10 mei 2013

DIY & TIPS | INPAKKEN ALS EEN PROFESSIONAL

Vorige week gaf ik ter inspiratie enkele tips mee om zelf een eigen cadeauset samen te stellen voor Moederdag. Als finishing touch moet je uiteraard je pakje inpakken. Liefst met een mooi inpakpapiertje en een grote strik! Vandaag enkele handige tips op een rijtje om thuis zelf je pakje in te pakken like a professional. En dan denk ik altijd aan de cadeaus van Ici Paris XL. Zo'n pakje geven en krijgen is toch altijd een feest niet waar?
 
Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je weet wat je wil. Leg alles binnen handbereik. Dat is uiteraard je inpakpapier, een schaar, versiersel en plakband. En natuurlijk je in te pakken cadeautje.
 
Goed om in het achterhoofd te houden:
  • haal voldoende inpakpapier en versiersel (strikjes, lint, ...) in huis
  • meet hoeveel inpakpapier je nodig heb
  • als je plakband gebruikt, kleef deze steeds mee met de vrouw (horizontaal), liefst aan de achterzijde van het cadeautje
  • controleer of de prijs van het pakje af is
  • als je echt wilt inpakken als een pro gebruik dan plakband die aan beide zijde kleeft
 
In het filmpje hieronder wordt op een eenvoudige manier getoond hoe je nu precies een cadeau perfect kunt inpakken. Tenslotte wil het oog ook wat.
 

 
Eerlijk, zelf ben ik niet zo'n handige harry dus ging op Youtube opzoek naar een mooie bloem/strik die ik zelf thuis kan maken zonder al teveel te moeten prullen. En toevallig kwam ik onderstaand filmpje tegen. Een mooie bloem dat bovendien gemaakt wordt van een Ikea meetlint (grappig). Maar uiteraard kan je deze bloem ook maken met zacht lint.
 


 
Er zijn nog duizend andere manieren om prachtige versielsel vanboven op te maken. Het is slechts een idee. Voor meer inspiratie moet je zeker maar eens rond zoeken op Youtube.
 
Ik hoop alvast dat deze tips/filmpjes jou geïnspireerd hebben voor aanstaande zondag een prachtig cadeau te overhandigen aan je liefste mama! En natuurlijk kan je deze tips ook bij andere gelegenheden toepassen. Dan denk ik maar aan verjaardagen, communiefeesten, feestdagen, ... .

7 opmerkingen:

  1. inpakken is niet mijn sterkste kant :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om die filmpjes er bij te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo leuk! Ik moet die grote strik van het tweede filmpje eens proberen, ziet eruit alsof ik dat nog net zou kunnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die strik lijkt mij ook nog een haalbare kaart :D. Ik ga hem ook uitproberen!

      Verwijderen
  4. Goed idee om dubbelzijdige tape te gebruiken ! Ik ben echt een ramp in het inpakken van cadeautjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier kan ik nog wel wat van leren haha

    BeantwoordenVerwijderen