3 jul 2013

GILLETTE VENUS | REVIEW PROSKIN MOISTURERICH SCHEERMESJE

Mijn favoriet merk op gebied van scheermesjes is altijd Gillette Venus geweest. Het is ook nooit anders geweest, ik heb wel al eens Wilkinson Quattro gehad, maar telkens grijp ik terug naar mijn vertrouwd Venus mesje. Sinds enkele maanden gebruik ik de ProSkin MoistureRich houder en mesjes.

Venus omschrijft ProSkin MoistureRich als het ideale scheersysteem voor vrouwen met een droge huid. Het bevat drie mesjes met een geïntegreerd scheergel kussentje. Zodra je het mesje nat maakt en in aanraking komt met de huid, komt er een romige crème te voorschijn. Een aparte scheergel is niet meer nodig. Het mesje glijdt op een zachte manier over je huid heen. Het kussentje bevat drie soorten olie (avocado, olijf en kokumolie).
mesje - houder en douche zuignapje

Ik moet toegeven dat ik misschien lichtelijk bevooroordeeld was toen ik startte met het uitproberen van dit scheersysteem. Uit het verleden weet ik dat de mesjes zelf altijd scherp zijn en heel erg glad scheren. En idem dito met deze ProSkin mesjes. Het gelkussentje is wel nieuw voor mij. De eerste keer was het even wennen, maar ik vind het geweldig. Nadat het bevochtigd is en in contact komt met de huid wordt er een lichte gel-crème gevormd. Die het scheren bevorderd en het aangenaam maakt. Het mesje glijdt op een gladde manier langs mijn benen. Zoals Gilette beweert is een scheergel overbodig en dat heb ik ook zo ervaren. Ook na het scheren voelen mijn benen meer gehydrateerd aan dan anders. Na enkele beurten gebruiken merk je wel dat het kussentje dunner wordt en op een gegeven moment afbreekt. Dus het kussentje zelf gaat niet zolang mee als de gebruikerstijd van het mesje zelf. Voor mij geen probleem, het kussentje is een leuke extra, maar ook nadien kan je het mesje ansich prima verder blijven gebruiken (in combinatie met een gewone scheerschuim). De houder ligt fijn in de hand en bij aankoop van de houder zelf, krijg je een douchehouder (in de vorm van een ophangsysteem met een zuignapje) erbij geleverd.

Te koop bij de supermarkt en drogisterij. Al kan het even zoeken zijn, maar bij de Carrefour verkopen ze deze zeker.

ProSkin Sensitive scheermesjes - 14.99 euro
ProSkin MoistureRich razor - 15.99 euro

6 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit :) fijn dat je geen scheergel nodig hebt, dat bespaart weer wat in de kosten hehe. Ik gebruik meestal wegwerpscheermesjes die je per zoveel stuks kan kopen. Of mijn epilator...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind zo'n wegwerpmesjes vaak snel bot, vandaar dat ik ze al jaren niet meer gebruik. Welke merken gebruik je dan?

   Verwijderen
 2. Dat ziet er fijn uit, en mooi meegenomen dat je geen scheergel meer moet gebeuren. Wel jammer dat het kussentje na een paar keer afbreekt.. Ik gebruik zelf altijd scheermesje van Wilkinson :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je hebt er zeker meer plezier van dan slechts drie of vier keer gebruiken, maar zo'n mesje gaat al snel 2 à 3 maanden mee, maar zolang gaat het gelkussentje niet mee :-).

   Verwijderen
 3. ik gebruik de scheermesje van ProSkin nu al een paar maanden..
  en ik moet zeggen ben er heel tevreden over :-)

  BeantwoordenVerwijderen