11 jan 2012

TIPS VOOR HET VERZORGEN VAN NAGELRIEMEN

Vandaag onthul ik mijn persoonlijke tips voor droge, vastgroeiende nagelriemen. Nagelriemen, die al dan niet droog zijn, kan je best in alle zachtheid behandelen. Neem je tijd, en enkele goede producten erbij en je zult binnen de kortste keren resultaat zien.

Nagelriemen dienen als bescherming, en sluit de ruimte tussen de huid en de eigenlijke nagelplaat af. Een beschadiging aan de nagelriem kan ernstige gevolgen hebben met ontstekingen tot gevolg. Een goede verzorging is dan ook zeker aangewezen. Oorzaken van droge nagelriemen zijn gevolgen van  schoonmaakproducten,  weeromstandigheden, voeding enzovoort. Je kan het niet bepaald aan één specifieke oorzaak toeschrijven.


Mijn ultieme verzorgingstips zijn de volgende.
               
1.      Koop een nagelriemolie of crème
Smeer het product royaal op je nagelriemen en eventueel ook op de nagelplaat om deze te voorzien van een goede hydratatie. Je gaat merken dat ze veel soepeler gaan worden zodra je het op regelmatige basis gaat herhalen.  Soepelere nagelriemen zijn makkelijker terug te duwen,en gaan minder snel vastgroeien.

2.      Een bokkenpootje om je nagelriemen terug te duwen
Ga niet onmiddellijk dezelfde dag je nagelriemen terugduwen. De kans is groot dat ze alsnog stugger zijn. Het effect kan zijn dat het terugduwen als onaangenaam ervaren wordt, maar ook dat ze gaan scheuren.  Zorg eerst voor soepele nagelriemen, en ga dan terugduwen.

3.      Pulk niet
Het is verleidelijk, en ik betrap me er vaak ook op om tijdens dode momenten te gaan pulken aan mijn nagelriemen. De kans is groot  dat het fout loopt, en dat je je nagelriem gaat inscheuren.

4.      Een verzorgende nagelversteviger
Vaak situeert het probleem zich niet alleen dat je nagelriemen onderkomen zijn, je nagelplaat verdient ook een extra’tje. Een verzorgende nagellak helpt je broze, breekbare nagels er weer bovenop. Sommige producten zijn te gebruiken in kuurverband. Het gebruik van een gekleurde lak is afgeraden. Bijt even door en zorg dat je start met mooie, verzorgde nagels voor je gaat lakken. Koop geen nagellak remover met aceton. Dit werkt sterk uitdrogend en nefast voor de nagels.

5.      Manicures
Een goed uitgevoerde manicure zorgt er voor dat je nagels er binnen het uurtje wonderlijk beter uitzien. Nadien kan je zelf thuis met een nagelolie en een bokkenpootje je nagels in topvorm houden. Een professional gaat niet alleen je nagels verzorgen, tevens meet ze jou ook een mooie nagelvorm aan. Iets wat in vorm is, is eenmaal makkelijker te onderhouden.

Mijn favoriete producten zijn een nagelolie van Orly. Niet alleen enorm zuinig in gebruik, tevens fijn smeerbaar en heerlijk geurend (sinaasappel). Daarnaast is een glasvijl voor mij onmisbaar. Het geeft een fijner gevoel dan een saffiervijl. Verder las ik regelmatig een nagelkuurtje in met de nagelversteviger van China Glaze. Niet alleen werkt 'ie daarvoor goed, ook als nagellak basis gebruik ik deze regelmatig. Een bokkepootje werkt prima, maar de afwerking doe ik altijd met een citroenstokje. Dan kan je de velletjes op de nagelplaat op een zacht manier verwijderen.



Wat zijn jouw tips?

6 opmerkingen:

  1. Ik gebruik Lemony Flutter voor mijn nagelriemen en dat werkt super !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit moet ik echt meer gaan doen.... mijn nagelriemen kunnen echt een ramp zijn.
    één van mijn goede voornemens is om iedere avond mijn nagelriemen goed in te smeren met lemony flutter... dat helpt wel iets, maar ze groeien ze snel vast, en dan scheuren ze idd helemaal in... heel pijnlijk.
    Ik zal er echt op moeten gaan letten. Dank voor deze herinneringstip!! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou ook beter mijn nagelriemen verzorgen. Ik gebruik vaak Lemony Flutter maar dat doet het toch niet helemaal voor mij. Een olie heb ik wel staan maar ik vergeet vééél te vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Supergoede tips! En het is allemaal waar, weet ik uit ervaring :p

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede tips, nu moet ik ze echt gaan toepassen! Ik heb echt droge nagelriemen, heel irritant + droge handen, door stage.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Handige tips, want eigenlijk hechten veel mensen (ik ook ^^) weinig aandacht aan hun nagelriemen.

    BeantwoordenVerwijderen