4 feb 2013

GOSH | DE GROTE PRIMER REVIEW

Door de tijd heen heb ik een behoorlijke Gosh stash opgebouwd met daarin vier verschillende primers.  Sedert ze de formule van hun oogschaduws veranderd hebben, ben ik behoorlijk into Gosh. Vandaag stel ik aan je voor welke primers ze in hun gamma hebben, wat de voordelen zijn van het gebruik van een primer en mijn persoonlijke mening over elk product individueel.

Als eerste de Velvet Touch foundation primer ook wel beter gekend als een siliconen primer zonder teveel poespas. Je hoort regelmatig dat een siliconen primer de poriën verstopt en puistjes uitlokt. Maar persoonlijk heb ik er geen last van. Ik let er wel op dat ik na het gebruik van een siliconen primer mijn huid 's avonds grondig reinig. Een voordeel van siliconen primers is dat het een soort laagje over de huid legt waardoor vocht niet kan verdampen. Zeker in de winter wanneer onze huid extra droog is, kan dit een voordeel zijn. De textuur is een soort gel, maar voelt haast fluweelachtig aan. Laat zich makkelijk aanbrengen en verdelen en nadien zie je werkelijk het verschil eens je de foundation aangebracht hebt. Met de siliconen primer eronder ziet mijn huid er gaver uit. Haast smetloos zou je kunnen zeggen, want mijn verwijde poriën zijn helemaal verdwenen. Af en toe gebruik ik de primer zonder foundation. Tegenwoordig heb je heel veel siliconen primers van diverse merken. Zelfs duurdere merken zoals Smashbox, Make Up Forever etc hebben er eentje in het gamma. Ik heb er al diverse uitgeprobeerd en ze doen allemaal hetzelfde. Dus mocht je er eentje willen aanschaffen, dan kan je even goed deze van Gosh aanschaffen. Deze is zeker niet goedkoop (bijna 17 euro), maar wel goedkoper dan van een ander merk.

Heb je last van een droge en eventueel ook een gevoelige huid, dan past de Velvet Touch foundation primer Cream ongetwijfeld beter bij jou. Gelijkaardig aan de eerste primer, maar van textuur totaal verschillend. Terwijl de gewone primer een gel textuur heeft, is dit een echte witte crème. Voelt niet zo fluweelachtig aan als je het aanbrengt, maar eerder als een dagcrème. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de gewone variant, maar qua werking zit er geen verschil in. Deze variant zou ook geschikt zijn als "eraser van fijne lijntjes". Ik denk persoonlijk dat je dit zeer genuanceerd moet bekijken, aangezien heel oppervlakkig zal er een dun laagje crème gelegd worden, maar een zichtbare rimpel zal niet ineens onzichtbaar worden.
hygiënische luchtledige pompflacon


Velvet Touch Foundation Primer Cream
Velvet Touch Foundation Primer
De Velvet Touch Eye primer en Eye Shadow Base zijn twee producten specifiek voor de oogleden. Met de bedoeling oogschaduw beter op zijn plaats te laten zitten en de kleuren beter tot zijn recht te laten komen. De textuur van de Velvet Touch Eye Primer is gelijkaardig aan de Velvet Touch foundation primer, maar zit ditmaal verpakt in een klein knijptubetje. Hygiënische verpakkingen vind ik altijd een pluspunt. De Eye Shadow Base komt in een stick die je rechtstreeks kunt aanbrengen op je ooglid. Door de witte kleur maakt deze het ooglid wel een tikkeltje egaler (bloedvaatjes worden minder zichtbaar). Persoonlijk zou ik de Eye Shadow Base niet meteen opnieuw aankopen, aangezien deze volgens mij niet meteen doet wat hij belooft. Oogschaduw wordt niet waterproof hiermee (is een belofte). En er is wel opgehoopte oogschaduw in mijn arcadeboog aanwezig. Helaas. Ik ga het product wel opgebruiken, maar een rebuy wordt dit zeker niet. Ik denk dat je dan beter kiest voor de Velvet Touch Eye Primer, deze doet beter zijn best.

Velvet Touch Eye primer - Eye Shadow Base

Regelmatig zijn bij het Kruidvat leuke kortingsacties waardoor je deze primer kunt aanschaffen tegen een voordelige prijs. Mijn absolute aanrader is de Velvet Touch foundation primer.

Te koop bij het Kruidvat

Velvet Touch Foundation primer - 16.99 euro
Velvet Touch Foundation primer Cream - 16.99 euro
Velvet Touch Eye primer - 12.49 euro
Eye Shadow Base - 7.99 euro

5 opmerkingen:

 1. ga inderdaad wachten op een actie want hij is aan de dure kant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Velvet Touch is idd erg fijn, heb hem ook is gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het gevoel dat deze achterlaat op je huid vind ik erg fijn

   Verwijderen
 3. Ik heb de "gewone" gezichtsprimer en vind hem niet zo goed. Maar das elk persoonlijk zeker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat jammer, ik ben er wel erg blij mee. Wat vind je er niet zo goed aan?

   Verwijderen