23 jan 2013

L'OREAL PROFESSIONNEL | CHROMA CARE REVIEW

Pas gekleurd haar is prachtig. Het heeft een prachtige glans en een intense kleur. Uiteraard willen we deze componenten zolang mogelijk behouden. Echter na een tijdje gaat een kleur vervagen, ondanks dat je een aangepast haarverzorgingsgamma gebruikt. L'Oréal Professionnel introduceerde een hele poos geleden het Chroma Care gamma. Een heel bijzonder gamma als je het mij vraagt. Het is een crèmeverzorging dat zowel een verzorgende werking heeft als de haren voorziet van een grondige opfrissing.
 
Het is geschikt voor thuisgebruik. Nadat je, je haren gewassen hebt, breng je de Chroma Care aan. Dankzij de directe haarkleuringstechnologie werken de pigmenten onmiddelijk in op de haaroppervlakte. Met als resultaat een langdurige kleuropfrissing waarbij de eigenheid van je haarkleur gerespecteerd wordt. De formule bevat abrikozenpitolie, het haar wordt gevoed en herstelt.

Ik gebruik de Chroma Care sedert half november in de kleur Cuivré en ik ben er laaiend enthousiast over. Het effect dat je hiermee bekomt doet zoveel voor je haarkleur. Eerst was ik mijn haar met een shampoo voor gekleurd haar. De conditioner stap skip ik, maar ik ga meteen over naar de Chroma Care. Deze breng ik aan over de volledige haarlengte en een heel klein beetje op mijn haarkruin. Vervolgens laat ik het tussen de 5 - 10 minuten intrekken. Na het afspoelen merk je meteen verschil. Je haar voelt ontzettend soepel en zacht aan en de kleur is ook echt opgefrist. Het heeft meer glans, ziet er niet meer dof uit en de kleur wordt levendiger. Zelf gebruik ik het niet bij iedere wasbeurt, maar ik gebruik het wel minimaal één keer in de week. Ik gebruik een dikke noot, maar dat is uiteraard ook afhankelijk van hoeveel haar je hebt en de lengte. Mijn haar wordt er niet sneller vet van, maar ik vermijd zoveel mogelijk de haarwortels. Tenslotte is en blijft het een crèmespoeling. Niet alleen de werking is super, ook de geur is lekker.

De verpakking is een hygiënische knijptube. Dus geen gedoe met potjes etc zoals je hebt met sommige haarmaskers.

je ziet hoe de kleurpigmenten reeds aan het dop zijn gaan hechten
Mocht deze op zijn, dan ga ik de Chroma Care zeker en vast opnieuw aankopen. Dit product is elke eurocent dubbel en dik waard.

Ga zeker bij de L'Oréal Professionnel kapper langs. Hij/zij helpt je ongetwijfeld graag de meest geschikte kleur uitkiezen. Maar uiteraard kan je ook twee kleuren van het Chroma Care gamma mixen met elkaar. Het kan een kleur opfrissen, oplichten of er een meer uniforme kleur van maken. Ik ben erg blij dat mijn kapper mij dit product adviseerde.

Beschikbaar bij de L'Oréal Professionnel kapper. Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren. Prijs per stuk 16.70 euro.
Hoe onderhoud jij gekleurd haar?

5 opmerkingen:

  1. Ik heb de blonde kleur hiervan staan, was wat 'bang' om hem te gebruiken, maar ga het toch is proberen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat heel mooi je haarkleur opfrissen. Ben benieuwd wat je ervan zult vinden.

      Verwijderen
  2. klinkt fijn, sowieso vind ik zo'n verpakking wat je op zn kop kan zetten wel handig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De verpakking is erg handig, alleen heb ik de mijne per ongeluk laten vallen waardoor het sluitklepje een beetje afgebrokkeld is. Maar dat is geen probleem.

      Verwijderen