17 jan 2012

MIJN PAARS HAARVERZORGINGSDUO

Wanneer ik mijn haren föhn gebruik ik altijd twee producten standaard, iedere keer opnieuw. Na mijn haren doorkamt te hebben spray ik eerst de Syoss Heat Protector over mijn volledig haar. Het beschermt je haar tegen de hitte van stijltangen en föhnen. Dan droog ik mijn haar zodat het niet meer vochtig aanvoelt, vervolgens spray ik nog een keer een fijn neveltje over mijn haar met de Syoss Heat Protector. Nadien breng ik het Asia Straight serum van Gliss Kur aan. Dit is een anti frizz serum met een lekker geurtje.


Benieuwd wat ik nu van mijn paars duo vind?




De Syoss Heat Protector geeft mij het idee dat het mijn haar beschermt en niet alleen dat. Het lijkt wel alsof mijn haar er sneller van droogt. Of dit nu ook effectief zo is, of lijkt daar ben ik nog niet uit. Maar ik vind het idee er achter wel fijn. Het heeft geen geur, en de verpakking vind ik handig. De nevel is fijn, en zorgt voor een gespreide aanbreng. Op het internet zijn de meningen erg verdeeld over dit product, maar ik vind het wel praktisch werken. Ik kan weinig negatief over de werking van de Heat Protector bedenken. Naar productsamenstelling is het wel jammer dat het zoveel harde alcohol bevat. Mocht je echt extreem droog haar hebben, kan dit misschien wel eens nefast zijn.



De Asia Straight is een olie serum met een bijzonder lekker geurtje. Alleen voor de geur zou ik het al gebruiken. Het heeft echt een kappersgeur die lang blijft nageuren. Maar niet alleen daarom gebruik ik het. Het werkt gewoon goed. Het is een een anti frizz product. Normaal is dit iets wat ik niet gebruik omdat mijn haar niet snel pluist, maar in de winter is het toch een tikkeltje meer statisch dan normaal. Vandaar is dit een goede oplossing. Plus het bevordert het stijlen van mijn haar met de borstel en de föhn voor het bekomen van mooi sluik haar. Op de verpakking staat dat het je haar doet glanzen, en inderdaad kijk maar eens naar de foto hier beneden. Een kleine opmerking hierbij is wel, dat gezond haar van nature uit al een mooie glans heeft. Waardoor dit product het effect gewoon versterkt. Dof en uitgedroogd haar krijg je niet gezond met dit alleen. Daar is meer voor nodig. Een heel groot pluspunt is dat je enorm weinig nodig hebt. Je hebt slechts één druppel nodig om aan te brengen over de volledige haarlengte. Die smeer ik goed open tussen mijn handpalmen en vervolgens borstel ik het product door mijn haren heen. Als je meer gaat gebruiken krijg je als het ware klitten. Met één pompje kom je meer dan toe. En maakt ook dat je nadien je handen niet moet wassen, want het product is helemaal in je haren verdeeld. Ik breng het aan nadat ik het gewoon heb droog geföhnd en voor ik echt mijn haar in model ga brengen. Nadat het klaar is, breng ik nog één pompje aan voor het extra anti frizz effect plus voor de glans.
Ik gebruik deze producten altijd omdat ik ze beiden erg fijn vind. Daarnaast zijn ze makkelijk, en eenvoudig te vinden bij het Kruidvat en zijn ze betaalbaar.

Gliss Kur Asia Straight serum 8.99 euro - Syoss Heat Protector 4.99 euro. Te koop bij de drogisterij en supermarkt.

6 opmerkingen:

  1. Het serum van Gliss Kur lijkt fijn, dat van Syoss met zoveel alcohol in is denk ik niet goed voor mijn haar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben wel benieuwd naar Gliss Kur. Ik gebruik ook altijd een serum of zoiets in mijn haar, gewoon ter bescherming.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spijtig inderdaad van zoveel alcohol in die syoss spray! die van gliss kur wil ik nu ook wel eens testen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thx voor de tip, ik ben net op zoek naar een nieuwe heat spray! En ik heb je pakketje vandaag ontvangen!!! thx ben er heel blij mee :d

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gliss Kur heeft zo'n fijne producten! Ben benieuwd naar dat serum!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik was al lang aan het twijfelen of de Gliss Kur serums wel goed waren. Maar van de Syoss producten wist ik wel dat ze redelijk goed waren.

    BeantwoordenVerwijderen