21 jun. 2019

THE BODY SHOP CACTUS BLOSSOM

Eind maart was ik in Londen en hoewel we in België ook winkels hebben van The Body Shop, kon ik het niet laten om er een kijkje te gaan nemen. Daar spotte ik meteen de nieuwe Cactus Blossom lijn. Dewelke intussen ook te koop is in België. Ik testte de douchegel, de scrub, de body butter en body yoghurt uit.

The Body Shop Cactus Blossom

Van de nieuwe exotische lijn word je instant vrolijk. De geur is heerlijk zomers en de perfecte blend tussen fruitig en bloemig. Verwen de zintuigen en fleur de badkamer op met de vrolijke verpakkingen. Het is een special edition collectie. Het is me niet duidelijk hoe lang deze collectie te koop gaat zijn. Ik gok tot na de zomer. Iets waar je rekening mee moet houden als je fan bent van de geur.

De geurlijn is verrijkt met cactusbloesemextract uit Marokko en andere community trade ingrediënten van over de hele wereld. De zeepvrije douchegel bevat naast de cactusbloesem ook community trade honing uit Ethiopië. De geur is hemels en de douchegel schuimt heerlijk. Je hebt niet veel nodig. Ik gebruik zelf altijd een douche puff. Dat vind ik het fijnste werken.

The Body Shop Cactus Blossom douchegel

De body scrub is qua textuur een gel scrub. Hierdoor niet de meest intensieve scrub die ik al gebruikt heb. Net als de douchegel mag je cactusbloesmenextract en honing verwachten. De scrubdeeltjes zijn afkomstig van frambozenpitjes. De scrub past perfect binnen een zomerse collectie. Het is een luchtige scrub, voelt fris aan op de huid en kan naar mijn idee makkelijk twee keer per week gebruikt worden. Het is een milde maar effectieve scrub zelfs voor de gevoelige huidtypes. Na het afspoelen is er geen residu in de vorm van een olie laagje op de huid.

The Body Shop Cactus Blossom scrub
The Body Shop Cactus Blossom scrub

Een nieuw product voor mij is de body yoghurt. Bestaat sinds vorig jaar denk ik maar nu voor het eerst uitgeprobeerd. Body yoghurt is een snel absorberende gel crème die de huid voorziet van hydratatie. Je kan de body yoghurt zelfs aanbrengen op een vochtige huid. Sinds deze maand heeft vriendlief zomeruur op het werk. Dus hij start een uurtje vroeger met werken. Wat betekent dat de ochtend shift (mezelf en Alexia klaarstomen) volledig voor mijn rekening is. Ik probeer mij volledig klaar gemaakt te hebben vooraleer Alexia wakker wordt. Op dagen dat ik een kleedje of rokje draag, smeer ik graag mijn benen 's morgens in. Daarvoor is dit product perfect! Snel, gemakkelijk en net voldoende hydratatie. Of als je totaal niet houdt van een volle textuur en een plakkerig gevoel. 

's Avonds verkies ik meer voeding en dan valt mijn keuze op de body butter. The Body Shop heeft de beste body butters. Het zijn echte cult producten. Ze zijn verrijkt met sheaboter uit Ghana. De body yoghurt is een veel luchtigere variant en bevat ipv sheaboter amandelmelk uit Spanje.

The Body Shop body butter en body yoghurt

Dezelfde geur maar een andere werking. De body yoghurt vervangt volgens mij de body sorbets die een tijdje te koop waren. Een snel, makkelijk product zonder teveel poespas en een splash aan hydratatie dan zit je goed bij de body yoghurt. Heb je een droge huid die met momenten trekkerig aanvoelt dan ga je meer gebaat zijn met de body butter. Naar wat gaat jouw voorkeur uit?

Cactus Blossom body butter 200 ml - 17 euro
Cactus Blossom body yoghurt  200 ml - 10 euro
Cactus Blossom douchegel 250 ml - 7 euro
Cactus Blossom body scrub 250 ml - 17 euro
Cactus Blossom handzeep 250 ml - 7 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

5 opmerkingen:

 1. Ze zien er toch echt mooi uit hé! Ik ben fan van deze geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed. Ik ben nu wel nieuwsgierig hiernaar. Als ik in de buurt ben ga ik zeker langs ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, Body Yoghurt! Wat gaan ze nog allemaal uitvinden.. Denk inderdaad dat die de sorbets voor een stukje vervangen. In Brugge stonden er echter wel nog enkele te koop, dus misschien gebeurt het gefaseerd? Vind deze trouwens suuuuuuuuper lekker ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De geur is inderdaad heel lekker van de Cactus Blossom lijn.

   Verwijderen