23 jul 2018

RIMMEL STAY MATTE LIQUID LIP COLOUR SUMMER NUDES REVIEW & SWATCHES

Speciaal voor de zomer voegde Rimmel vier nude kleuren toe aan het Stay Matte Liquid Lip Colour assortiment. Hiermee staat de teller op 13 verschillende kleuren binnen het Stay Matte Liquid Lip Colour gamma. De nieuwe kleuren laten je lippen stralen en sublimeren een bruine huid. 
 
Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Summer Nudes


Zelf ben ik verbaasd dat Rimmel kiest voor een uitbreiding van hun matte liquid lippies. Aangezien 2018 het jaar is van de terugkeer van de lipgloss. Iets waar ik toch al een tijdje op zat te wachten. Niet dat ik nooit een vloeibare (matte) lipstick draag, maar lipgloss is gewoon meer mijn ding. 

Rimmel belooft
  • een goede dekking in één laagje
  • een hoge kleurintensiteit
  • een fluweel mat effect
  • een lange houdbaarheid
Met als resultaat kissproof, touch-proof en waterproof lippen. Dit testte ik uit. 

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Summer Nudes

De Summer Nudes zijn vier nude tinten. Prima kleuren maar ze roepen bij mij niet meteen zomerkriebels op. Ik ben daarnaast niet helemaal overtuigd dat alle kleuren een bruine huid sublimeren. 

De textuur is bijzonder te noemen. Het is aangename matte liquid lip colour om te dragen. Een soort mousse textuur die fijn aanvoelt op de lippen, niet plakt en minder droog aanvoelt dan wat ik in het algemeen gewoon ben van een vloeibare lipstick.

De lipsticks zijn goed gepigmenteerd toch vind ik de dekking niet altijd wat het moet zijn. Ik heb het lastig om de lipstick mooi, egaal en opaak aan te brengen. De reden is: als je teveel in één keer aanbrengt, houdt de lipstick niet lang. Breng je te weinig aan, is de dekking plaatselijk minder goed. Het is wat zoeken en uitproberen tijdens het aanbrengen om het beste uit deze vloeibare lipstick te halen. Eens het erop zit, blijft de lipstick zo'n 3 uur goed zitten. Tijdens het eten vervaagt de lipstick grotendeels en blijft een gestainde lip achter. Helaas verdwijnt de lipstick niet egaal en kan het eindresultaat (na het eten) vlekkerig overkomen. Bijwerken kan, maar ik geef de voorkeur aan het volledig verwijderen van de lipstick en opnieuw starten.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Summer Nudes
860 Urban Affair - 723 Troublemaker -725 Love Bite - 706 Raw Embrace

Ik zei het net al, het zijn nude kleuren. Tinten die veel vrouwen het hele jaar door graag dragen. Toch heb ik mijn bedenkingen bij de kleur 706 Raw Embrace. Nude oké, maar deze kleur staat gewoon gelijk aan concealer. Ik kan me moeilijk inbeelden dat deze tint het goed doet bij een gebronsde huidskleur. Hier heb ik slechts één woord voor: skippen. 

De twee tussenkleuren zijn 723 Troublemaker en 725 Love Bite. Troublemaker is mijn favoriet. Het is een mooie roze-bruine kleur die zeer makkelijk te dragen is bij veel looks. De kleur durft een beetje af te geven tijdens het drinken. Zodat je een kusrandje hebt aan je tas koffie bijvoorbeeld. Love Bite zit in dezelfde categorie, maar is net wat meer koperbruin.

Als je houdt van een intense lipkleur dan zit je goed met 860 Urban Affair. Voor mij absoluut geen nude tint. Het is een mix tussen bordeaux en paars in. Bijzonder! Zonder twijfel gaat Urban Affair het goed doen op een bronzy huid. De applicatie was moeilijk en elk klein foutje is zichtbaar.

Ik ben na het testen van de Rimmel Summer Nudes collectie niet laaiend enthousiast. Het is wat zoeken naar de beste applicatie en naar een mooie dekking. De kleuren zelf vind ik mooi, behalve Raw Embrace. Dat is in mijn ogen een echte no-go. Mocht je zelf ervaring hebben met deze vloeibare lipsticks, laat het mij zeker weten. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Te koop bij de drogisterij.
Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Summer Nudes 5.5 ml - 10.99 euro

Beauty Treasures
 
samples
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten