29 nov. 2019

AVÈNE XERACALM A.D REVIEW

Avène XeraCalm A.D

Je merkt het aan vele dingen. Er is geen ontsnappen meer aan, de winter is er! De verwarming draait op volle toeren, de schrale wind is regelmatig van de partij. Mijn gelaat is merkbaar droger dan twee maanden geleden. Tijd om je volledige skin- en bodycare routine opnieuw onder de loep te nemen en af te stemmen op de huidige temperaturen. Helaas voor velen gaat de winter gepaard met (extreme) droogte van het gelaat en het lichaam. Met eczeem, jeuk en andere huidaandoeningen die je er gratis bij krijgt. Ik heb alvast enkele chouchoukes in huis om jeuk en droogte aan te pakken.


Avène XeraCalm A.D gamma bestaat al een tijdje en sinds zo'n twee jaar wordt dit gamma frequent ten huize Beauty Treasures gebruikt. Hoofdzakelijk voor en door dochterlief op aanraden van de dermatoloog. Veel kinderen krijgen op jonge leeftijd te maken met kindereczeem. Gelukkig is Alexia er intussen uitgegroeid (of zo lijkt het toch) en kan haar huidje al wat meer verdragen. Toch blijven we trouw aan XeraCalm A.D en daar zijn tal van redenen voor. 

Avène XeraCalm A.D

Het gamma biedt snel soelaas bij jeuk en heeft een verzachtende werking op een (extreem) droge huid. Daarnaast geeft het herstel aan de huidbarrière zodat die langzaam aan opnieuw kan aansterken. De ingrediënten in de producten zijn zorgvuldig uitgekozen en uiterst doeltreffend. Mild, hydraterend en deze bijzondere formule zit verpakt in een steriele verpakking. De formule is volledig vrij van parfum en bewaarmiddelen (vandaar de steriele verpakking). 

Avène XeraCalm A.D

Als je zelf XeraCalm A.D gebruikt of gebruikt hebt in het verleden weet je dat de relipiderende crème en balsem in een niet zo praktische tube kwam. In 2018 is de verpakking verbeterd en intussen kan je gebruik maken van een handige pompflacon. Zoveel makkelijker tijdens het aanbrengen.

Nieuw sinds kort is het verzachtend concentraat. Een soort SOS tube'tje dat je in de aanslag kan nemen zodra je jeuk voelt opkomen. Het is een compact formaat dat in een handtas of boekentas past. Instant verlichting, kalmering. De eerstehulpverzorging op elk moment van de dag.

Avène XeraCalm A.D

Wat vind ik zo fijn aan dit gamma? Het is geschikt voor jong en oud. Als je houdt van een minimalistische hoeveelheid bodycare in de badkamer/douche. Dan kan je perfect iedereen in huis hiermee laten wassen en verzorgen. Het gamma is geschikt vanaf geboorte. Omdat het niet gemakkelijk is om kinderen even te laten stil zitten tijdens het insmeermomentje heeft Avène 21 anti-jeuk luisterverhalen bedacht samen met olifant Pikédoo. De verhaaltjes zijn leuk, informatief en vooral op niveau van kinderen.

TIP: kies voor de grote flacon. Deze kost slechts enkele euro's meer terwijl je dubbel zoveel inhoud krijgt.

Avène XeraCalm A.D is te koop bij de (online) apotheek.
Relipiderende crème 200 ml - 20.90 euro/400 ml - 24.90 euro
Relipiderende balsem 200 ml - 20.90 euro/400 ml - 24.90 euro
Relipiderende doucheolie 400 ml - 17.50 euro
Overvet reinigingsblokje 100 gram - 6.90 euro (niet op de foto)
Verzachtend concentraat 50 ml -  12.90 euro

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

Geen opmerkingen:

Een reactie posten