20 mei 2013

THE BODY SHOP | VERZORGING VOOR DE HANDEN MET EEN % ALCOHOL?

Als je de titel van het artikel leest, zal je wel denken op wat slaat dat nu weer? Uiteraard zit in de nieuwste handverzorging van The Body Shop geen echte alcohol. Maar de verzorgingslijn bevat absinth extracten. Wat toch wel een bijzondere combinatie is als je het mij vraagt. Ooit lang lang geleden (aeuhm) heb ik eens een mini teugje genomen van  absinth  60°en ik kan je verzekeren die smaak vergeet je nooit. Vandaar dat ik ook wel erg benieuwd ben naar welke "verslavende" geur achter deze nieuwe lijn zit.
 
De producten bevatten naast absinth extracten ook fairtrade sheaboter, bergamot, neroli en petitgrain (essentiële olie). In totaal bestaat het Absinthe Purifying gamma uit vier producten: een handgel, een handboter, een handcrème en een hand wash. Ik heb drie producten uit het gamma in mijn bezit, waarvan ik er al twee heb uitgeprobeerd.
 
 
Iets wat ik graag op zak heb is een hand gel. Uiteraard vervangt het niet je handen wassen met water en zeep, maar je komt het wel eens tegen. Die momenten dat je graag je handen eens wil opfrissen, maar dat er geen toilet in de buurt is. Et voilà daar komt de handgel goed van pas. Deze frist meteen de handen op en ik vind de geur van de Absinthe Purifying handgel heerlijk. Heel verfrissend en het geeft mij een energieboost. Ideaal als je even in de namiddag een dipje hebt op het werk. Snel je handen eens opfrissen en je bent meteen weer een stuk frisser in gedachten. Doordat er vluchtige stoffen aan dergelijke producten zijn toegevoegd kan het soms wel eens een uitdrogende werking hebben op de handen. Dus nadien wel even insmeren.

De Absinthe Purifying handcrème is een zeer luchtige, lichte handcrème. De textuur lijkt niet op een crème, maar eerder op een gel. Waardoor deze handcrème in minder dan twee minuten volledig opgenomen wordt. Handig als je niet houdt van een vette crème. Overdag prefereer ik dergelijke lichte texturen, terwijl het 's avonds wel een dikke crème mag zijn met een voedende werking. Ik vind de handcrème fijn in gebruik, maar als je hele droge, ruwe handen hebt, kies je beter voor een rijkere crème. Misschien uit hetzelfde gamma de Absinthe Purifying handboter. Qua geur is het verfrissend en lekker. Een pluspunt vind ik zelf dat de geur vrij lang blijft hangen.De lijn wil ervoor zorgen dat je handen langdurig schoon, proper en verzorgd aanvoelen. En ik moet toegeven, dit duo zorgt inderdaad voor een fijn fris gevoel.

Als je benieuwd bent naar de nieuwe handverzorgingslijn van The Body Shop. Spring dan zeker een keertje binnen bij een filiaal in de buurt. En het leuke aan The Body Shop is dat je steeds uitgebreid de producten ter plaatsen kunt uitproberen.
 
Te koop bij The Body Shop filialen.
 
Absinthe Purifying hand wash 250 ml - 7 euro
Absinthe Purifying handcrème 30 ml - 6.50 euro
Absinthe Purifying handcrème 100 ml - 12.50 euro
Absinthe Purifying handboter 100 ml - 13 euro
Absinthe Purifying handgel 60 ml - 4 euro

6 opmerkingen:

 1. Nog niet zelf geprobeerd, maar wel al aan gesnuffeld en het rook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne producten ! Ik heb onlangs op tv gezien dat tests uitwijzen dat je handen wassen met water en zeep of met zo'n handgel evenveel bacteriën verwijdert. Je moet wel genoeg gel gebruiken natuurljk. Best wel handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, ik ken de geur niet..
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit, ik kende het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm ziet er weer heerlijk uit, ik ga gauw eens kijken in de webshop! liefs, x
  PS: doe je mee met mijn winactie?

  BeantwoordenVerwijderen