4 jun 2013

FIRST IMPRESSION | SKINCARE SAMPLES PAYOT, SKEYNDOR EN MATIS

De voorbije weken heb ik enkele testers uitgeprobeerd van professionele huidverzorging. Meestal laat ik samples in mijn kast liggen tot ik op vakantie ga. Maar ditmaal wou ik de merken heel graag uitproberen, aangezien het merken zijn die ze over het algemeen verkopen bij de schoonheidsspecialiste. De ene verkiest luxe huidverzorging alla Dior, Chanel etc, maar ikzelf prefereer professionele verzorging. Benieuwd naar mijn eerste indruk over de producten? Voor een volledige mening te kunnen vormen zou je huidverzorging minstens vier weken moeten gebruiken, dus dit is slechts mijn first impression over de producten.

Het Spaanse merk Skeyndor zal je misschien niet veel zeggen. Maar toevallig ken ik het merk wel vanuit mijn opleiding schoonheidsspecialiste. Als ik mij niet vergis, wordt dit merk in België niet verdeeld, maar in Nederland wel. En daar kom je het wel regelmatig tegen in een schoonheidssalon. Ik testte de Aquatherm Delicate Cleansing Milk. Deze romige reinigingsmelk heeft niet alleen een fijne textuur, hij ruikt ook nog eens lekker. Mijn eerste indruk was zeer positief, reinigde mijn huid in alle zachtheid zonder te irriteren. Uit hetzelfde gamma gebruik ik nu al enkele dagen de Aquatherm Deep Moisturizing Cream FIl. Wederom een lekkere zachte geur en net als de reinigingsmelk vrij romig van textuur. Ik had verwacht dat deze dagcrème een vettig laagje zou achterlaten op mijn huid. Maar integendeel. Wordt snel geabsorbeerd en mijn huid voelt nadien zacht aan zonder trekkerig te zijn. Beiden producten hebben mijn interesse weten op te wekken.


Payot is een merk dat inmiddels in de Deauty box voorbij gekomen is. Ik testte twee producten uit, uit het Dermforce gamma met bifidus extracten. De Dermforce Soin du Jour is een dagcrème die lichter van textuur is dan die van Skeyndor. Werkt prima, hydrateert de huid en zorgt voor een aangenaam gevoel. Maar het is niet meteen een product wat ik zou aankopen. De geur is nog al aan de muffige kant vind ik persoonlijk. De Dermforce Contour des Yeux is een fijne oogcrème. Qua werking zit deze prima, laat zich makkelijk aanbrengen en voelt fris aan. Ook hier is de geur niet geweldig, maar minder storend als bij de dagcrème.

Als laatste probeerde ik de Emulsion Hydra-Protectrice uit van Matis uit het gamma Réponse Jeunesse. Een lijn voor de jonge huid die nood heeft aan hydratatie. De dagcrème is zeer luchtig van textuur (een emulsie), voelt fijn aan op de huid, laat zich makkelijk aanbrengen en trekt onmiddelijk in. Aangename geur en zonder parabenen. Prima product zeker als je een gecombineerde tot vette huid hebt.

Algemeen, stuk voor stuk interessante producten. Al moet ik toegeven dat Matis en Skeyndor mij meer weten te boeien hebben dan Payot. Ik heb nog enkele andere samples in huis van Payot, Skeyndor en Marbert, wie weet doe ik hier binnenkort ook nog een review over.

Deze merken zijn te koop online bij de beauty webshop JohnBeerens.com .

6 opmerkingen: