25 mei 2013

EEN CHOCOLADE ONDERDOMPEL MOMENT

Gisteren namiddag ging ik samen met het werk op personeelsuitstap. Normaal zouden we een wandeling maken door de Sahara in Lommel, maar aangezien de weersvoorspellingen niet al te schitterend waren. Moesten we last minute een andere activiteit bedenken. Een collega kwam op het geweldige idee om een workshop pralines maken te gaan volgen bij Bart Chocolates in Maasmechelen. Ik was vanaf het eerste moment verkocht aan deze activiteit. Chocolade en ik zijn twee dikke vrienden.
De workshop ansich vond ik super. Je mocht tenslotte zelf heel wat doen. Zelf de vulling spuiten voor de pralines, de pralines omhullen met chocolade, zelf je reep chocolade decoreren en ga zo maar verder. En daarnaast mocht je ook nog eens proeven van de heerlijke chocolade. Alles wat verkocht wordt bij dit ambachtelijk praline winkeltje is gemaakt van Belgische Callebaut chocolade. Je had het moeten zien. Drie grote bakken (liters) chocolade (wit, melk en fondant) werd constant op temperatuur gehouden. Ik moest mezelf bedwingen om niet mijn vinger erin te stoppen haha. Geweldig. Helaas heb ik zelf geen foto's getrokken tijdens de workshop, maar wel van het resultaat!
 
Mijn eigen handgemaakte pralines in melk en fondant chocolade met een mokka boter vulling en een walnootje!
 
 
Deze heb ik niet zelf gemaakt dat zie je uiteraard aan het eindresultaat, maar deze kocht ik na de workshop. Ik vind sindskort fondant chocolade het lekkerste.
 
 
Een aanraden mocht je opzoek zijn naar een doosje overheerlijke pralines dan moet je zeker eens passeren bij Bart Chocolates in Maasmechelen. Of als je zelf eens aan de slag wil gaan met enkele vrienden. Klik hier om de website te bezoeken. 

13 opmerkingen:

  1. Ik krijg hier dus spontaan honger van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh...my...goood! :-) Ik heb gelukkig een lekkere moelleux klaarstaan voor vanavond, anders ging ik NU een doos chocolaatjes halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh, wat leuk! Heb nu zin in chocolade! damn! ;)
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm :-) Lijkt me zeker leuk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook een liefhebster van fondant chocolade! Zo'n chocoladeworkshop is ook leuk om een vrijgezellendag te vieren, zelf mogen ervaren, heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik inderdaad dat een leuke activiteit is tijdens een vrijgezellendag :D

      Verwijderen
  6. oh zo leuk! en njammmieeeee! i luv chocolate!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. OMG ja bij B-art chocolates hebben ze de beste chocolade ooit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh jammie! Hoe lekker zien die er uit...

    Liefs,
    Marlies (www.goldenmirrorsandpinkbows.be)

    BeantwoordenVerwijderen