5 jun 2013

LET THE SUN SHINE

Prachtig weer deze week, heerlijk! Ideaal om een beetje vitamine D op te doen. Maar het blijft belangrijk dat je jezelf optimaal beschermt wanneer je van de zon gaat genieten. Smeren is de boodschap en gelukkig heb ik alvast wat smeersel in huis gehaald. En vandaag is er een testpanel naar de Spaanse zon vertrokken om voor Beauty Treasures enkele zonnecrèmes uit te proberen. De resultaten mag je half juni verwachten.
Review zonnebescherming

Nivea is al jaren een klassieker als we spreken over zonnecrèmes. Ook dit jaar bieden ze een mooi Sun gamma aan. De nieuwste telgen zijn Pure & Sensitive SPF 50, Protect & Refresh vernevelende spray SPF 20/30/50 en Protect & Bronze mini SPF 30.

Review Nivea Sun

Protect & Refresh is een gebruiksvriendelijke spray die je zelfs ondersteboven kunt gebruiken. Leuk bedacht, want de nodige verfrissing kan je goed gebruiken als je aan het genieten bent van de zon. De formule is extra verkoelend dankzij de menthol die erin verwerkt zit.

Last van een gevoelige huid? Goed nieuws, want Nivea introduceert Pure & Sensitive SPF 50 een zonnecrème voor volwassenen met een gevoelige huid. Zonder bewaarmiddelen, parfum of kleurstoffen en met een hoge SPF. Waardoor de kans op zonneallergie al een stuk kleiner wordt. Verrijkt met aloë vera voor de vochtbalans op peil te houden.

Hoe lief is deze mini size Protect & Bronze SPF 30? Compact en klein waardoor je het makkelijk in je handtas kan stoppen. Uit het verleden weet ik dat deze zonnecrème een aanrader is.

Vergeet jezelf na het zonnen niet in te smeren met een after sun. De herstellende balsem biedt de nodige hydratatie en kalmering na een dagje zonnen. En is qua formaat zeker geschikt voor te gebruiken voor ongeveer een weekje holiday.

Te koop bij de drogisterij en supermarkt.
Protect & Refresh vernevelende spray SPF 20/30/50 - € 14.99/€ 16,59/€ 17,39
Pure & Sensitive SPF 50 - € 17,49
Protect & Bronze SPF 30 mini - € 3.39 euro
Herstellende after sun balsem - € 10.99


Eucerin is een merk dat al jaren ervaring heeft op gebied van zonbeschermende producten. Onder het motto ieder huidtype verdient een optimale bescherming, lanceren ze twee nieuwigheden voor de zomer van 2013. De huid wordt nog beter beschermd dankzij twee ingenieuze bestanddelen: licochalcone A en glycyrhetinezuur.

Een zonnecrème voor het gelaat vind ik altijd fijn om te gebruiken. Omdat deze meestal toch net een tikkeltje anders van textuur zijn, waardoor ze aangenamer aanvoelen. Eucerin brengt een Sun Crème SPF30 op de markt speciaal voor de normale tot droge huid. Intense hydratatie van de huid in combinatie met een mooie SPF. Kan ook gebruikt worden als make up basis.

De Eucerin Sun Allergy Crème/Gel is geen nieuw product, maar nu wordt er een nog hogere zonbeschermende factor nl SPF 50 aan de crème toegevoegd. Een doeltreffende UVA/UVB filter in combinatie met een krachtige antioxidant AGR zorgt voor een natuurlijk afweersysteem tegen vrije radicalen. Wat eigenlijk de grootste oorzaak is van zonneallergie.

Review Eucerin zonnebescherming

De Sun Spray is een niet vette, noch plakkerige textuur die bovendien volledig transparant is. Beschermt de huid tegen UVA en UVB stralen en is ideaal voor het gebruik op behaarde lichaamsdelen. Denk maar aan mannen benen. Vreslijk toch die witte plekken tussen al die haartjes.

Te koop bij de apotheek
Sun Crème SPF 30 gezicht - € 16.50
Sun Allergy Crème/Gel SPF 50 - € 19
Sun Spray transparant SPF 50 - € 21

Ken je het merk Corine de Farme al? Ik vermoed dat dit merk iets minder bekend is, maar daar breng ik alvast even verandering in.  Als je naar het buitenland gaat, zie je steevast langs het zwembad de typische "zonneklopper" liggen met een flesje wortelolie of dergelijke naast hun. Alvast een zonneproduct met een veel te lage factor naar mijn inziens.  Corine de Farme biedt een droge olie aan, maar wel met een mooie SPF 30. Een goed alternatief als je niet houdt van een crème, maar toch bewust kiest voor voldoende bescherming. Geeft een satijnglans aan de huid voor een ultieme diva beach look! Corine de Farme gebruikt geen parabenen. (Dit is nog de oude verpakking op de foto, inmiddels is de sticker iets anders)
Review Corine de Farme zonnebescherming

Te koop bij de drogisterij
Beschermende droge olie SPF 30  - € 9.99

Het apothekersmerk Bergasol heb ik onlangs ontdekt. Nochtans is Bergasol bruiningsexpert sedert 1969. Deze zonnemelk combineert een medium zonbescherming met een egale bruine teint. De zonnemelk is namelijk verrijkt met bruiningsactivators die de natuurlijke melanine product in de huid gaan stimuleren voor een snellere bruining. Bevat geen parabenen, maar wel een lekker citrus luchtje. Bergasol heeft een mooi aanbod zonneproducten, maar met een lage tot medium SPF.

Review Bergasol zonnebescherming

Te koop bij de apotheek
Zonnemelk SPF 20 - € 18.95

En tot slot twee producten die net iets anders zijn dan de voorgaande. Het Belgische merk Ikari is een professioneel merk dat huidverzorgingsproducten aanbiedt die geproduceerd worden in Zwitserland. Sérum Solaire is een zonnecrème in sprayvorm maar die aanvoelt als een serum. Dringt snel in, laat geen witte waas na, SPF 50, bevat stamcellen en anti-oxidanten. Kortom een zonnecrème met huidverzorgende elementen erbij. Na het zonnen kan je het Cure 1 Serum gebruiken. Niet verschrikken, maar dit is een groen serum dat kalmerend en herstellend werkt. Het hydrateert de huid na het zonnen, terwijl de groene kleur de roodheid neutraliseert. Bevat oa vitamine E en bisabolol.

Review Ikari zonnebescherming

Meer info over het merk vind je hier.
Cure 1 Serum - € 49.75
Serum Solaire - € 39

Zoals je ziet heeft ieder merk specifiek een mooi aanbod. Geen reden, noch een excuus  om onbeschermd te gaan zonnen! Zon richt namelijk onherroepelijke schade toe.

Beauty Treasures 
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. ik heb ook een hele voorraad zonneproducten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De olie van Corine de Farme is een super product ! Heb het afgelopen zomer gebruikt en ik was beduidend bruiner dan anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke post :)
    Ik ben wel benieuwd naar de zonnecrème voor het gezicht van Eucerin!

    BeantwoordenVerwijderen