23 okt. 2017

IDUN MINERALS UITGETEST

Idun Minerals

Toen ik stopte met anticonceptie drie maanden nadien herkende ik mijn eigen huid niet meer. Ik die nooit een pukkeltje of puistje had, maakte kennis met het fenomeen hormonale acné. Mijn zelfvertrouwen kreeg een flinke deuk en ik ging de deur niet meer uit zonder foundation. Wetende dat ik voorheen foundation enkel gebruikte als ik naar een feestje ging. Ik hopte van de ene foundation naar de andere en ook diverse skincare producten passeerden de revue. Bepaalde foundations leken het probleem te versterken, waardoor ik bewust koos voor mineralen foundation. Vandaag vertel ik je meer over het mineralen make up merk Idun Minerals.

Idun de Noorse godin van de eeuwige jeugd

De merknaam is geïspireerd op de Noorse godin van de eeuwige jeugd Idun. Zij had een mand met appels en deelden deze uit aan anderen. De magische appels brachten eeuwige jeugd en schoonheid. Op iedere verpakking vind je een appeltje terug en de mineralen foundation heeft een getekende opdruk. Ontworpen door kunstenares Patrizia Gucci en symboliseert de Noorse godin. Wat vind jij van de verpakking? Ik vind ze leuk. Ze zijn net wat anders en hierdoor heel typerend.

Idun Minerals een Zweeds merk

Je zou misschien verwachten dat Idun Minerals een Noors merk is, omdat ze gekozen hebben voor een Noorse godin. Maar niets is minder waar. Idun Minerals is een Zweeds merk, ontwikkelt door een team van wetenschappers en experts. Bestaande uit een full color make up lijn op basis van 100% gezuiverde mineralen. Dit is een zuivere vorm van make up. Vrij van talk, parabenen, kleur- en geurstoffen, olie en siliconen. Mineralen make up is een goede keuze als je last hebt van een gevoelige huid, acné, allergieën of andere vorm van huiduitslag.

Idun Minerals

Mijn ervaring met Idun Minerals

Ik testte de mineralen poeder foundation, de lipgloss en EIR mascara uit. Drie producten die perfect passen in een dagelijkse make up look. Laten we starten met mijn favoriet de poeder foundation. De beste manier om een mineralen poeder foundation aan te brengen, is met een kabuki kwast. De dekking en de intensiteit van een mineralen foundation kan je makkelijk zelf bepalen. Een beetje poeder zorgt voor een lichte dekking. Door meerdere dunne laagjes poeder over elkaar aan te brengen kan je de dekking opbouwen. Het effect is natuurlijk, de eigen huidtextuur blijft zichtbaar en de huid kan ademen. Je poriën geraken niet verstopt en de foundation bevat een SPF 15. Doordat je foundation in poeder vorm gebruikt, moet je geen transparant poeder aanbrengen om te matteren. De huid ziet er gezond uit dankzij de satin finish. Ik gebruik de kleur Disa met een neutrale ondertoon. Er zijn in totaal 18 tinten verkrijgbaar met een neutrale, warme of koele ondertoon.

Idun Minerals poeder foundation

De lipgloss heeft een smalle spons applicator. Standaard, maar prima werkend. De formule is verrijkt met vitamine E en Nordic Cloudberry olie (rijk aan vitamine C) voor een verzorgende werking. Het lijkt alsof de laatste tijd amper nog gepraat wordt over lipgloss. Het tijdperk van de vloeibare lipsticks heeft het volledig overgenomen. Zelf blijf ik een grote liefhebber van een klassieke gloss. De kleur Agnes is een zacht baby roze die goed past in een everyday look.  De applicatie verloopt makkelijk en de lipgloss heeft een licht plakkerige textuur. Mij stoort het niet, maar ik ben nu eenmaal een lipgloss fan.

Idun Minerals

Idun Minerals lipgloss

De EIR ultimate volume mascara is het paradepaardje van Idun Minerals. De formule kan je opbouwen zonder klontertjes en de klassieke borstel separeert de wimpers. Ik vind het een goede mascara, maar naar mijn mening mag het volume nog net wat meer vavavoom zijn. Zeker omdat de mascara voorgesteld wordt als ultimate volume. Ik ben dol op giga lashes. De zwarte kleur is zoals een zwarte mascara hoort te zijn. Vrouwen die op zoek zijn naar een mascara die volume geeft, separeert en lichtjes de wimpers krult, zullen wellicht (zeer) tevreden zijn met het resultaat van deze EIR ultimate volume mascara.

Idun Minerals EIR mascara

De prijs van een mineralen make up product is hoger dan een drogisterij product, maar vaak in dezelfde prijsklasse als een Clinique of Clarins make up product van bij de parfumerie. Goed doenbaar. Ik gebruikte onlangs een andere mineralen foundation op, eveneens met een inhoud van 9 gram, en ik deed hier zo'n 4 à 6 maanden over. In mijn ogen gaat een mineralen poeder foundation langer mee dan een vloeibare foundation (die ook verkrijgbaar is in het Idun Minerals gamma). Mijn beweegreden om te kiezen voor mineralen make up is de mooie glans die mineralen geeft aan de huid en de natuurlijkheid.

Idun mineralen make up is te koop bij huidcoach Kathleen.
Mineralen poeder foundation 9 gram - 34.95 euro
Lipgloss - 17.95 euro
EIR mascara - 19.95 euro

Is mineralen make up iets voor jou?

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

4 opmerkingen:

 1. Ik gebruik foundation + poeder van Clinique (oil free), omwille van een acne huidje.
  Mineralen make up kan zéker ook iets voor mij zijn, want die mooie glans + SPF 15 ontbreekt in mijn foundation + poeder! Eigenlijk alleen maar voordelen! Ik denk dat ik stilaan zal willen veranderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De poeder foundation geeft je wel een mooie glow vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterker nog! IDUN Minerals is perfect en wordt aanbevolen bij acne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het hele mooie producten! Ik geef aan mijn foundation meestal ook wel wat meer geld uit, dat vind ik een goede basic investering :)

  BeantwoordenVerwijderen