3 dec 2012

LUSH | REVIEW DESERT ISLAND PRODUCTEN

Het is intussen weer al een hele poos geleden dat ik aanwezig was op het Lush event waarbij de Emotional Brilliance en Desert Island collecties voorgesteld werden. Hoogtijd om wat meer te vertellen over twee producten die onderdeel zijn van de Lush Desert Island collectie namelijk Feeling Younger skin tint en het Translucent Powder. Deze behoren intussen tot mijn bakje met dagelijkse producten. Zeker het transparante poeder gebruik ik dagelijks, de skin tint eerder op wekelijkse basis. 


Vanaf het eerste moment dat is de skin tint Feeling Younger zag, wist ik dat dit een product ging zijn dat ik fijn zou vinden. Het is gewoon fijn in gebruik en bovendien multifunctioneel. Zeker in de ochtend ben ik een grote fan van dingen die ik voor meerdere doeleinde kan gebruiken. Niet te veel tralala, maar gewoon back to basics. De skin tint geeft aangebracht op de huid een mooie highlight. Het frist op en heeft geen klassieke roze of gouden ondertoon, maar neigt eerder naar het oranje. Schrik niet meteen, want een wortel effect komt niet ter sprake. Zelf gebruik ik deze highlighter regelmatig gemixed onder foundation, plaatselijk als highlighter op de jeukbeenderen en op de dagen dat het echt nodig is (je weet wel welke dagen dat ik bedoel ;-) )  zelfs over mijn concealer. Op deze manier zie ik er een stuk wakkerder uit. De textuur is gelijkaardig aan een lichte crème die makkelijk te blenden is. De verpakking vind ik persoonlijk iets minder. Deze had ik liever in een klein flesje gezien met een pompje, maar de huidige verpakking is geen ramp. Het is net een tikkeltje minder hygiënisch en net iets minder handig om mee te werken. Maar de inhoud blijft fijn.
 


Al geruime tijd wou ik Powderplage van Benefit uitproberen voor het fixeren van mijn concealer onder de ogen. Toen plots Lush met een eigen Translucent Powder op de markt kwam. Het roze gekleurde goedje deed er mij onmiddelijk aandenken. Helaas heb ik nooit de Benefit versie uitgeprobeerd dus ik kan geen vergelijking maken. Maar ik ben verzot op de Lush versie. Ik gebruik het dagelijks nadat ik mijn concealer onder mijn ogen aangebracht hebt om het te fixeren zodat het langer blijft zitten en niet in de plooitjes kruipt. Zelf vind ik het ook een groot voordeel want hierdoor vlekt mijn mascara veel minder. Op de dagen dat ik ook kies om vloeibare foundation aan te brengen, poeder ik graag met een grote poederkwast of met een kabuki na. Daarvoor is deze tevens zeer geschikt. Ondanks dat het rozig oogt in de verpakking is het product eens aangebracht op het gelaat volledig transparant en mat. Wederom de verpakking kon beter in mijn ogen. Met een oogschaduwkwast kan je makkelijk product opnemen, maar met een grote kwast is het echt een heel karwei. Tevens is het gevaar om te morsen erg groot en daardoor zou je wel eens product kunnen verspillen. Een iets grotere verpakking met een ziftje erin zou ideaal zijn. Bevat geen minerale oliën of bewaarmiddelen.
Skin Tint aangebracht op de jeukbeenderen - transparant poeder onder de ogen over de concealer
 
Beiden producten zijn zuinig in gebruik (mits je niet morst met het poeder) en zou ik zeker en vast opnieuw aankopen. Hopelijk doet Lush nog wat aan de verpakking van zijn transparant poeder!

Wist je trouwens dat op de Facebook pagina van Beauty Treasures heel wat leuke extra foto's staan van deze product voorstelling?
 
Te koop bij de Lush filialen.
Skin Tint Feeling Younger - 14.95 euro
Translucent Powder - 14.95 euro 
 
Probeerde jij al iets uit van de Lush make up lijn?

9 opmerkingen:

  1. ik ben heel tevreden over charisma en feeling younger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond ze ook allebei heel fijn. Alleen de verpakking het poeder is wat onhandig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi zeg! Feeling Younger ziet er super uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie producten zeg! Heb nog niets uit de lijn, maar ik was al van plan om binnenkot ff te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker de moeite waard om even van naderbij te bekijken en uit te proberen.

      Verwijderen
  5. Wauw die Lush skintint ziet er heel mooi uit! Ik heb zelf nog nooit cosmetica van Lush gebruikt behalve de zeepjes dan etc.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook niet meteen iets wat ik bij Lush zou verwachten, maar het is wel een leuk onderdeel van hun naast het vaste assortiment bad en body producten.

      Verwijderen