wel geen hekel hebben aan de geur van lavendel. Want deze is bij beide producten sterk aanwezig. Mocht je zelf last hebben van een vette huid, dan vraag je misschien best eerst een sample om de producten thuis te testen. Zodoende dat je 's nachts je huid niet gaat overvoeden. Want dan krijg je mogelijk puistjes.

Te koop bij de Kiehl's store (Antwerpen - Gent - Brussel) of via de online webshop.
Midnight Recovery Concentrate - 39 euro (30 ml)
Midnight Recovery Eyecream - 35 euro (15 ml)

7 opmerkingen:

  1. ik heb nog niets van kiehl's getest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het concentrate vind ik heel fijn dus ik kan me voorstellen dat de eye cream ook heel goed is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die eyecream klinkt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De concentrate lijkt me wel iets. En dat pipetje heeft zeker en vast charme :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik de Estee Lauder Advanced Night Repair, die is ook erg fijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb de oogcrème al geprobeerd en die vond ik behoorlijk goed. Het serum staat al lang op mn to-buy list :-) !

    BeantwoordenVerwijderen