11 nov. 2019

BRAND FOCUS: CLARINS MAKE UP REVIEW, SWATCHES & 2 MAKE UP LOOKS

Elke dag lanceren merken nieuwe producten en het gaat er aan een hoog tempo aan toe. Haast bijna niet bij te houden. Ook Clarins heeft de afgelopen maanden heel wat nieuwigheden op de markt gebracht met als topper Wonder Perfect Mascara 4D. Ik beloof je dat ik hier een aparte Instagram post over ga maken. Vandaag in deze brand focus blogpost, deel ik mijn bevindingen over maar liefst acht (!!) make up items van het merk Clarins. Ben je er klaar voor?

Clarins make up


Het is een duidelijke categorie opsplitsing, namelijk gezicht en ogen. Laten we beginnen met de gezichtsproducten. 

SOS primer & Instant Poreless primer 

Het principe van de SOS primer is gebaseerd op het kleurenwiel. Je hebt een beautywens en je gaat je probleem aanpakken met de tegenovergestelde kleur. De anti vermoeidheid en anti imperfecties SOS primer behoren al een tijdje tot mijn stash. Afgelopen zomer werd er een nieuwe SOS primer toegevoegd namelijk de kleur 06 Bronze. Hoewel het een primer is, kan je dit product beter omschrijven als een kleur corrigerende voorbereiding op make up. Waarbij de kleur 06 Bronze een sunkissed effect geeft aan het gelaat. Op de een of andere manier heb ik de neiging om teveel hiervan te gebruiken. Waardoor de kleur veel te donker is. Zelfs nadat ik in oktober nog een weekje naar de zon geweest ben. Met een klein pompje aan product kan je de huid extra bronzing geven. Het geeft de huid een minimale dekking (bijna verwaarloosbaar), levendigheid en een zacht aanvoelen. Door de week draag ik deze SOS primer zonder foundation erover. Behoor je tot de (zeer) lichte huidtypes dan skip je deze sunkissed variant beter. De kleur gaat veel te donker zijn en je een onnatuurlijk resultaat geven. Wat mij wel stoort is de geur. Dit heb ik echt niet vaak, maar ik zie het nut niet in waarom deze primer geparfumeerd is. De intensiteit vind ik zelfs heftig en blijft ook wel even hangen. 

Clarins make up

Een perfecte teint zonder kleurcorrectie? Dan ben je beter af met de Clarins Instant Poreless primer. Wordt omschreven als de zero filter primer. Weg met de instagramfilters. Die heb je niet meer nodig. Enkel dit kleine tubetje. Een universele roze gelcrème zonder siliconen maakt in één beweging de huid mat, vervaagt poriën en verheldert de teint. Ultra dun qua textuur, smeert makkelijk open en geeft extra houdbaarheid aan de rest van je gezichtsmake up. Na het aanbrengen voelt je huid super silky aan. Voor mij een fijne basis om verder mee aan de slag te gaan. Het blurring poriën effect had voor mij net wat meer mogen zijn, maar op gebied van matteren doet deze primer meer dan goed zijn best. Wederom hetzelfde opvallende parfum zoals bij de SOS primer. Make up hoeft niet geparfumeerd te zijn! Het heeft geen enkel doel. De inhoud is 20 ml. Dit is kleiner dan wat je gewoon bent van een primer.

Clarins make up

Glow 2 Go blush & highlighter duo

Een stick met een dubbel uiteinde. Er zijn twee varianten 01 Glowy Pink of 02 Golden Peach. Ik koos voor het zonnige duo 02 Golden Peach met een glanzende bronzer en een iriserende perzikkleurige blush. Een item uit de lente collectie Selfie Ready.  Intussen behoort de duo stick tot het vaste assortiment. De glanzende bronzer gaat niet voor iedereen weggelegd zijn. Je moet houden van het glanzende aspect, bijna metallic. Na het aanbrengen en het inwerken van het product vind ik de glans meevallen. Ik breng de bronzer rechtstreeks vanuit de stick aan op de huid en vervolgens ga ik het inwerken met mijn vingers. De warmte van het huid op huidcontact werkt voor mij het beste. De blush is niet zo glanzend als de bronzer, maar bevat wel een shimmertje. Zeer subtiel weliswaar. De blush geeft eerder een gezonde blos en is wat zachter van kleur. Wederom de bronzer tint gaat niet werken voor lichte huidtypes. Start minimaal met de hoeveelheid product. Het is makkelijker om de kleurintensiteit op te bouwen dan omgekeerd. Ik hou van creamy producten. Het geeft een natuurlijkere finish en fris effect. Bij gebrek aan lipstick/lipgloss in de buurt, heb ik de perzik tint ook als lipkleur gebruikt. Werkt prima, dat ga je ook zien in de look hieronder. Het is vrij droog op de lippen rechtstreeks, maar met een beetje lipbalsem eronder heb je een nieuwe lipkleur zonder een extra product nodig te hebben!

Clarins make up swatches
Glow 2 Go stick - SOS primer - Instant Poreless primer


Ombre Sparkle oogschaduw 

De nieuwe Ombre Sparkle oogschaduws zien er extra feestelijk uit. Een hoogglans en heel veel sparkle slash glitter. Wat een top combinatie op het eerste zicht. Ik was dan ook super enthousiast om deze nieuwe oogschaduws uit te proberen. In het totaal zijn er drie kleuren verkrijgbaar: 101 Gold Diamond, 102 Peach Girl en 103 Blue Lagoon. Een beperkt kleurengamma, hopelijk wordt het assortiment uitgebreid. Ik testte de kleuren 101 Gold Diamond en 102 Peach Girl. Twee zeer gangbare tinten die bij velen in de smaak zullen vallen. Gold Diamond is zoals de naam zegt een oud antiek gouden oogschaduw, Peach Girl is voor mij niet perzikkleurig, maar wel een bronze tint. Beiden erg mooi en eindeloos te combineren.

De textuur van deze oogschaduws is zeer droog. Helemaal niet crèmig of boterachtig. Lang geleden dat ik nog zo'n droge oogschaduw formule gebruikt heb. Desondanks het pigment is er! De kleuren zijn prachtig en ik hou van het effect. Met een droog penseel heb je tamelijk wat fall out van glitter en kleur. Op je ooglid heb je slechts de helft van het pigment over. De beste applicatie is gewoon aanbrengen met je vingertoppen. Ik vind 27.5 euro voor één oogschaduw ruim voldoende en dan verwacht ik qua formule meer. Hier mag Clarins van mijn part nog even aan sleutelen vooraleer ze de kleurselectie uitbreiden.

Clarins Ombre Sparkle
Clarins Ombre Sparkle swatches
Ombre Sparkle 102 Peach Girl - Ombre Sparkle 101 Gold Diamond - Waterproof pencil 03 Blue Orchid - Waterproof Pencil 04 Fig

Clarins make up oogschaduw

Waterproof Eye Pencil

Dit type oogpotloden zijn mijn favorieten. Makkelijk omhoog en omlaag te twisten. Geen gedoe met slijpen en de potloden zelf zijn ultra cremeux. De oogpotloden zijn waterproof, zijn intens en geven geen transfer. Simpelweg een toppertje. Verkrijgbaar in zes kleuren. Ik testte de niet klassieke kleuren 03 Blue Orchid en 04 Fig uit. De swatches doen de kleuren geen eer aan, maar ze zijn prachtig. Aan het uiteinde van het oogpotlood bevindt zich een sponsje voor het oogpotlood te smudgen voor een smoky effect.

Clarins Waterproof Eye Pencil

Clarins Waterproof Eye Pencil

Ready in a Flash oogschaduwpalette

Het product dat er voor mij echt uitspringt is het oogschaduwpalette Ready in a Flash. Oorspronkelijk aangekondigd als een limited edition. Bij het checken van de Clarins webshop merk ik dat het palette nog steeds te koop is. Voor mij is het niet duidelijk of het palette nu limited edition is of toch gewoon opgenomen is in het vaste assortiment. 

Het is een fun palette vanwege de leuke verpakking. Het is klein en compact met aan de binnenzijde een spiegel, vier oogschaduws en twee wenkbrauwpoeders. Bij uitbreiding kan je de wenkbrauwkleuren ook als oogschaduw gebruiken. Het is een gebalanceerd palette met matte en glanzende tinten. Beide formules zijn zacht, goed blendbaar en bijzonder goed gepigmenteerd. Prijs kwaliteit een goed palette. Vast een palette dat het hele jaar door bruikbaar is, day and night.

Clarins Ready in a Flash

Clarins Ready in a Flash

Clarins Ready in a Flash


Clarins Ready in a Flash swatches

Aangezien geld voor iedereen een kostbaar bezit is en je liefst niet oneindig veel wil spenderen. Kan ik concluderen dat de oogpotloden en het Ready in a Flash palette voor mij aanraders zijn. De duo blush/contour stick is leuk als je houdt van crème texturen en van een metallic bronzer. De primers zijn kwalitatief dik in orde. Jammer naar mijn mening van de overbodige parfum toevoeging. De Ombre Sparkles had ik heel graag toppers willen noemen, maar zijn voor mij zeker een item om te skippen. Wegens te droog qua formule en teveel glitter fall out. 

Voor de eerste look gebruikte ik het Ready in a Flash make up palette te samen met het Waterproof Eye Pencil in de kleur 03 Blue Orchid.  Mijn wenkbrauwen werkte ik bij met een combinatie tussen de twee wenkbrauwpoeders uit het palette. Op mijn wangen (en lippen) gebruikte ik de blush uit de Glow 2 Go stick. Onder mijn foundation gebruikte ik de Poreless Primer.

Clarins make up look

Voor de tweede look gebruikte ik als basis de SOS Primer in de kleur Bronze. Op de ogen gebruikte ik Ombre Sparkle in de kleur 102 Peach Girl. De glitter fall out op de foto is niet duidelijk, maar die was er wel degelijk. Jammer want ik vind het effect prachtig.
Clarins make up look

Clarins is te koop bij de parfumerie of via de Clarins webshop.
SOS primer 30 ml - 35 euro
Instant Poreless primer 20 ml - 30 euro
Glow 2 Go 2x4.5 gram - 35 euro
Ombre Sparkle 1.5 gram - 27.50 euro
Palette Ready in a Flash 7.6 gram - 42 euro
Waterproof Eye Pencil - 19 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

2 opmerkingen:

  1. Waauw, wat een mooie collectie! Fan van de oogschaduwkleurtjes, helemaal mijn ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je oogschaduw is wel erg mooi! Toen ik swatches van de oogschaduwkleuren zag vond ik alle kleuren vrij donker. Op je ogen vond ik het totaal anders. Echt wel mooi Steffi!

    BeantwoordenVerwijderen