5 jul. 2017

CLINIQUE SUNCARE & KRUIDVAT SOLAIT SUNFLUID

Sta je op het punt op reis te vertrekken richting de zon (lucky you)? Of blijft het dit jaar bij een staycation? Wat het ook mag zijn, een goede zonbescherming is geen overbodige luxe. Het Beauty Treasures testpanel trok richting de Italiaanse zon en testte enkele suncare producten uit.

Clinique en Kruidvat suncare

Clinique body cream SPF 40 en Clinique aftersun

Onlangs kwam Clinique Sun in opspraak omdat ze niet trouw zouden zijn aan de waarde van de SPF. De zonneproducten van Clinique zouden onvoldoende bescherming bieden tegen schadelijke stralingen. Natuurlijk kan je dit als consument moeilijk controleren. Jammer genoeg. Het nieuws speelde in het achterhoofd en een extra dik laagje zonnecrème werd aangebracht. 

Clinique zonnecrème en aftersun

De look van zowel de zonnecrème als de aftersun is hetzelfde. Waardoor het opletten geblazen is, dat je niet de foute tube in je strandtas meeneemt. Een andere kleur, zoals een blauwe tube voor de aftersun, zou het gebruiksgemak verhogen. Clinique staat gekend voor neutrale geuren en dat is hier niet anders. Verwacht geen monoï of andere zomerse geur. 

Een aftersun vind ik goed als deze op drie punten goed scoort namelijk hydratatie, niet vet/plakkerig en verkoeling geven. De aftersun werkte hydraterend en plakte niet, maar het verkoelende effect was niet van toepassing. Daarmee vind ik de Clinique aftersun gewoon oké. De body cream SPF 40 smeert makkelijk, werkte oké, maar na dag vijf kreeg ik last van een zonneallergie. Bummer! Als je snel last hebt van een gevoelige huid en zonneallergie, raad ik de Eucerin Sun Allergy Gel aan. 

Jammer genoeg wist Clinique mij niet geheel te overtuigen met hun sun gamma. Je bent net geen 50 euro kwijt voor een zonnecrème en bijhorende aftersun wat ik toch al een aardig bedrag vind. Voor dit geld had ik net een tikkeltje meer verwacht.

Te koop bij parfumerie
Clinique Body cream SPF 40 150 ml - 24.50 euro
Clinique Aftersun 150 ml - 24.50 euro


Kruidvat Solait Sunfluid Face SPF 30

Een stuk budgetvriendelijker voor de portemonnee is de de Kruidvat Solait Sunfluid voor het gelaat met SPF 30. Een matterende dunne fluïde speciaal voor het gelaat. Echt mat mat is deze zonnecrème niet, maar vet of plakkerig ook niet. In combinatie met make up moet dit zeker werken. De textuur is fijn, aangenaam en licht. Extra bonuspunten voor de compacte verpakking met klik dop. 

Kruidvat Solait Sunfluid Face SPF 30

Als ik eerlijk moet zijn, wint deze Solait zonnecrème van de Clinique zonneproducten. Bijkomend heeft de Solait Sunfluid een fijne prijs wat mooi meegenomen is.
 
Te koop bij Kruidvat
Solait Sunfluid Face SPF 30 50 ml - 5.99 euro

Beauty Treasures

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen dat de goedkopere producten echt niet altijd minder fijn zijn :) Dat is mijn ervaring ook. De producten van Solait gebruik ik ook graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Persoonlijk dacht ik (eerst) om Clinique te nemen, omdat de kwaliteit (dacht ik) wel beter zou zijn, maar wat blijkt ... niets is minde waar!
    Van een verrassing gesproken 😘

    BeantwoordenVerwijderen